Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε πώς χωρίζεται κάθε κομμάτι ενός κοτόπουλου:

Και στο παρακάτω video αναλυτικά τη διαδικασία:
Ιδού πώς θα «τριμάρετε» το κρέας για να αφαιρέσετε την μεμβράνη του (την «ασημένια επιδερμίδα» που δεν θα μαλακώσει όσο κι αν τη μαγειρέψετε) :
Να πώς θα βρείτε τη φορά των ινών του βοδινού για να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια:
Στο παρακάτω infographic βλέπετε το πάχος και το ψήσιμο για να έχετε ένα φιλέτο σε όποια διαβάθμιση θέλετε, από ωμό ως καλοψημένο:

Αν δεν είστε… ευαίσθητοι στο θέαμα της κοπής κρέατος, δείτε από την αρχή τον τρόμο του τεμαχισμού του βοδινού και μάθετε τα τμήματα του σώματος, από τα ribs… ως τα κότσια:
Εδώ το ίδιο για το χοιρινό κρέας:
Και εδώ για το αρνίσιο:
Εδώ θα δείτε πώς να κόψετε βοδινές μπριζόλες:
Εδώ θα δείτε πώς να ξεχωρίζετε το κάθε κομμάτι κρέατος:
Ιδού η σωστή κοπή για το Rib Eye:
Extra bonus: Δείτε πώς φιλετάρουμε ένα ψάρι: