Μην μεθύσετε

Δεν θέλετε να είστε ο ξενέρωτος της παρέας στο πάρτι, αλλά δεν είστε και από τους τύπους που «σηκώνουν» το πολύ ποτό. Σας μαρτυράμε πέντε έξυπνα (ή μάλλον πονηρά) τρικ για να πίνετε χωρίς να μεθάτε.
Μην μεθύσετε
Πάρτι και αλκοόλ. Τα βασικά συστατικά για να «ανάψει» η βραδιά και το κέφι. Θυμάστε πόσο επιτυχία είχε εκείνο το πάρτι που βρεθήκατε πριν λίγο καιρό; Πού να θυμάστε; Αφού ήσασταν «τύφλα». Τόσο «τύφλα» που δεν έχετε ιδέα πώς καταφέρατε να γυρίσετε στο σπίτι. Το να διασκεδάζετε, όμως, χωρίς να γίνεστε τύφλα στο μεθύσι δεν προϋποθέτει ότι θα είστε ο ξενέρωτος της παρέας ή ότι δεν θα απολαύσετε εξίσου το αγαπημένο σας κοκτέιλ. Ακολουθήστε τα παρακάτω έξυπνα (και πονηρά) κόλπα για να απολαύσετε ολόκληρη την βραδιά του ξεφαντώματος χωρίς να χρειαστεί να σας… μαζεύουν πάλι στο τέλος.

1. Το φλερτ ως μέθοδος αυτο-έκφρασης
Όχι, δεν εννοούμε το φλερτ που φτάνει στα όρια της… ακολασίας, αλλά αυτό που ενώ ως αρχικό σκοπό έχει να δείξουμε το ενδιαφέρον μας σε κάποιο πρόσωπο, στην πραγματικότητα λειτουργεί και ως ένας τρόπος κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είμαστε λίγο παραπάνω κοινωνικοί μερικές φορές. Αν μιλάμε και φερόμαστε σωστά δεν έχουμε κανέναν κίνδυνο να μεταδώσουμε λανθασμένα νοήματα στους γύρω μας. Με το να είμαστε ευχάριστοι στις κουβέντες μας και να διασκεδάζουμε χορεύοντας ώρες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε. Να αναπτύξουμε την λίστα των φίλων μας στο Facebook, παραδείγματος χάριν, και να γεμίσουμε την ατζέντα μας με προσκλήσεις για μελλοντικά πάρτι. Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να γεμίσουμε το ποτήρι μας παραπάνω από μία ή δύο φορές.

2. Μαθήματα… ηθοποιίας
Αν ο Ορέστης Μακρής σαν ρόλος σας πέφτει λίγο δύσκολος, μπορείτε να αντιγράψετε τους μορφασμούς και τα λόγια άλλων ηθοποιών όταν, για τις ανάγκες κάποιου ρόλου, πρέπει να δείχνουν μεθυσμένοι. Μετά από δύο-τρία ποτήρια κρασί, λοιπόν, δείξτε ότι έχετε πιει πολύ. Γλαρώστε λίγο τα μάτια σας, γείρετε λίγο το κεφάλι σα να έχετε ελαφρά ζαλάδα, μπερδέψτε λίγο τα λόγια σας και τραβήξτε λίγο παραπάνω τις λέξεις. Για να γίνετε ακόμα πιο πειστικοί ότι έχετε αρχίσει να μεθάτε, αρχίστε να επισκέπτεστε λίγο πιο συχνά την τουαλέτα. Αν σας έρθει και λόξιγκας, ακόμα καλύτερα. Αλλά μην υπερβάλλετε. Δεν θέλετε να καταλάβουν όλοι ότι προσποιείστε. Ειδικά αν οι «όλοι» είναι οι πιο στενοί σας φίλοι που σας έχουν δει και στα πραγματικά σας μεθύσια.

3. Δηλώστε αμνησία
Η τεχνική αυτή ταιριάζει καλύτερα όταν έρθει η ώρα των «σφηνακίων», και μάλιστα όταν οι φίλοι σας έχουν ήδη αρχίσει να μεθάνε. Φροντίστε να είστε εσείς οι «σφηνακο-χόοι» που θα γεμίζετε και θα ξαναγεμίζετε τα ποτήρια ή έστω αυτοί που θα τα μοιράζετε στους υπόλοιπους. Ακόμα, όταν έρθει η σειρά σας να πιείτε το σφηνάκι περιμένετε μερικά λεπτά. Πιάστε την κουβέντα με κάποιον άλλον για να αποσπάσετε την προσοχή του από το σφηνάκι και μετά από λίγο δώστε το σφηνάκι σε ένα άλλο πρόσωπο, προσποιούμενοι ότι εξ’αρχής σερβιρίστηκε γι’αυτόν. Αν το πρόσωπο αυτό επιμείνει ότι μόλις τώρα ήπιε το δικό του πείτε του ότι δεν θυμάστε να τον είδατε να το πίνει. Αντίστοιχα, αν κάποιος άλλος σας προσφέρει σφηνάκι πείτε του ότι μόλις τώρα ήπιατε το δικό σας απλά δεν το θυμάται γιατί αμέσως μετά πιάσατε την κουβέντα. Δεν θα σας τρελάνουν αυτοί, εσείς θα τους τρελάνετε! Χα!

4. Μεθύστε τους
Προσφερθείτε να φτιάξετε εσείς ποτά για την παρέα και βάλτε στα ποτά των άλλων περισσότερο αλκοόλ από ότι στο δικό σας ποτό. Αν πάλι βρίσκεστε σε κάποιο μπαρ απλά ζητήστε στον μπάρμαν να κάνει τα υπόλοιπα ποτά λίγο πιο δυνατά από το δικό σας. Μπορείτε, επίσης, εσείς να πιείτε κάποιο αναψυκτικό και απλά να πείτε στους άλλους ότι πίνετε βότκα με αυτό το αναψυκτικό. Κανείς δεν θα καταλάβει την διαφορά. Φροντίστε, βέβαια, να μην προκαλέσετε τελικά τα αντίθετα αποτέλεσμα από ότι συνήθως. Να μην μεθύσουν δηλαδή όλοι οι φίλοι σας και αναγκαστείτε εσείς τελικά να είστε αυτός που θα τους… μαζεύει.

5. Κατά φαντασίαν ασθενής
Πρόκειται για την «τέχνη» του να προσποιούμαστε ένα πρόβλημα υγείας (χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει). Με απλά λόγια, για την συγκεκριμένη περίσταση, προσποιηθείτε ότι έχετε αναγούλες. Η’ πείτε στην παρέα ότι ο γιατρός σας συμβούλευσε να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ γιατί έχετε κάποιο γαστρικό πρόβλημα έλκους με το στομάχι σας ή κάποιο πρόβλημα με το συκώτι. Διευκρινίστε τους ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και συγκρατημένοι γιατί το πρόβλημα αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε πολύ σοβαρότερα. Σύντομα θα δείτε τους φίλους σας να μεταφέρουν τα μπουκάλια μακριά από εσάς. Αν δεν θέλετε να πείτε ένα τόσο μεγάλο ψέμα πείτε ένα μικρότερο, όπως π.χ. ότι είστε σε δίαιτα. Και όλοι ξέρουμε πόσο πολύ παχαίνει το αλκοόλ.

Μεταξύ μας, τώρα, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να παραμείνετε νηφάλιοι σε ένα πάρτι ή σε ένα μπαρ. Σε κάθε περίπτωση, η ευκολότερη από αυτές είναι απλά να πείτε «όχι». Να ξέρετε δηλαδή από μόνοι σας πότε να σταματήσετε. Και αν βρίσκεστε σε μία παρέα με πραγματικούς φίλους, αυτό δεν θα είναι δύσκολο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v