Πώς θα αντιμετωπίσεις τη μίζερη Δευτέρα

Η πρώτη μέρα της εβδομάδας δεν έχει πάψει να σε καταθλίβει; Δες πώς θα την κάνεις – λίγο – καλύτερη.
Πώς θα αντιμετωπίσεις τη μίζερη Δευτέρα
Είναι Δευτέρα και όλοι οι καφέδες του κόσμου δεν μπορούν να σε «ισιώσουν». Η μιζέρια σου χτυπά την πόρτα ήδη από το βράδι της Κυριακής και εντείνεται όσο πλησιάζει η καταραμένη ώρα που θα χτυπήσει το πρώτο ξυπνητήρι της εβδομάδας για να πας στο γραφείο ή τη δουλειά σου.

Συμπάσχουμε μαζί σου και σου προτείνουμε επτά τρόπους για να κάνεις τη χειρότερη μέρα της εβδομάδας λίγο καλύτερη.



Προγραμμάτισε κάτι διασκεδαστικό

Ο περισσότερος κόσμος σιχαίνεται τις Δευτέρες επειδή απέχουν πολύ από τα Σαββατοκύριακα. Ε και; Προγραμμάτισε για το απόγευμα ή το βράδι της Δευτέρας κάτι που θα έκανες το Σαββατοκύριακο – χωρίς όμως να ξυπνήσεις με πονοκέφαλο και γίνει η… Τρίτη μίζερη: φαγητό με έναν φίλο που έχεις να δεις καιρό, happy hour σε διπλανό μπαράκι με συναδέλφους ή έναν μίνι μαραθώνιο σειράς με το έτερον ήμισυ. Έτσι θα έχεις κάτι καλό να περιμένεις όταν χτυπήσει το ρημαδιασμένο ξυπνητήρι της Δευτέρας.

Κάνε σεξ

Περιμένεις να έρθει το Σαββατοκύριακο για να κάνετε σεξ; Κακώς. Δοκίμασε να κάνεις (και) τη Δευτέρα και θα δεις πως όλα θα αλλάξουν. Το σεξ – ως γνωστόν – μειώνει το άγχος και τις ορμόνες που συνδέονται με αυτό ενώ βοηθά στο να αντιμετωπίσετε την ψυχολογική πίεση της εβδομάδας αποτελεσματικότερα. Εν ολίγοις, σεξ τη Δευτέρα για να πάει όλη η εβδομάδα ωραία.

Προπονήσου

Μπορεί να σου φαίνεται σκληρό, όμως αν είσαι γυμναστηριακός τύπος ή γενικά αθλούμενος τότε αξίζει να σηκωθείς λίγο νωρίτερα το πρωί και να κάνεις μια μίνι προπόνηση. Ακόμα και 15 λεπτά άσκησης μπορούν να σου δώσουν την τόνωση που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τη δευτεριάτικη μιζέρια.

Φάε κάτι διαφορετικό

Αρκετές φορές η βαρεμάρα οφείλεται στην υπερίσχυση της ρουτίνας. «Σπάστην» και η μέρα σου θα αλλάξει προς το καλύτερο. Στο κομμάτι του φαγητού, φάε κάτι διαφορετικό από αυτά που τρως κάθε μέρα. Πρωινό, σνακ, κυρίως γεύμα, πειραματίσου και δοκίμασε να φτιάξεις/παραγγείλεις κάτι ιδιαίτερο.

Άκουσέ την

Όχι, δεν προτείνουμε να πας κουρούμπελο στο γραφείο. Αλλά να φτιάξεις μια νέα playlist με μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Δεν σου γεμίζει το μάτι; Όπως είπαμε, είναι αυτές οι μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά.

Οργανώσου

Το ξυπνητήρι της Δευτέρας, η κίνηση της Δευτέρας, η ταλαιπωρία στο γραφείο, η τεράστια λίστα με αυτά που πρέπει να κάνεις, τα e-mail της Δευτέρας. Καταλαβαίνουμε τι πίεση προκαλούν όλα αυτά, όμως από το να προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα μαζί, βάλε προτεραιότητες. Ταξινόμησε mail και πράγματα που έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα από τα περισσότερο στα λιγότερο σημαντικά, προγραμμάτισε τι μπορείς να κάνεις την επόμενη μέρα και τι μέσα στην εβδομάδα και θα δεις αμέσως πως θα αποσυμπιεστείς.

Βγες έξω

Αν σε κάποια στιγμή της ημέρας νιώθεις πως έφτασες «ως εδώ», μην φρικάρεις και τα κάνεις όλα λίμπα. Πάρε ανάσες, και βγες έξω για μια μικρή βολτίτσα. Η βιταμίνη D που θα πάρεις από τον ήλιο αρκεί για να πολεμήσεις την μιζέρια της ημέρας (και τα νεύρα), ενώ οι ενδορφίνες που θα εκκρίνεις από τον περίπατο θα επιδράσουν θετικά σε σώμα και πνεύμα.

Χαμογέλα

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, δεν χάνεις τίποτα να υιοθετήσεις το παραδοσιακό, φιλοσοφικό, life-coach-ικό «προσποιήσου ότι όλα πάνε καλά, και θα πάνε». Μάλιστα υπάρχει και επιστημονική στήριξη για αυτό: λέγεται θετική αυτοαντίληψη και αρκετές φορές δουλεύει. Οι πράξεις σου ορίζουν πως βλέπεις τον εαυτό σου, συμπεριλαμβανομένου του πώς σκέφτεσαι και πώς εκφράζεσαι. Επομένως, κάνε πως σου αρέσει η Δευτέρα  και- ποιος ξέρει; - μπορεί να καταλήξεις να την αγαπήσεις πραγματικά.

Καλή εβδομάδα!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v