ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς να κόψετε σωστά κάθε είδους κρέας

Συμβουλές για να κόψετε μόνοι σας το κρέας σε φιλέτα ή μπριζόλες, να προετοιμάσετε το κοτόπουλο και να φιλετάρετε το ψάρι, προτού τα μαγειρέψετε.

Πώς να κόψετε σωστά κάθε είδους κρέας

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε πώς χωρίζεται κάθε κομμάτι ενός κοτόπουλου:


Και στο παρακάτω video αναλυτικά τη διαδικασία:


Ιδού πώς θα «τριμάρετε» το κρέας για να αφαιρέσετε την μεμβράνη του (την «ασημένια επιδερμίδα» που δεν θα μαλακώσει όσο κι αν τη μαγειρέψετε) :


Να πώς θα βρείτε τη φορά των ινών του βοδινού για να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια:


Στο παρακάτω infographic βλέπετε το πάχος και το ψήσιμο για να έχετε ένα φιλέτο σε όποια διαβάθμιση θέλετε, από ωμό ως καλοψημένο:


Αν δεν είστε… ευαίσθητοι στο θέαμα της κοπής κρέατος, δείτε από την αρχή τον τρόμο του τεμαχισμού του βοδινού και μάθετε τα τμήματα του σώματος, από τα ribs… ως τα κότσια:


Εδώ το ίδιο για το χοιρινό κρέας:


Και εδώ για το αρνίσιο:


Εδώ θα δείτε πώς να κόψετε βοδινές μπριζόλες:


Εδώ θα δείτε πώς να ξεχωρίζετε το κάθε κομμάτι κρέατος:


Ιδού η σωστή κοπή για το Rib Eye:


Extra bonus: Δείτε πώς φιλετάρουμε ένα ψάρι:


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κάθε άνθρωπος της δράσης είναι άνθρωπος με όνειρα."

James Gibbons Huneker, Αμερικανός κριτικός

  • 1703 - Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
    1905 - Ο ρωσικός στόλος καταστρέφεται από τον ιαπωνικό στην Ναυμαχία της Τσουσίμα.
    1942 - Δολοφονείται από Τσέχους αντιστασιακούς στην Πράγα ο Ράινχαρντ Χάιντριχ, υψηλόβαθμο στέλεχος των SS.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2