ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς θα προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες

Η διάρρηξη ή – ακόμα χειρότερα – η κλοπή του αυτοκινήτου σας είναι εφιαλτικό σενάριο. Δείτε πώς θα μειώσετε τις πιθανότητες.

Πώς θα προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες

Βάλτε κάμερες

Οι κλέφτες συνήθως παραβιάζουν αυτοκίνητα τη νύχτα όταν ο κόσμος τριγύρω είναι λίγος και ο ιδιοκτήτης μάλλον… κοιμάται. Ακόμα και αν δεν έχετε πιτσιρίκια, ένα μόνιτορ από αυτά που μπαίνουν στο δωμάτιό τους, με κάμερα, θα σας δώσει πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει μέσα. Συνήθως έχουν ανιχνευτές κίνησης και ήχου, επομένως αν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το αυτοκίνητό σας θα ειδοποιηθείτε αμέσως. Ακόμα και αν σας το κλέψουν, τουλάχιστον θα έχετε εικόνα τους για να δώσετε στην αστυνομία.

Αντικλεπτικός διακόπτης

Οι έμπειροι κλέφτες χρειάζονται μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να βάλουν μπροστά οποιοδήποτε αυτοκίνητο – όχι όμως αν το αυτοκίνητο δεν έχει παροχή ηλεκτρικού. Ένας αντικλεπτικός διακόπτης βοηθά στο να μπλοκάρει την παροχή ενέργειας στη μηχανή, καθιστώντας αδύνατη την εκκίνησή της χωρίς την απενεργοποίησή του. Απευθυνθείτε στον μηχανικό σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση του.

Αντικλεπτική προστασία… oldshool

Μια καλή μπάρα για κλείδωμα τιμονιού ή κλείδωμα τιμονιού και πεντάλ μπορεί να καθυστερήσει αρκετά τον επίδοξο κλέφτη από το να εξαφανίσει το αυτοκίνητό σας. Αν μάλιστα το όχημά σας είναι παλιάς τεχνολογίας, τότε η συγκεκριμένη προστασία είναι απαραίτητη και άκρως χρήσιμη.

Εκσυγχρονισμένος συναγερμός

Οι «νέας γενιάς» κλέφτες είναι ειδικοί στα ηλεκτρονικά των αυτοκινήτων και πιθανώς εξπέρ στο να απενεργοποιούν παλιά συστήματα συναγερμών. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν είναι πρόσφατο μοντέλο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε συναγερμό και να αποκτήσετε την πιο σύγχρονη έκδοση του.

Εντοπισμός με GPS

Όντας σε βιασύνη, ελάχιστοι κλέφτες αυτοκινήτων θα κάτσουν να ψάξουν εξονυχιστικά το όχημά σας για συσκευές εντοπισμού. Ένα GPS Tracker λοιπόν μέσα στο αυτοκίνητο είναι καλή επιλογή για να μπορέσετε ανά πάσα στιγμή εσείς ή η αστυνομία να εντοπίσετε το αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται σε περιοχή που δεν «πιάνει» το σήμα του κινητού.

Σωστό παρκάρισμα

Αποφύγετε δρόμους σε «ύποπτες» περιοχές όπου έχουν υπάρξει κατά καιρούς κρούσματα κλοπών ή ανοίγματος αυτοκινήτων. Φροντίστε να παρκάρετε σε φωτισμένους δρόμους, με αρκετή κίνηση, κοντά σε μαγαζιά ή καφετέριες. Ακόμα καλύτερα, αφήστε το όχημά σας αν βγείτε βράδι σε πάρκινγκ.

Κρύψτε αντικείμενα αξίας

Οτιδήποτε μέσα στο αυτοκίνητό σας κάνει «κρα» ότι αξίζει έστω και κάποια ψιλά αποτελεί αιτία για να σας το σπάσουν. Κρύψτε ό,τι φαίνεται και είναι αξίας – από GPS μέχρι ηχεία, τσάντες, ρούχα κτλ. – ή ακόμα καλύτερα αφήστε αντικείμενα αξίας στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για καλώδια ή αντάπτορες, «δείχνουν» πως μέσα στο όχημα υπάρχουν ηλεκτρονικά είδη και αποτελούν «τυράκι» για κλέφτες.

Σβήστε τη μηχανή

Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Ναι, ακούγεται προφανές, όμως σύμφωνα με στοιχεία της ΓΑΔΑ ένα μεγάλο μέρος των κλοπών οφείλεται σε αυτήν την απροσεξία των οδηγών.


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Αυτό που δε θέλει κανείς να ξέρει για τον εαυτό του καταλήγει να επέρχεται σαν πεπρωμένο."

Καρλ Γιούνγκ, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

  • 1862 - Έξωση του Όθωνα.

    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός μπαίνει στην Κοζάνη.

© 2002-2018 MEDIA2DAY