ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Τι να μην κάνεις στα μπαρ

Το ότι όλοι γύρω σου είναι εξίσου μεθυσμένοι με εσένα δεν σημαίνει τίποτα. Αυτές είναι οι πράξεις που θα σε κάνουν αμέσως τον χειρότερο τύπο στο μπαρ.
 

Τι να μην κάνεις στα μπαρ


Έχεις βρεθεί σε μπαρ. Και είμαστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή έχεις πετύχει έναν τύπο στο μπαρ που τους έκανε όλους να τον κοιτάνε με απορία: Αλήθεια, είναι τόσο μ*λάκας;

Είναι. Κάποιοι άνθρωποι απλά είναι. Και για να μην γίνεσαι κι εσύ, αυτή είναι μια λίστα με τα πιο απαράδεκτα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε ένα μπαρ. Πρόσεχε.

*Η κλασική κίνηση ψιτ-ψιτ-γκαρσόν. Όχι, δεν είσαι ο παππούς σου.
*Ακόμα χειρότερα, το να βάζεις ένα πεντάευρο στο χέρι σου και να το ανεμίζεις για να σε πάρει χαμπάρι ο μπάρμαν. Σου αξίζει να έρθει, να το πάρει από το χέρι σου και να σου γυρίσει την πλάτη.
*Φιλοδώρημα ελπίζουμε να αφήνεις στους σερβιτόρους.

*Μερικές φορές – ή και πολλές, είναι θέμα μάρκετινγκ – το προσωπικό του μπαρ αποτελείται από όμορφους ανθρώπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να τους την πέσεις. Δουλεύουν εκείνη τη στιγμή.
*Το να κάνεις ματάκια στον μπάρμαν για τζάμπα σφηνάκια είναι επίσης λιγάκι απαίσιο. Τίποτα δεν είναι τζάμπα σ’ αυτή τη ζωή.

*Μην ζητάς από τον μπάρμαν να σου προτείνει κάτι ή να σου ‘φτιάξει κάτι που πιστεύει ότι θα σου ταιριάζει’. Δεν σε ξέρει κι από χθες.
*Από την άλλη μεριά, το να ζητάς βοήθεια από τον μπάρμαν επειδή η λίστα με τα κοκτέιλ είναι τεράστια, είναι απολύτως θεμιτό. Αλλά και πάλι, μην το παρακάνεις.

*Μην κάνεις το τραπέζι σου χάλια με στάχτες, βρεγμένες χαρτοπετσέτες, τσόφλια από φιστίκια και την ετικέτα της μπύρας που σου αρέσει να την σκίζεις όταν βαριέσαι. Κάποιος πρέπει να καθαρίσει μετά από εσένα.
*Μην ζητάς πράγματα που δεν είναι στον κατάλογο. Ναι, το ξέρουμε ότι κάπου, κάποτε ένας μπάρμαν σου έφτιαξε το πιο τέλειο ‘μυστικό’ κοκτέιλ, αλλά αν δεν έχεις μαζί σου τυπωμένη ολόκληρη την συνταγή, ξέχνα το.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ένας ωκεανός χωρίς άγνωστα τέρατα θα ήταν ύπνος δίχως όνειρα."

Τζων Στάινμπεκ

 • 622 - Ολοκληρώνεται η φυγή του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα («Εγίρα»).
  787 - Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.
  1493 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος αναχωρεί για το δεύτερο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
  1664 - Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
  1706 - Σαξονία και Σουηδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Άλτρανσταντ (άρθρο: Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος).
  1828 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει τα ταχυδρομεία.
  1852 - Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
  1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2