Πώς θα κάνεις κάποιον να σε γουστάρει

Δεν υπάρχει κάποιου είδους μυστική συνταγή για να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί. Μπορείς όμως να τον αποπλανήσεις.

Ούτε η εμφάνιση αρκεί, ούτε η προσωπικότητα για να πείσεις κάποιον ότι είσαι το ιδανικό του ταίρι. Πρέπει να είσαι και ευγενικός και κοινωνικός, να έχεις τον τρόπο σου που λένε. Εμείς δεν μπορούμε ούτε την εμφάνιση να σου αλλάξουμε, ούτε την προσωπικότητα, αλλά μπορούμε να σε βοηθήσουμε να εξασκήσεις τον τρόπο σου. Ιδού μερικές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις βήμα-βήμα.

Κάνε την πρώτη κίνηση

Ένα σοφό ρητό λέει ότι όποιος ντρέπεται, πεινάει· αυτό δεν αφορά μόνο το φαγητό, αφορά και οτιδήποτε πρέπει να διεκδικήσεις, ο κόσμος είναι σκληρός φίλτατε, πρέπει να προσπαθήσεις, τίποτα δε θα σου δοθεί στο πιάτο. Άσε λοιπόν τις ντροπές, πλησίασε το άτομο που σε ενδιαφέρει και πιάσε κουβέντα.

Κοίτα τον/η σαν να είναι το μόνο άτομο στο δωμάτιο

Εφόσον έχετε πιάσει κουβέντα και κυλάει αβίαστα, ήρθε η ώρα για την κίνηση ματ. Το πιο αποτελεσματικό είναι να συζητάς με τον άλλο σαν να μη συμβαίνει τίποτα, μία κάζουαλ συζήτηση που θα έκανες με οποιονδήποτε γνώρισες πρόσφατα. Πρέπει να διαλέξεις την κατάλληλη στιγμή για να κοιτάξεις το αντικείμενο ενδιαφέροντος σου σαν μην υπάρχει άλλος στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, πριν παραγγείλεις δεύτερη μπίρα.

Δώσε βάση σε αυτά που λέει

Το βλέμμα από μόνο του δεν αρκεί. Είναι βασικό να συνεργαστούν και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του εγκεφάλου· το μυαλό και τα αυτιά για παράδειγμα. Πρέπει να παρακολουθείς αυτά που λέει, ώστε να συμμετέχεις κι εσύ. Δεν είναι κακό να το παίξεις και λίγο αδιάφορος, ωστόσο ένα μέτρο πρέπει να το βρεις.

Κάνε κάτι αξέχαστο

Να σε ενημερώσουμε ότι δεν πρέπει να φερθείς πολύ παρορμητικά εδώ. Πολλές κινήσεις μπορούν να μείνουν αξέχαστες: πχ. να κάνεις εμετό πάνω του/ης, αυτό είναι κάτι όμως που δεν θέλουμε να συμβεί. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να σκαρφιστείς κάτι που θα χαραχτεί στη μνήμη του φλερτ σου, γι’ αυτό θα σε συμβουλέψουμε να ζυγίσεις την κατάσταση και να είσαι ο εαυτός σου. Αν σου πει ότι το κομμάτι που παίζει είναι το αγαπημένο του/ης, πρότεινε χορό. Αφορμές θα σου δοθούν, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι πραγματικά εκεί.

Δείξε την καλή σου πλευρά

Ξέρουμε πόσο θελεις να κάνεις επίδειξη με εκείνη την ιστορία από τα φοιτητικά σου χρόνια· ναι αυτήν τη ντροπιαστική. Είναι νωρίς όμως γι’ αυτά. Ακόμα κι αν του φαίνεται αστεία μια τέτοια ιστορία, θα τον παραξενέψει η ευκολία σου να τη μοιραστείς. Δε σε συμβουλεύουμε να μην είσαι ο εαυτός σου, αλλά να κρατήσεις τις ζουμερές λεπτομέρειες για αργότερα.

Μοιράσου ένα μυστικό

Αυτή η συμβουλή χρειάζεται μαεστρία από μεριάς σου. Πρέπει να ζυγίσεις την κατάσταση και να μοιραστείς το μυστικό που ξέρεις ότι δε θα τον/ην τρομάξει. Για παράδειγμα, πες ότι στο μπάνιο τραγουδάς Πέγκυ Ζήνα. Αν σε παρεξηγήσει θα είναι πολύ κομπλεξικός/ή.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v