Ψυχολογικά τρικ για να έχεις καλύτερη διάθεση

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να πέφτει και να ξαναπέφτει. Πιάσε γερά τα ηνία και φέρε την διάθεσή σου στα ίσα της με αυτές τις συμβουλές.

Η κακή διάθεση δεν είναι πάντα ζήτημα λίγων ωρών, ή μίας-δύο ημερών. Μπορεί να διαρκεί για πολύ περισσότερο και να σου προκαλεί δυσκολίες στην ζωή. Από προβλήματα στην συγκέντρωση μέχρι και αισθήματα απάθειας, υπάρχουν πολλά συμπτώματα κατάθλιψης που μπορεί να προκαλέσει η μόνιμη κακή διάθεση.

Ευτυχώς, έχουμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξαναβρείς τον εαυτό σου, να οργανωθείς και να νιώσεις λίγο καλύτερα.

Τηλεφώνησε σε ένα φίλο
Δεν είναι ανάγκη να υποφέρεις πάντα στη σιωπή-η ευγενική φωνή στο τηλέφωνο μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς πολύ καλύτερα. Άλλωστε, οι φίλοι μπορούν να είναι το καλύτερο στήριγμα.

Διάβασε ένα βιβλίο
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία θα αποσπάσει την προσοχή σου από τα προβλήματα. Θα σε χαλαρώσει πριν τον ύπνο. Θα κάνει τις βαρετές μετακινήσεις με τα μέσα λίγο πιο υποφερτές. Όπως και να το κάνουμε, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το να χάνεσαι σε ένα βιβλίο.

Βγες στη φύση
Ένας περίπατος στο βουνό, μια επίσκεψη στην παραλία ή σε κοντινό πάρκο ή στο δάσος-ανάλογα με το πού βρίσκεσαι- θα βελτιώσει την διάθεσή σου. Αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, αλλά το γνωρίζαμε ήδη καλά και από… εμπειρικές μελέτες.

Αγόρασε κάτι για τον εαυτό σου
Δεν χρειάζεται να κοστίζει πολλά. Ένα περιοδικό, μια σοκολάτα αρκούν. Μπορείς να κακομάθεις τον εαυτό σου αλλά όχι μέχρι του σημείου να παχύνεις ή να…πτωχεύσεις.

Κλείσε ραντεβού με έναν θεραπευτή
Και μόνο το κλείσιμο του ραντεβού θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Το να πας εκεί και να μιλήσεις ανοιχτά για όσα σε απασχολούν και σε αγχώνουν θα σου κάνει απίστευτο καλό.

Πάρε έναν υπνάκο
Συχνά, απλώς χρειάζεσαι λίγο παραπάνω ύπνο για να φτιάξει η διάθεσή σου. Δες τις συνήθειες του ύπνου σου, πόσες ώρες κοιμάσαι (υπερβολικά λίγο ή πολύ), αν έχεις σταθερό πρόγραμμα και αν ξυπνάς νιώθοντας ξεκούραστος.

Κλάψε
Πάντα βοηθάει.

Με πληροφορίες από το iatronet.gr


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v