9 κόλπα για να παίζετε τον Google Chrome στα δάχτυλα

Εννιά έξυπνα πρόσθετα για τον Google Chrome, που θα κάνουν την πλοήγηση με τον browser σας, τεχνολογικό παιχνιδάκι.
9 κόλπα για να παίζετε τον Google Chrome στα δάχτυλα
Είναι ο πιο δημοφιλής browser στον κόσμο, οι περισσότεροι από εμάς τον χρησιμοποιούμε καθημερινά για πολλές ώρες, κι όμως, δεν γνωρίζουμε όλες τις δυνατότητές του. Παρακάτω, θα βρείτε tips και κόλπα που θα σας ανοίξουν νέους ορίζοντες στα σερφαρίσματά σας, απλώς με την πρόσθεση χρηστικών add-on κουμπιών στον Chrome σας.

*Pocket  
Συναντάτε ένα ενδιαφέρον άρθρο ή μια ιστοσελίδα που θέλετε να ξεκοκαλίσετε, αλλά δεν προλαβαίνετε αυτή τη στιγμή; Πατήστε το κουμπί του Pocket και το link θα «προστεθεί στην τσέπη» σας για να είναι διαθέσιμο αργότερα για ανάγνωση σε οποιαδήποτε συσκευή σας.

*Panic Button
Έρχεται το αφεντικό σας την ώρα που σερφάρετε ανέμελοι στο Facebook και το Twitter ή η κοπέλα σας την ώρα που… φορτώνουν video πορνό στον Chrome σας; Πατάτε το κουμπάκι πανικού, και τα tabs που θέλετε κρύβονται αυτόματα – χωρίς να κλείσει ολόκληρος ο Chrome, κάτι που μοιάζει συνήθως ύποπτο. Όταν είστε ξανά «ασφαλείς», με το πάτημα ενός κουμπιού, τα κρυμμένα tabs ξαναφορτώνουν.

*Google mail checker  
Δεν χρειάζεται να ανοίγετε κάθε λίγο ξεχωριστό tab για να τσεκάρετε για νέα μέιλ στο Gmail σας. Με αυτό το add on που θα έπρεπε να βρίσκεται ούτως ή άλλως σε κάθε browser, βλέπετε ανά πάσα στιγμή πόσα αδιάβαστα μηνύματα σας περιμένουν.

*One Tab
Ανοίγετε συχνά δεκάδες καρτέλες στη σειρά, η μνήμη του υπολογιστή «τα παίζει» και εσείς χάνεστε στο χάος των tabs; Το One Tab μετατρέπει τις καρτέλες σε μια βολική λίστα (σαν ένα υπομενού με τις καρτέλες σας) και εσείς ξενοιάζετε.

*The Great Suspender  
Αντίστοιχης λογικής με το One Tab, αλλά αντί να συγκεντρώνει τα Tabs σε μια λίστα, λειτουργεί αλλιώς: Αδρανοποιεί τις καρτέλες τις οποίες δεν έχετε χρησιμοποιήσει για ένα συγκεκριμένο διάστημα (το οποίο ορίζετε εσείς) και έτσι αποφεύγετε προβλήματα αργής απόδοσης εξαιτίας πλήρους μνήμης. Όταν θελήσετε να επαναφέρετε κάποια αδρανοποιημένη καρτέλα, απλώς πατάτε πάνω της.

*Simple Blocker
Αν είστε από αυτούς που έχουν να κάνουν δουλειά στον υπολογιστή ή έχουν μελέτη, αλλά συνεχώς «ξεστρατίζουν» στο Facebook, το Twitter και άλλες αγαπημένες σελίδες-πασατέμπο, τότε με αυτό το κουμπάκι μπορείτε να «αποκλείσετε» την πρόσβαση σε συγκεκριμένες διευθύνσεις για το χρονικό διάστημα που θα ορίσετε μόνοι σας.

*Remote Desktop
Η απομακρυσμένη πρόσβαση σε άλλον υπολογιστή γίνεται παιχνιδάκι με αυτό το βοήθημα, το οποίο σας επιτρέπει για παράδειγμα να χειριστείτε τον υπολογιστή του γραφείου σας από το λάπτοπ στο σπίτι σας, ή να δώσετε πρόσβαση στον δικό σας υπολογιστή σε κάποιον άλλον, σε περίπτωση για παράδειγμα που κάτι δεν πάει καλά και θέλετε να δείξετε σε έναν ειδικό τι συμβαίνει στην οθόνη σας κ.ο.κ.

*Search by Image
Βλέπετε μια ωραία εικόνα από ένα νησί ή από μια άγνωστη πόλη ενώ σερφάρετε και θέλετε να βρείτε πού είναι ή για ποια πόλη πρόκειται; Με αυτό το extension θα υπάρχει η επιλογή «Search google by image», μια άμεση πρόσβαση δηλαδή στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω εικόνας, που θα σας οδηγήσει μέσω του Google search στην απάντηση και την ταυτοποίηση κάθε εικόνας.

*Chrome to Mobile
Φεύγετε από τη δουλειά, αλλά δεν έχετε τελειώσει όλες σας τις εκκρεμότητες; Το συγκεκριμένο extension σας επιτρέπει να «μεταφέρετε» τις ιστοσελίδες που έχετε στον Chrome στο κινητό ή το tablet σας, ενώ λειτουργεί και offline.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v