Ευγενικοί τρόποι να διώξεις κόσμο απ’ το σπίτι σου

Μερικές φορές, οι φίλοι σου δεν έχουν ιδέα πότε ήρθε η ώρα να φύγουν. Και γι’ αυτό εμείς θα σου μάθουμε πώς να τους πετάξεις έξω ευγενικά.

Πόσες φορές σου έχει τύχει να έχει έρθει καλεσμένος στο σπίτι και απλά να μην φεύγει; Εκτός του ότι τις περισσότερες φορές είναι αργά και θες να κοιμηθείς, άλλοτε μπορεί να γίνει ιδιαίτερα άβολο—ειδικά αν το άλλο άτομο με την συμπεριφορά ή την γλώσσα του σώματος φαίνεται πως έχει απώτερο σκοπό που κάθεται. Αλλά εντάξει, δεν είμαστε πάντα τόσο καχύποπτοι. Μερικές φορές οι άνθρωποι απλά δεν έχουν συναίσθηση του πόσο νωρίτερα θα έπρεπε να σε αφήσουν στην ησυχία σου. Επειδή δεν είναι ωραίο και καταλήγεις έτσι…



Νυστάζω τόσο πολύ
Χασμουρήσου μπροστά τους. Δεν είναι καθόλου διακριτικό, και σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσβληθούν από αυτό, αλλά θα πρέπει να το δεχτούν. Βασικά, αν είναι περασμένες έντεκα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προσβληθούν.

Εγώ θα κάνω μερικές δουλίτσες
Πες κάτι σαν «Πω-πω, πέρασε η ώρα, όλο το βράδυ σας έφαγα» για να ρίξεις το φταίξιμο σε εσένα και να μην φανεί ότι τους στέλνεις από εκεί που ήρθαν. Και μετά σήκω ευγενικά και πες ότι πρέπει να πλύνεις και κάνα πιάτο πριν κοιμηθείς. Θα πιάσουν το νόημα. Ναι, είναι passive-aggressive αυτό, αλλά κανείς δεν είπε ότι θα σου φυτρώσει φωτοστέφανο διαβάζοντας αυτό το κείμενο.

Σ’ αγαπώ αλλά ήρθε η ώρα να φύγεις
Μερικές φορές, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη μέθοδος. Αρκεί, ξέρεις, να την πασπαλίσεις με λίγη ζάχαρη. «Περνάω τέλεια μαζί σου, αλλά είμαι πτώμα». Και, για να το κάνεις ακόμα καλύτερο, «Θες να ξαναβρεθούμε σύντομα;» Ανήθικη συμβουλή: Αν είσαι γυναίκα, κάνε την φωνή σου πιο ψιλή όταν το λες αυτό, θα βοηθήσει.

Τι ώρα είναι αυτή;
Εδώ θα πρέπει να το παίξεις έκπληκτος, λες και δεν τσέκαρες ανά πεντάλεπτο το κινητό σου όσο δεν κοιτούσαν οι καλεσμένοι σου. Και, με την πιο σοκαρισμένη φωνή σου, θα πεις «Δεν το πιστεύω, κοντεύει μεσάνυχτα!»

Ζήτα βοήθεια
Αυτό λειτουργεί πολύ καλά σε ομαδικές μαζώξεις. Πάρε τον πιο κοντινό σου φίλο από την παρέα, πες του ευθέως ότι θες μέχρι κάποια ώρα να έχεις μείνει μόνος, και ζήτα του να κάνει την αρχή εκείνη την ώρα. Οι άλλοι – αν δεν είναι τέρμα κάφροι – θα το καταλάβουν.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v