Πώς να μεγαλώσω το στήθος μου

Θέλετε να αποκτήσετε μεγαλύτερο στήθος, χωρίς να καταφύγετε στο νυστέρι; Ιδού έξι τρόποι για να το καταφέρετε φυσικά.
Πώς να μεγαλώσω το στήθος μου
Μικρό στήθος. Ο μόνιμος καημός των περισσότερων γυναικών – και αρκετών ανδρών – συνήθως βρίσκει «λύση» στο νυστέρι. Είναι όμως η πλαστική επέμβαση η μόνη λύση για ένα μεγάλο, στητό στήθος; Όχι πάντα.

Δείτε παρακάτω έξι φυσικούς τρόπους για «μεγαλύτερα» αποτελέσματα.

Θα κάνουμε pushups
Η συγκεκριμένη άσκηση βοηθά στην ανόρθωση του στήθους δυναμώνοντας τον μυ που βρίσκεται κάτω από αυτό και επομένως κάνει το στήθος σας να φαίνεται πιο στητό, στρογγυλεμένο – και πιο μεγάλο. Δοκιμάστε να κάνετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων 3 φορές την εβδομάδα, ξεκινώντας αρχικά με τα γόνατα να ακουμπούν στο έδαφος. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε και πιέσεις στήθους με αλτήρες για τα ίδια σετ και επαναλήψεις.

Προσαρμόστε τη διατροφή σας
Ως γνωστόν, το στήθος εκτός από μύες περιλαμβάνει και μεγάλο ποσοστό λίπους. Αν λοιπόν θέλετε με φυσικό τρόπο να το μεγαλώσετε, τότε θα πρέπει να πάρετε μερικά παραπάνω κιλά μέσω της διατροφής σας. Για να πάρετε βάρος, αυξήστε ελαφρώς την θερμιδική σας πρόσληψη καθημερινά, εστιάζοντας σε τροφές με «καλά» λιπαρά όπως ο σολομός, το ελαιόλαδο και το ταχίνι.

Μέση δαχτυλίδι
Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε την παραπάνω οδό, τότε μπορείτε μειώνοντας την περιφέρεια της μέσης σας να κάνετε το στήθος σας να φαίνεται μεγαλύτερο – συγκριτικά πάντα. Εστιάστε σε ασκήσεις/προπονήσεις που «καίνε» θερμίδες (διαλειμματική προπόνηση, κυκλική προπόνηση, αερόβια άνω των 30 λεπτών κ.α.) για να χάσετε πόντους από την περιοχή της μέσης.

Σταθείτε σωστά
Εκτός από το να σας κάνει να φαίνεστε ψηλότερες και να αποφύγετε μυοσκελετικές παθήσεις (αυχενικό, σκολίωση, πόνους στη μέση κτλ.) η σωστή στάση του σώματος θα αναδείξει και το μπούστο σας. Σταθείτε με το κεφάλι να κοιτάει ευθεία, χωρίς να καμπουριάζετε και με τους ώμους προς τα πίσω, κρατώντας τη σπονδυλική σας στήλη ίσια.

Καταναλώστε τροφές με οιστρογόνα
Τα οιστρογόνα είναι μια γυναικεία ορμόνη, η οποία «ευθύνεται» μεταξύ άλλων και για το μέγεθος του στήθους. Το σώμα παράγει φυσικά αυτήν την ορμόνη μέχρι κάποια ηλικία, όμως δεν υπάρχει πρόβλημα να εστιάσετε στην κατανάλωση τροφών που περιέχουν τη συγκεκριμένη ορμόνη για «έξτρα» αύξηση. Τροφές τέτοιες είναι τα φασολάκια, οι φακές, τα κόκκινα φασόλια (kidney beans), γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί και το γιαούρτι, βότανα όπως η ρίγανη και το φασκόμηλο και φρούτα όπως τα μήλα, τα κεράσια και τα δαμάσκηνα.

Φορέστε το κατάλληλο σουτιέν
Το κατάλληλο μέγεθος σουτιέν μπορεί να κάνει το στήθος σας να φαίνεται μεγαλύτερο – ή μικρότερο. Παραδόξως, το μικρότερο σουτιέν δε θα μεγαλώσει το στήθος σας, ούτε θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο, ενώ ένα μεγαλύτερο σουτιέν θα κάνει το στήθος σας να φαίνεται μικρότερο. Τι μπορείτε να κάνετε; Φορέστε ένα σουτιέν το οποίο εφαρμόζει στο στήθος σας τέλεια. Εστιάστε στο φάρδος του και όχι στο μέγεθός του, μη φοράτε σουτιέν με στενό κούμπωμα εκτός και αν έτσι σας εφαρμόζει καλύτερα και μην το αφήσετε ποτέ να «ανέβει» ψηλά στην πλάτη σας. Επίσης, προσέξτε να ταιριάζει με τον τύπο ντυσίματος που έχετε επιλέξει. Δείτε εδώ μερικές στιλιστικές επιλογές σουτιέν-ντυσίματος για «μεγαλύτερα» αποτελέσματα

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v