Οι τιμές των ενοικίων σε καιρούς… AirBnB

Σε πείσμα των καιρών και κάτω από την πίεση του Airbnb οι τιμές των ενοικίων στην Αττική παίρνουν την ανιούσα – δείτε πού κυμαίνονται.
 


του Νικόλα Γεωργιακώδη


Αν βρίσκεστε σε φάση αναζήτησης νέας στέγης, τότε θα έχετε καταλάβει σε γενικές γραμμές πώς τα πράγματα είναι ζόρικα.

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Euro2day.gr, τα τελευταία χρόνια, η έκρηξη τιμών λόγω Airbnb, αλλά και λόγω η δεκαετής κατάρρευση της οικοδομής έχουν αυξήσει τα ενοίκια από 35%-40% στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Eίναι χαρακτηριστικό πως άνθρωποι της αγοράς αναφέρονται στα ενοίκια κατοικιών σε δημοφιλείς περιοχές του κέντρου, αλλά και των προαστίων ως «τιμές ξενοδοχείων».

Συγκεκριμένα, στο ιστορικό κέντρο οι τιμές των κατοικιών προς ενοικίαση κατά μέσο όρο διαμορφώνονται στα 13.1€/ τετραγωνικό μέτρο, ενώ στην περιοχή Γκάζι-Μεταξουργείο-Βοτανικός στα 9€/τετραγωνικό. Κολωνάκι και Λυκαβηττός παραμένουν σταθερά ψηλά στα 13.3€/τετραγωνικό, ενώ τα Πετράλωνα στα 9€/τετραγωνικό.

Στο Κουκάκι, ένα σπίτι κατασκευής ’69 έχει μέση τιμή ενοικίασης 7-8€/τετραγωνικό μέτρο, στην Άνω Κυψέλη ένα σπίτι του ’02 5-6€/τετραγωνικό, με την ίδια τιμή να υφίσταται και στα Άνω Πατήσια.

Στο απλησίαστο Μετς, ένα σπίτι του ’75 νοικιάζεται έναντι 9€/τετραγωνικό, με την τιμή να πέφτει κάπως στο γειτονικό Παγκράτι και να διαμορφώνεται στα 6-8€/τετραγωνικό για σπίτι του ’01. Στους Αμπελόκηπους οι τιμές για μια κατοικία του ΄09 διαμορφώνονται στα 7-8€/τετραγωνικό, ενώ στου Γκύζη στα 6-9€ για μια κατοικία του ΄03.

Στα Εξάρχεια ένα σπίτι κατασκευής ΄88 ενοικιάζεται με τιμή ανά τετραγωνικό 6-7€, ενώ στον Νέο Κόσμο ένα ακίνητο του 2012 μισθώνεται με 6-9€ ανά τετραγωνικό. Στα Ιλίσια (Πανεπιστημιούπολη) οι τιμές ενοικίασης διαμορφώνονται γενικά στα 9€/τετραγωνικό, ενώ στο Γουδή στα 6-7€/ τετραγωνικό για σπίτια δεκαετίας ’80.

Στα Βόρεια Προάστια, ένα σπίτι του ’98 στο Ηράκλειο μισθώνεται έναντι 7-8€/ τετραγωνικό, στη Λυκόβρυση ένα σπίτι του ’96 έναντι 6-7€, ενώ στην Κηφισιά ένα σπίτι του ’87 στα 5-7€ ανά τετραγωνικό. Στο Ψυχικό οι τιμές κυμαίνονται στα 7-9€/τετραγωνικό, ενώ στον Χολαργό στα 7-9€ για ένα σπίτι του ‘98€.

Δείτε αναλυτικά όλες τις τιμές ανά περιοχή* στον παρακάτω πίνακα:



* Οι τιμές αφορούν τον μήνα Ιούνιο του 2019


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v