Πώς να υποβάλετε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Δείτε πού και πώς θα υποβάλλετε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, εφόσον το δικαιούστε.
Πώς να υποβάλετε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα
Βήμα πρώτο: Ρίχνετε μια ματιά εδώ για να μάθετε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα (εξαρτάται κυρίως από το ετήσιο εισόδημά σας, αλλά και από διάφορους άλλους παράγοντες).

Βήμα δεύτερο: Συμπληρώνετε την ηλεκτρονική αίτηση που θα βρείτε στο www.koinonikomerisma.gr (μην αποθαρρύνεστε από το “service unavailable” που γράφει τώρα, η διεύθυνση θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες).

Για την υποβολή αίτησης χρειάζονται ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός του κινητού σας, το email και το ΙBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού. Μετά τη συμπλήρωση αυτών των στοιχείων, όλα τα υπόλοιπα (περιλαμβανομένου του εισοδήματός σας) συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα.

Τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος για το 2017 αναμένεται να δοθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης που θα λάβουν οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και δεν θα προσμετράται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα κάθε νοικοκυριού προκειμένου να κριθεί εάν αυτό δικαιούται κάποιας άλλης κοινωνικής παροχής καταβαλλόμενης με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να είναι νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας κατά την τελευταία πενταετία, να είναι τουλάχιστον μία φορά ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα και να έχουν υποβάλει δήλωση για το φορολογικό έτος 2016.

Πηγή: Το Βήμα 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v