Τέλειες δικαιολογίες για να μην πας Δευτέρα στη δουλειά

Δευτέρες… Ό,τι χειρότερο, σωστά; Και επειδή μερικές Δευτέρες δεν θες να πας στην δουλειά, σου έχουμε τις καλύτερες δικαιολογίες.
 

Τέλειες δικαιολογίες για να μην πας Δευτέρα στη δουλειά

του Θοδωρή Διάκου

Η Δευτέρα είναι η πιο μισητή μέρα της εβδομάδας. Το σαββατοκύριακο πέρασε χωρίς να το καταλάβεις, και τώρα πρέπει να επιστρέψεις στην δουλειά. Αλλά μερικές φορές δεν θέλεις. Θες να κάτσεις και να χουζουρέψεις περισσότερο. Κι εμείς θα σε βοηθήσουμε να το κάνεις, και να πείσεις τον κόσμο ότι δεν είσαι απλά τεμπέλης.

Μπορείς πάντα να πεις ότι είσαι άρρωστος, επειδή είναι η πιο τίμια δικαιολογία που υπάρχει, και μετά να κλείσεις αυτή την σελίδα. Αν όμως θες να βάλεις φαντασία, συνέχισε να διαβάζεις. Είναι κακό να είσαι μπανάλ.

*Μπορείς να μην στείλεις τίποτα, να περιμένεις να σου στείλει μήνυμα το αφεντικό σου και μετά να υποκριθείς ότι είσαι ο τύπος που βρήκε αυτό το κινητό στον δρόμο.

*Μπορείς επίσης να μην στείλεις τίποτα, να εμφανιστείς κανονικά στην δουλειά την επόμενη ημέρα και να πεις ότι κάποιος σου έριξε κάτι στο ποτό σου την Κυριακή, και πέρασες όλη την Δευτέρα σε κώμα.

*Μπορείς να πεις ότι έχεις ασταμάτητη διάρροια, και για να το κάνεις ακόμα πιο πιστευτό, να προτείνεις στο αφεντικό σου να του στείλεις φωτογραφία. (Αυτό έχει να κάνει με το πόσο άνετα μιλάς στο αφεντικό σου, όπως και με το πόσο πιθανό είναι το αφεντικό σου να απαντήσει θετικά.)

*Πες ότι σε έπιασε ασταμάτητη διάρροια όσο πήγαινες στην δουλειά. Έτσι συνδυάζεις δικαιολογία με τραυματική εμπειρία· ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια.

*Μια οικογενειακή ανάγκη πάντα μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά είναι πολύ ανήθικη, επειδή τι σου φταίει η οικογένειά σου; Από την άλλη, το “οικογενειακή ανάγκη” συνήθως κάνει τον κόσμο να υποθέτει τα χειρότερα, άρα σπάνια θα σου ζητηθούν παραπάνω εξηγήσεις.

*Καμία διακριτικότητα: Κάποιος πέθανε και πρέπει να πας στην κηδεία. Ξανά, φουλ ανήθικο, αλλά οι νεκροί δεν μπορούν να σε κρίνουν. Μόνο η συνείδησή σου.

*Μπορείς να στείλεις ότι έχεις hangover επειδή έκανες αίσχη όλο το σουκού, που λογικά θα σου επιτρέψει να μείνεις μια μέρα στο σπίτι, αλλά το αφεντικό σου μετά θα σε θεωρεί λιγάκι σκουπίδι.

*Μπορείς να πεις ότι ένας φίλος σου χώρισε και ότι φοβάσαι ειλικρινά ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του.

*Μπορείς να πεις ότι εσύ χώρισες και ότι φοβάσαι ειλικρινά πως θα κάνεις κακό στον εαυτό σου—αν έρθεις στη δουλειά.

*Μπορείς να πεις ότι το ωροσκόπιό σου έλεγε πως θα έχεις πολύ κακή μέρα, και τώρα φοβάσαι να βγεις από το σπίτι. Λειτουργεί μόνο για ζώδια του αέρα και του νερού, επειδή αντικειμενικά τα ζώδια του αέρα και του νερού είναι τα πιο ηλίθια πιθανά να το κάνουν αυτό.

*Στήσε μία πλεκτάνη ανεβάζοντας story ότι είσαι άρρωστος από νωρίς το Σάββατο, για να είσαι πιο πειστικός. Αν υπάρχουν αποδείξεις στα social, συνέβη όντως.

*Πες ότι το σπίτι σου πήρε φωτιά. Δεν έχουμε ιδέα τι διαδικασίες ακολουθούνται αφού ένα σπίτι πήρε φωτιά, αλλά στη δουλειά μια φορά δεν θα πας.

*Αφοπλιστική ειλικρίνεια: Πες ότι δεν θες να πας στην δουλειά σήμερα. Λειτουργεί και ως αιτία απόλυσης, αν αυτό είναι κάτι που σκόπευες να πετύχεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v