Πώς να βοηθήσεις τους πυρόπληκτους αν είσαι στην Αθήνα

Δείτε σε ποια σημεία της Αθήνας συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους στην Ανατολική Αττική, και πώς μπορείτε να βοηθήσετε.
Πώς να βοηθήσεις τους πυρόπληκτους αν είσαι στην Αθήνα

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται από το πρωί της Τρίτης 24 Ιουλίου σε πολλά διαφορετικά σημεία της Αθήνας, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές της Αττικής.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που απαιτούνται είναι νερό, χυμοί, ξηρά τροφή (μπισκότα, φρυγανιές, κονσέρβες), χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες, Fucidin, betadin. Συγκεντρώνονται στα παρακάτω σημεία.

Μαρούσι – ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκινά την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα παρακάτω είδη: Γάζες, Βetadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές,μπισκότα κλπ).

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ επί της οδού Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο τηλέφωνο 6944987730.

Μοσχάτο – Όλοι Μαζί Μπορούμε

Είδη πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, (Fucidin και Betadine) γάζες, ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα) καθώς επίσης μωρομάντηλα και πάνες συγκεντρώνει το Όλοι Μαζί Μπορούμε στην οδό Ποσειδώνος και Λοκρίδος στο Μοσχάτο προκειμένου να μοιραστούν και να στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές.

Βριλήσσια – ΟΚΠΑΔΒ

Ο ΟΚΠΑΔΒ συγκεντρώνει στην Λεωφόρο Πεντέλης 62, στα Βριλήσσια, φαρμακευτικό υλικό, κούτες με ξηρά τροφή και είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και αρτοποιήματα. Θα πραγματοποιείται κάθε μέρα δρομολόγιο στις πληγείσες περιοχές της Αττικής. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Χαλάνδρι – Κέντρο Εξειδικευμένης Μαθησιακής Υποστήριξης ΚΕΜΥΛΟ

Σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα, σήμερα και αύριο (24 και 25 Ιουλίου) 15.30-21.00 στο ΚΕΜΥΛΟ, Αγίας Παρασκευής 45, Χαλάνδρι, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: ρούχα, σαπούνια, πετσέτες και ξηρά τροφή, τα οποία θα παραδοθούν στο πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης. Εάν έρθετε πριν τις 3.30 μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα έξω από την είσοδο του Κέντρου και θα τα παραλάβουν. Λεπτομέρειες εδώ.

Κέντρο Αθήνας – Ερυθρός Σταυρός

Είτε στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού στον Κολωνό (Άστρους 111-113) εάν πρόκειται για μεγάλα φορτία, είτε στα κεντρικά γραφεία (Λυκαβηττού 1) εάν πρόκειται για μικρότερες ποσότητες.

Δήμος Ηρακλείου Αττικής - Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου
(1ο υπόγειο δημαρχείου, Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρ. Αντύπα)

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, καθημερινά από τις 08.00 έως τις 19.00 το απόγευμα.

Παλλήνη – Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα

Το CGS, λόγω της πρωτοφανούς καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική, θα παραμείνει ανοιχτό για να φιλοξενήσει όσες οικογένειες έχουν ανάγκη από στέγη, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6030411 και 6949 728062

Πηγή: FACT

Για όσους δεν είναι στην Αθήνα...

Δωρεάν είναι η αποστολή δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, από όλα τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα, μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2018.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο), από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 21.00.

Συγκεκριμένα τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι: νερά και χυμοί, γάλα (συντήρησης εκτός ψυγείου), μπάρες δημητριακών, κράκερ, μπισκότα, κονσέρβες, αφυδατωμένα ζυμαρικά, γάζες, Betadine και Fucidin, κολλύρια, μωρομάντηλα, φυσιολογικοί οροί, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα, καθώς και οποιοδήποτε είδος λευκού θερινού ενδύματος και σανδάλια (σαγιονάρες).

Επίσης, την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, παλιά δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης), διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία από τις 10.00’ το πρωί έως τις 13.00’, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι πολίτες το επιθυμούν, με ελεύθερη στάθμευση στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφέρειας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v