10 απλοί τρόποι να παραμείνεις παιδί

Δέκα απλοί τρόποι να μην αφήσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου να χαθεί ώστε να μη χάσεις τον παιδικό ενθουσιασμό από την ενήλικη ζωή σου.
10 απλοί τρόποι να παραμείνεις παιδί
Δοκίμασε καινούρια πράγματα
Βγες από τη «ζώνη άνεσης» και κάνε πράγματα που σε φοβίζουν ή που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Θα σου θυμίσει την αίσθηση της γλυκιάς αγωνίας που είχες όταν σε μικρή ηλικία, τα πάντα ήταν καινούρια για σένα.

Δες «παιδικές» ταινίες
Ξαναδές τα αγαπημένα σου animation, δώσε μια ευκαιρία σε καινούρια, ξαναδιάβασε τα παλιά σου comics και εκτίμησε το απλό χιούμορ και τα βαθιά νοήματα που περιέχουν συνήθως οι λεγόμενες «παιδικές» ιστορίες που ωστόσο είναι εξίσου διδακτικές και ουσιαστικές και για τους ενήλικες.

Κάνε «σκανταλιές» πού και πού
Κάνε μια αστεία φάρσα στον κολλητό σου, πάρε εκείνο το λαχταριστό παγωτό που ζήλεψες, μπες στο μαγαζί και πάρε τα ακριβά παπούτσια, κακόμαθε λίγο τον εαυτό σου, γιατί πού και πού το αξίζει.

Τραγούδα στο μπάνιο σου
Μη φοβάσαι να γίνεις ρεζίλι – όχι μόνο στο μπάνιο σου, αλλά παντού: Ζήσε τις στιγμές με πάθος, εκείνο τον παιδικό ενθουσιασμό που ξεπερνά τον φόβο του «τι θα πουν οι άλλοι».

Μίλα με παιδιά
Κράτα τα ανίψια σου, παίξε με τα πιτσιρίκια των συγγενών σου, πέρνα απογεύματα με τα μικρά της οικογένειας που θα σου θυμίσουν πώς είναι να είσαι παιδί.

Γίνε πιο αυθόρμητος
Μην πολυσκέφτεσαι και πάρε αποφάσεις. Τα παιδιά εμπιστεύονται το ένστικτό τους και αυτό θα πρέπει να κάνουν και οι μεγάλοι.

Απόλαυσε τη φύση
Βγες στο ψιλόβροχο για βόλτα, παίξε χιονοπόλεμο και φτιάξε χιονάνθρωπο όταν χιονίσει, ξάπλωσε στο γρασίδι σε μια ανοιξιάτικη εκδρομή αντί να φοβάσαι μη λερωθείς και κάνε πατητές στη θάλασσα ή κάστρα στην άμμο στην παραλία το καλοκαίρι.

Παίξε
Videogames, επιτραπέζια, παιχνίδια στο κινητό ή τον υπολογιστή. Δώσε χώρο στην παιδική φαντασία και θυμήσου γιατί η λέξη «παιδί» και «παίζω» έχουν την ίδια ρίζα.

Άσε τους γονείς σου να σε φροντίσουν
Αν δε μένεις μαζί τους, επισκέψου τους, είτε μένουν κοντά σου είτε σε κάποιο μακρινό χωριό και αφέσου για λίγο στις περιποιήσεις τους. Άσε τη μαμά να μαγειρέψει το αγαπημένο σου φαγητό, τον μπαμπά να αναλάβει τα μαστορέματα για μια βλάβη στο σπίτι σου, και ενώ εσύ γλιτώνεις κόπο και παράλληλα θυμάσαι πώς είναι να σε φροντίζουν σαν μικρό παιδί, δίνεις και σε εκείνους την ικανοποίηση να σε περιποιούνται.

Μάθε κάτι καινούριο
Ξεκίνα μια ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανο, μια νέα δραστηριότητα και βάλε τον εγκέφαλό σου στη διαδικασία μάθησης στην οποία ήταν συνηθισμένος στη σχολική σου ηλικία. Οι νέες γνώσεις άλλωστε είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κρατήσεις το μυαλό σου νέο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v