Πού βρίσκει ο κόσμος λεφτά για να βγαίνει;

Τσεκ ιν, περνάμε τέλεια, νιώθει ευλογημένος στην τοποθεσία Σύνταγμα. Κι εσύ είσαι στο σπίτι, τρίτη μέρα μακαρόνια. Τι κάνεις λάθος;
 

Πού βρίσκει ο κόσμος λεφτά για να βγαίνει;

Το να βγαίνεις και να τα σπας κάθε μέρα, αν δεν είσαι πλούσιος, είναι αδύνατο. Πάντα ήταν αδύνατο, ας είμαστε ειλικρινείς, αλλά είμαστε και σε δύσκολες εποχές. Αυτό, βέβαια, δεν σταματάει κόσμο που γνωρίζεις – εξίσου φτωχό, λογικά, με εσένα – να βγαίνει, να πίνει, να τα σπάει και να σου τρίβει στα μούτρα την διασκέδασή του… όσο εσύ είσαι στο κρεβάτι με πέντε ευρώ στο πορτοφόλι και τρως χθεσινά μακαρόνια. Τι πήγε στραβά εδώ; Πού τα βρίσκουν αυτοί τα λεφτά να βγαίνουν;

Ίσως βγαίνουν προσεκτικά
Το ότι βγαίνω και περνάω τέλεια δεν σημαίνει ότι βγαίνω συνέχεια, ούτε ότι πάω και τσεκάρω ένα-ένα όλα τα καινούρια μπαράκια.

Ίσως βγαίνουν σε στέκια
Και τα στέκια συνήθως είναι μαγαζιά που δεν τσιμπάνε και τόσο τις τιμές. Εναλλακτικά, σε έχουν μάθει τόσο καλά, που στα τρία ποτά, το ένα είναι κερασμένο. Σε κάθε περίπτωση, η αληθινή ερώτηση εδώ δεν είναι γιατί οι άλλοι βγαίνουν συνεχώς, είναι γιατί δεν έχεις δικό σου στέκι;

Ίσως βγαίνουν τζάμπα
Επειδή υπάρχουν πολλά free events που συμβαίνουν στην πόλη. Από διαφημιστικά πάρτι μέχρι pop up stores που θέλουν να προμοτάρουν το προϊόν τους, το μόνο που χρειάζεσαι για να μάθεις πού συμβαίνει τζάμπα χαμούλης είναι ένα προφίλ στο Facebook. Και προαιρετικά τζαμπατζήδες φίλους που κάνουν attend και προσκαλούν κι εσένα.

Ίσως ξηγιούνται έξυπνα
Για παράδειγμα - και αυτή είναι μία μόνο ιδέα - αντί να βγείτε με την παρέα και να κάτσετε στο ίδιο μαγαζί όλο το βράδυ, πίνοντας ένα-δύο-πέντε ποτά, επισκεφτείτε αρκετά μπαράκια, καθίστε για λίγο και πιείτε μόνο ένα σφηνάκι. Και περισσότερο κόσμο θα δείτε, και στα social media περισσότερα check in θα κάνετε. Και, ας είμαστε ειλικρινείς, ο λόγος που σκέφτηκες εξαρχής ότι γνωρίζεις άτομα που “βγαίνουν υπερβολικά” είναι τα check in στα social media. Άσχετο με το θέμα μας, αλλά επίσης καλή ιδέα να μην δίνεις τόση σημασία σ’ αυτά που βλέπεις στα social media.

Ίσως πίνουν φτηνά
Επειδή δεν είναι όλα τα μπαρ της πόλης ίδια. Μερικά έχουν σούπερ τιμές, και τα αγαπάμε λίγο περισσότερο. Πάρε μια ιδέα με ένα κλικ εδώ.

Ίσως δεν παίρνουν ντελίβερι κάθε μέρα
Τώρα μπορεί να νιώθεις πως αυτό το κείμενο σου κάνει προσωπική επίθεση. Και είναι αλήθεια. Άλλωστε, αυτό είναι ένα κείμενο με συμβουλές οικονομίας και αλκοολικό περιτύλιγμα. Αν θες να έχεις περισσότερα λεφτά στην άκρη για να βγαίνεις, μάλλον πρέπει να σταματήσεις να τα ξοδεύεις αλλού.

Ίσως δεν καπνίζουν
Ναι, ακριβώς το ίδιο με την προηγούμενη παράγραφο. Κόψε το κάπνισμα, σε παρακαλούμε, το σώμα σου θα σε ευχαριστεί.

Ίσως βγαίνουν και δεν το παρακάνουν
Τριπλή επίθεση, αν είσαι από εκείνους που έχουν συνδέσει το “βγαίνω” με το “δε γυρνάω σπίτι μέχρι να έχω ξεράσει δυο φορές”. Τροφούλα για σκέψη. Επίσης, να σου θυμίσουμε ότι υπάρχει και κόσμος που περνάει τέλεια και μέσα. Γενικά, καλή παρέα να υπάρχει.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v