ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Φτιάξτε τον δικό σας χαρταετό

Οδηγίες, ιδέες και αναλυτικά βίντεο για να φτιάξετε τον δικό σας, χειροποίητο χαρταετό. Γιατί αν η μισή χαρά βρίσκεται στην απογείωση, η άλλη μισή είναι η κατασκευή του. Καλές πτήσεις!

Φτιάξτε τον δικό σας χαρταετό

Μπορεί ο αγορασμένος να είναι… ωραίος, πλουμιστός, σε ό,τι σχήμα, σχέδιο και χρώμα μπορείτε να σκεφτείτε, αλλά ο χειροποίητος είναι αλλιώς: Όχι μόνο γιατί θα είναι σίγουρα ξεχωριστός ανάμεσα σε δεκάδες που θα ανεμίζουν πάνω από τον λόφο του Φιλοπάππου την προσεχή Δευτέρα, αλλά και γιατί η μισή χαρά βρίσκεται στην κατασκευή του –και η άλλη μισή στην επιτυχημένη πτήση του. Ψαλίδια, λοιπόν, κόλλες και υλικά ανά χείρας και ξεκινάμε.

Τι θα χρειαστείτε:

3 βέργες από ελαφρύ ξύλο, μήκους 80 εκατοστών η καθεμία
λεπτό σύρμα
γερό σπάγκο
χαρτί ή νάιλον
χρωματιστό χαρτί σε κομμάτια για την ουρά
κολλητική ταινία
ψαλίδι και κόλλα

Πώς θα φτιάξετε τον χαρταετό:

Ενώνετε τις τρεις βέργες στο κέντρο τους και κάνετε από μία μικρή εγκοπή σε κάθε άκρο τους για να στερεωθεί καλύτερα το σύρμα. Αφού τις δέσετε με σπάγκο στο κέντρο όπου ενώνονται (και αφήσετε περίπου μισό μέτρο σπάγκου να κρέμεται), περνάτε το σύρμα περιφερικά, στερεώνοντάς το στις εγκοπές, ώστε να σχηματιστεί ο εξαγωνικός σκελετός του αετού.

Στην συνέχεια ακουμπήστε τον σκελετό πάνω στο χαρτί και κόψτε το χαρτί αφήνοντας μερικά εκατοστά περιθώριο, για να το διπλώσετε και να το κολλήσετε στην πίσω πλευρά του χαρταετού.

Σε δύο διπλανά άκρα του χαρταετού, στερεώστε δύο ίσου μήκους κομμάτια σπάγκου. Το μήκος θα πρέπει να είναι ίσο με το μήκος μισής βέργας. Ενώνετε τα δύο κομμάτια σπάγκου ώστε να «κολλήσετε» εκεί την ουρά, η οποία πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το μήκος του χαρταετού. Πάνω στον σπάγκο της ουράς, δέστε χρωματιστά χαρτιά, σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών μεταξύ τους.

Τώρα δέστε δύο ακόμη κομμάτια σπάγκου στα ακριβώς απέναντι άκρα του χαρταετού, και ενώστε τα με τον σπάγκο που αφήσατε να κρέμεται από το κέντρο. Αυτά τα κομμάτια σπάγκου είναι τα «ζύγια» του χαρταετού, τα οποία παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο για μια επιτυχή πτήση, και θα πρέπει να σχηματίζουν ισοσκελές τρίγωνο. Όταν ενώσετε τα τρία κομμάτια σπάγκου, δένετε στο σημείο ένωσης την καλούμπα και ο χαρταετός σας είναι έτοιμος.

Μερικά κατατοπιστικά βίντεο

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, βήμα προς βήμα οδηγίες για να φτιάξετε έναν παραδοσιακό χαρταετό……Και εδώ, οδηγίες για τον χαρταετό του… τεμπέλη, με δύο ξύλα και μερικές πλαστικές σακούλες


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v