Σταμάτα να κάνεις αυτά τα πράγματα στα social

Οι κακές συνήθειες που οφείλεις να σταματήσεις να έχεις στην ενασχόλησή σου με τα social media.
Σταμάτα να κάνεις αυτά τα πράγματα στα social

Αν δεν θες να γίνεις εκνευριστικός για τους διαδικτυακούς φίλους, προκαλώντας τους να σε κάνουν hide, τότε ιδού μερικά πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις στα social.

Να ποστάρεις ό,τι να'ναι “ειδήσεις”. Σκέψου “Εμφάνιση εξωγήινου στην Βούλα (ΒΙΝΤΕΟ!)”, “ΣΟΚ! Δείτε πώς έγινε ο πρωταγωνιστής από τα 'Φιλαράκια” και λοιπά clickbait άρθρα που εύκολα γίνονται θέματα στο Κουλούρι.



Η πολιτικοποιημένη έκρηξη οργής σε μακροσκελές post που – κακά τα ψέματα – δεν ενδιαφέρει κανένα. Κανείς, ποτέ δεν κέρδισε κάτι ή άλλαξε διαβάζοντας πολιτικοποιημένο σχόλιο σε στάτους φίλου.



Να ζητάς “ζωές” σε Candy Crush και λοιπά παιχνίδια/ εφαρμογές του FB από τους φίλους σου.



Να ανεβάζεις φωτογραφίες που φαίνεσαι ωραίος/ωραία/σέξι με λεζάντα “πάλι χάλια βγήκα ε;” ζητώντας επιβεβαίωση στα σχόλια.

Να ποστάρεις σέλφι με duckface. Αυτό το πράγμα πέθανε χρόνια τώρα.



Να ποστάρεις σέλφι με “αστεία” φίλτρα που μετατρέπουν το πρόσωπό σου σε μούρη σκύλου, γάτας και ό,τι άλλο σκαρφιστούν οι χαβαλέδες προγραμματιστές του Snapchat. Έχει πάψει να είναι αστείο εδώ και μήνες.

Να κάνεις check – in παντού: στο μαγαζί στην παραλιακή, στο μπαράκι στο κέντρο, στην τουαλέτα σου, στο σπίτι του κολλητού, στον κήπο, στο μπαλκόνι.

Να κάνεις αδιακρίτως add κόσμο που δεν ξέρεις. Είναι κάπως creepy.



Να ποστάρεις καθημερινά updates για το (νεογέννητο) παιδί σου. Ακόμα χειρότερα, καλύπτοντας το πρόσωπό του με emoticons.

Να ενημερώνεις τους φίλους σου για το πώς πήγε η προπόνησή σου στο γυμναστήριο. Σπάνια τους ενδιαφέρει.

Να γράφεις “Nom nom nom”. Αυτή η μάστιγα. Φτάνει πια.

Φωτογραφίες άδειων πιάτων. Εντάξει, το καταλάβαμε είσαι φαγανό παιδάκι, μπράβο. Εκτός και αν είσαι πλυντήριο πιάτων και ποστάρεις το “πριν”, οπότε όλα αλλάζουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v