Μικρά «μυστικά» κόλπα για τα social media

Μικρές συμβουλές και μυστικά κόλπα για να χρησιμοποιείς καλύτερα το Facebook, το Twitter, το Instagram και το LinkedIn.
Μικρά «μυστικά» κόλπα για τα social media
Σπάσε το όριο των 140 χαρακτήρων στο Twitter
Τέλειωσε το tweet σου με αποσιωπητικά και συνέχισε να γράφεις ως reply στον εαυτό σου. «Χρησιμοποίησε» όσες απαντήσεις χρειάζονται για να τελειώσεις αυτό που θέλεις να πεις, αλλά φρόντισε να σβήνεις το mention στον εαυτό σου από κάθε απάντηση, για να μη φαίνεται ότι κάνεις διάλογο… με τον λογαριασμό σου. Δες πώς μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα στην παρακάτω φωτό:


Δες προφίλ στο LinkedIn στα οποία κανονικά δεν έχεις πρόσβαση
Ορισμένα επαγγελματικά προφίλ στο LinkedIn είναι ορατά μόνο σε όσους πληρώνουν συνδρομή. Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες για κάποιον και δεν μπορείς να τις δεις με δωρεάν λογαριασμό, μπορείς να «παρακάμψεις» το εμπόδιο, μέσω Google. Γράψε στη μηχανή αναζήτησης της Google «site:linkedin.com “το όνομα αυτού που ψάχνεις”» και μπορείς να δεις τα στοιχεία του. Επίσης μπορείς να προσθέσεις μετά τα εισαγωγικά και κάποιο επιπλέον στοιχείο που ξέρεις γι’ αυτόν, για να διευκολύνεις την αναζήτηση, π.χ. την πόλη στην οποία ζει.

Δες μόνο τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας από το LinkedIn
Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε γι’ αυτό το λόγο: Για αναζήτηση εργασίας. Μπορείς να αποφύγεις το ψάξιμο στην ιστοσελίδα του LinkedIn, κατεβάζοντας την εφαρμογή LinkedIn Jobs, που εμφανίζει κατευθείαν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, ακόμα και αν δεν έχεις λογαριασμό στο LinkedIn. Αν έχεις, όμως, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα, καθώς σου εμφανίζονται οι αγγελίες που ταιριάζουν στο προφίλ σου.

Βρες δωρεάν wifi μέσω Facebook
Προς το παρόν αυτή η δυνατότητα του Facebook είναι διαθέσιμη σε όσους έχουν έξυπνες συσκευές που τρέχουν με iOS, αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε όλους: Μπες στην εφαρμογή του Facebook, πάτησε το κουμπάκι με τις τρεις γραμμούλες κάτω δεξιά, από το μενού εφαρμογών διάλεξε «more» ή «περισσότερα» και βρες την επιλογή «Find wifi» ή «Εύρεση Wifi». Θα ανοίξει ένας χάρτης για να εντοπίσεις τα δημόσια και ανοιχτά δίκτυα ασύρματου ίντερνετ που υπάρχουν γύρω σου.

Κοινοποίησε μια παλιά φωτό σου από το Instagram σε άλλα social media
Την ώρα που ποστάρεις μια νέα φωτό στο Instagram, σου δίνεται η δυνατότητα να τικάρεις να ποσταριστεί αυτόματα και στους λογαριασμούς σου στο Facebook ή άλλα δίκτυα. Αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνεις, μπορείς να επιστρέψεις αργότερα στη φωτό, να πατήσεις το κουμπάκι με τις τρεις τελίτσες και να επιλέξεις «Κοινοποίηση» και το αντίστοιχο προφίλ σου.

Πόσταρε την κατάλληλη ώρα
Σύμφωνα με έρευνες, τις πιθανότητες για περισσότερα like και share στο Facebook έχεις αν ποστάρεις κάτι Σάββατο ή Κυριακή μεσημέρι (12.00-13.00), την Πέμπτη και την Παρασκευή (13.00-16.00) και την Τετάρτη (15.00). Αν έχεις Facebook Page, μπορείς ωστόσο να δεις πιο αναλυτικά στην καρτέλα με τα Insights τις ώρες που είναι περισσότερο ενεργοί οι fans σου. Οι αντίστοιχες «δυνατές» μέρες και ώρες στο Instagram είναι οι Δευτέρες και οι Πέμπτες, αλλά όχι μεταξύ 15.00-16.00 – καλύτερες ώρες είναι νωρίς το πρωί γύρω στις 8, το απόγευμα στις 5 ή στις 2 τα ξημερώματα.

Κρύψου στο Messenger από τους ενοχλητικούς
Για να αποφύγεις ανεπιθύμητες συνομιλίες ή το να φαίνεσαι ενεργός στο Facebook Chat σε άτομα που δε θέλεις, πάτησε την επιλογή Options κάτω από τη λίστα του Chat, στη συνέχεια Advanced Settings και προσθήκη ονομάτων για τους οποίους το Chat σου θα φαίνεται ανενεργό. Δες αναλυτικές οδηγίες εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v