Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Ξέρατε ότι το κόκκινο χρώμα λειτουργεί υποσυνείδητα σαν αφροδισιακό για τις γυναίκες; Ότι ο (λίγος) ιδρώτας περιέχει ορμόνες που τις ελκύουν σεξουαλικά; Έντεκα απλές και πρακτικές οδηγίες για επιτυχημένα ραντεβού.
Αυτό που θέλουν οι γυναίκες
Αν πιστέψουμε την ιστορία με τον Mel Gibson –που φαινόταν αρκετά αληθοφανής– στην ομώνυμη ταινία, το βέβαιο συμπέρασμα είναι πως κανένας υγιής άνδρας με σώας τας φρένας δεν θα ήθελε πραγματικά να ξέρει ακριβώς τι θέλουν οι γυναίκες. Βέβαια, στο ένα άκρο της κλίμακας που λέγεται γνώση της γυναικείας ψυχολογίας βρίσκεται ο εγκλεισμός σε ψυχιατρική κλινική, και στο άλλο εκατοντάδες αποτυχημένα ραντεβού. Στο ενδιάμεσο, υπάρχουν ορισμένοι –λίγοι– βασικοί κανόνες, που μπορείτε να ακολουθήσετε χωρίς να χρειαστεί να καταλήξετε στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή. Σημειώνετε;

Ένας ιππότης για τη Βασούλα: Σε πολλές γυναίκες –ναι, ακόμα και σε εκείνες που δεν θα το παραδεχτούν ποτέ φωναχτά– αρέσουν οι άνδρες που δεν φοβούνται να παίξουν τον ρόλο του παραδοσιακού αρσενικού. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Diana Kirschner, PhD, του έγκυρου ιατρικού site WebMD.com, αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια μιας σχέσης. Η συνοδός σας μπορεί κάλλιστα να ανοίξει την πόρτα που βρίσκεται μπροστά της, ή να τραβήξει την καρέκλα της, αλλά αν την δείτε να διστάζει, μπορεί απλά να θέλει να σας δώσει μια ευκαιρία να φανείτε gentleman.

Το dress code του ραντεβού: Οι μόδες έρχονται και παρέρχονται, αλλά η φροντίδα που δείχνετε στην εμφάνιση και το στιλ σας παραμένει σταθερή αξία –και, όταν μιλάμε για γυναίκες, δεν παύει ποτέ να εκτιμάται, από το πρώτο ραντεβού μέχρι τον μήνα του μέλιτος και ακόμα παραπέρα. «Προσπαθήστε να καταλάβετε αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο στιλ ντυσίματος που της αρέσει» λέει η Kirschner. «Αν της αρέσουν οι άνδρες που φοράνε στενά τζιν, φορέστε στενά τζιν».

Το χρώμα του πάθους: Ψυχολογικές έρευνες για τις υποσυνείδητες προτιμήσεις των γυναικών έχουν δείξει ότι το κόκκινο χρώμα κάνει τους άνδρες να δείχνουν (στα μάτια των γυναικών) πιο ισχυροί, ελκυστικοί και σεξουαλικά επιθυμητοί.



Κανείς δεν είναι τέλειος: Σύμφωνα με την Kirschner, καμία γυναίκα δεν μένει ασυγκίνητη μπροστά σε ένα καλό παιδί που θέλει να γίνει καλύτερο –ειδικά αν αυτή η επιθυμία εκδηλωθεί αφού την γνωρίσει. Θυμάστε την ατάκα του αξιολάτρευτα ανυπόφορου Jack Nicholson στο Καλύτερα δεν γίνεται, «με κάνεις να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος;» και τον τρελό έρωτα της Helen Hunter μετά από αυτό; Αν κρύβετε τα ελαττώματά σας, πώς θα της δείξετε ότι η σχέση σας μαζί της σας κάνει καλύτερο;

Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση: Πιθανότατα έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε σε κάθε δεύτερο θέμα που μιλά για σχέσεις, αλλά θα το υπενθυμίσουμε παρ’ όλα αυτά: Όταν ο κολλητός σας μιλά για ένα πρόβλημά του, θέλει να τον βοηθήσετε να το λύσει. Όταν η γυναίκα της ζωής σας σάς μιλά για ένα πρόβλημά της, θέλει να την ακούσετε και να της συμπαρασταθείτε. Καταπνίξτε την φυσική σας αντίδραση να αναπτύξετε τις φανταστικές σας ιδέες που θα λύσουν το πρόβλημα, και απλά ακούστε την –το μόνο που θέλει είναι να μιλήσετε.



Το να κουνάτε το κεφάλι δεν αρκεί: Όταν λέμε να την ακούσετε, δεν εννοούμε να την κοιτάτε κουνώντας το κεφάλι και να περιμένετε μέχρι να σταματήσει να μιλάει –πρώτον γιατί αυτό μπορεί να διαρκέσει μια αιωνιότητα, δεύτερον γιατί έτσι εκείνη δεν νιώθει ότι την ακούτε. Κάντε ένα εύστοχο –ή έστω λιγότερο εύστοχο– σχόλιο, ή μια ερώτηση πάνω σε αυτό που διηγείται κάθε φορά που κάνει παύση.

Αφήστε τις μαντικές ικανότητες έξω από την κρεβατοκάμαρα: Το σεξουαλικό όνειρο μιας γυναίκας είναι ο εφιάλτης μιας άλλης, και το ότι η πρώην σας ενθουσιαζόταν με τα κόλπα σας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τα εκτιμήσει εξίσου η νυν. Ρωτήστε την τι της αρέσει: εκείνη θα εκτιμήσει το ενδιαφέρον σας για την σεξουαλική της ικανοποίηση, και εσείς θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο, τον οποίο θα γεμίσετε με καλύτερο σεξ.

Προσέξτε τις κινήσεις της: Ο νούμερο ένα κανόνας της γλώσσας του σώματος λέει ότι αντιγράφοντας τις κινήσεις εκείνου που βρίσκεται απέναντί μας εκφράζουμε υποσυνείδητα το ενδιαφέρον μας στο πρόσωπό του. Αν πίνει μια γουλιά από το ποτό της την ώρα που σηκώνετε το ποτήρι σας, σταυρώνει τα χέρια της όταν το κάνετε κι εσείς, ή κάθεται με παρόμοιο τρόπο στην καρέκλα, το ραντεβού σας πηγαίνει πολύ καλά. Αν όχι, ίσως δεν ενδιαφέρεται (ακόμα) αρκετά.

Για ένα πουκάμισο αδειανό: Μην απορήσετε αν παρατηρήσετε ότι της αρέσει να φοράει τα πουκάμισα ή τα t-shirt σας μέσα στο σπίτι. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ο ανδρικός ιδρώτας περιέχει φερομόνες, οι οποίες έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες, και επιπλέον ελκύουν σεξουαλικά, τις γυναίκες.

Πείτε το, ξανά και ξανά: Όχι, δεν «το ξέρει» ότι την αγαπάτε, ότι την βρίσκετε όμορφη, έξυπνη ή απλώς ακαταμάχητη. Για την ακρίβεια, μπορεί κατά βάθος να το ξέρει, αλλά θέλει και να το ακούει –και αν σταματήσει, μετά το τρίτο ραντεβού, τον τρίτο μήνα, ή τον τρίτο χρόνο σχέσης, να το ακούει, θα αρχίσει να το αμφισβητεί. Ένα μικρό κομπλιμέντο κάθε φορά που αλλάζει χτένισμα ή κούρεμα, ή ένα σχόλιο για το καινούριο της φόρεμα και το πόσο πολύ της πηγαίνει, κάνει θαύματα για την αυτοπεποίθησή της, και κατ’ επέκταση τη σχέση σας, εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Μην παραμελείτε το ρομάντζο: Δεν έχει καμία σημασία αν είστε μαζί δυο μήνες ή είκοσι χρόνια. Ένα ρομαντικό δείπνο, δυο-τρία αναμμένα κεριά στην κρεβατοκάμαρα ή ένα μπουκέτο λουλούδια, είναι κινήσεις που θα εκτιμά πάντα, όσο cliché και αν ακούγονται.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v