ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς να καθαρίσετε τα πιο «δύσκολα» σημεία του σπιτιού

Χρήσιμα tips για να γίνουν πιο εύκολες οι δουλειές του σπιτιού και να καθαρίσετε έξυπνα τα πιο «δύσκολα» σημεία του νοικοκυριού.

Πώς να καθαρίσετε τα πιο «δύσκολα» σημεία του σπιτιού

Υπάρχουν σημεία στο νοικοκυριό που μας ταλαιπωρούν ελαφρώς παραπάνω. Πώς καθαρίζουμε εκείνα τα δύσκολα μέρη ανάμεσα στα πλακάκια όπου μαζεύεται όλη η βρομιά; Πώς καθαρίζουμε ξύλινες επιφάνειες, με ποιο μυστικό απελευθερώνουμε τις βούρτσες από τρίχες και τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τα κουφώματα να λάμψουν. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει χρήσιμα tips.

Οι εσωτερικές εσοχές των κουφωμάτων
Βρέξτε μία μπατονέτα σε διάλυμα μαγειρικής σόδας με ξίδι και αφαιρέστε την συσσωρευμένη βρομιά από το εσωτερικό των κουφωμάτων των παραθύρων ή της μπαλκονόπορτας.Ο κάδος του πλυντηρίου
Με το ίδιο μίγμα – ξίδι και μαγειρική σόδα – μπορείτε να κάνετε θαύματα στα «ενδότερα» του πλυντηρίου, που μπορεί να μην του «φαίνεται» μιας και το έχουμε συνδυάσει με την καθαριότητα, αλλά συσσωρεύει πολλά μικρόβια. Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες. 

Οι αρμοί από τα πλακάκια

Με ένα χλωριούχο καθαριστικό και μία βούρτσα μπορείτε να κάνετε τα πλακάκια σας να μοιάζουν σαν καινούρια, αφαιρώντας απλώς τη μάκα από τις μεταξύ τους εσοχές.

Οι βούρτσες για τα μαλλιά

Ψαλιδίστε τις τρίχες που έχουν κολλήσει στα δόντια της βούρτσας για να αφαιρεθούν ευκολότερα. Αφήστε τη βούρτσα βουτηγμένη σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα για λίγο και η δουλειά… σχεδόν θα γίνει από μόνη της.

Ο ανεμιστήρας οροφής

Για να μη γεμίσετε το δωμάτιο και τον εαυτό σας με σκόνη καθώς καθαρίζετε τις λεπίδες του ανεμιστήρα οροφής, ξεσκονίστε τον με μια μαξιλαροθήκη που στην ουσία μαζεύει μέσα της την σκόνη αντί να τη διασπείρει στην ατμόσφαιρα.

Παλιά μπουκάλια

Προσπαθείτε να καθαρίσετε μάταια τα άλατα στο εσωτερικό μπουκαλιών ή κάποιας καράφας με στενό στόμιο όπου δεν φτάνει βουρτσάκι; Ρίξτε μέσα λίγο χοντρό αλάτι, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και μια δόση ζεστού νερού, ανακινήστε καλά και στη συνέχεια ξεβγάλτε. Δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ

Ο πάτος των μαγειρικών σκευών

Τα στίγματα από τη θερμότητα του φούρνου και των ματιών της κουζίνας μπορούν να χαλάσουν την όψη των ταψιών και των άλλων κουζινικών σκευών σας. Αφαιρέστε τα σημάδια με μαγειρική σόδα και οξυζενέ – αναλυτικές οδηγίες εδώ

Μαρκαδόρος από ξύλινες επιφάνειες

Τα πιτσιρίκια έγραψαν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο ξύλινο τραπέζι ή το πάτωμα; Μπορείτε να το αφαιρέσετε εφαρμόζοντας πάνω στο σημείο οδοντόκρεμα και τρίβωντάς τη πάνω του με ένα υγρό πανάκι.

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v