...Φαίνεστε ψηλότεροι

Ποιος δεν θα ήθελε να είναι λίγους έστω πόντους ψηλότερος; Μην κατηγορείτε την κληρονομικότητα. Ό,τι δεν έκανε η φύση, μπορούν να το κάνουν τα ρούχα. Αρκεί να ξέρετε τι ψάχνετε. Unisex συμβουλές για ψευδαισθήσεις που δίνουν αυτοπεποίθηση.    
...Φαίνεστε ψηλότεροι
«Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια» και λοιπές κλισέ παρηγοριές, αν και μπορούσαν να λειτουργήσουν αποστομωτικά σε περίπτωση ανάγκης, μάλλον δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν οποιονδήποτε να αισθάνεται καλύτερα.

Αν για το βάρος έχουμε την αίσθηση ότι εν πάση περιπτώσει «είναι στο χέρι μας», δε συμβαίνει το ίδιο με το ύψος. Για όσους δεν διαθέτουν την... ψυχραιμία να προσαρμοστούν («τόσο είμαι τώρα, τι να κάνουμε;») και αποκλείουν την ιατρική λύση της προσθετικής, η μόνη λύση για βελτιωμένα οπτικά αποτελέσματα, είναι τα ρούχα.

Η επιλογή των κατάλληλων ρούχων και αξεσουάρ, αν και δεν θα σας προσθέσει πόντους, θα δημιουργεί την εντύπωση του μεγαλύτερου ύψους.

Διαλέγετε μονοχρωματικούς τόνους, όπως λέει η χρωματολογία ή, κατά τα κοινώς λεγόμενα, χρώματα της ίδιας οικογένειας. Ετσι θα αποφύγετε να «τεμαχίσετε» οπτικά το σώμα σας σε δύο ή περισσότερα μέρη.

Αποφύγετε τις μεγάλες ζώνες. «Πιάνουν» πολύ χώρο στο σώμα σας, μικραίνουν κορμό και πόδια και, όπως είπαμε, τεμαχίζουν την καθετότητα που είναι ταυτόσημη του ύψους.

Βρείτε ρούχα που να σας ταιριάζουν. Μπορεί να ακούγεται λίγο κοινότοπο, αλλά δεν είναι τόσο αυτονόητο όσο φαίνεται. Θα το καταλάβετε καλύτερα αν επισκεφθείτε κάποιο ράφτη, παραγγέλνοντας ρούχα που να ταιριάζουν στο σώμα σας.

Επιλέξτε τα “V”. Μακραίνουν οπτικά τον κορμό και γενικά επιτρέπουν την αίσθηση του «μακρόστενου», αφού τέμνουν κάθετα το πάνω μέρος του σώματος.

Αποφύγετε παπούτσια που προσθέτουν ύψος. Μπορεί κατ΄αρχάς να φαίνεται παράλογο αλλά οι κορυφαίοι στυλίστες συμφωνούν: Το χειρότερο πράγμα για έναν κοντό άνθρωπο είναι να δείχνει ότι προσπαθεί να μην φαίνεται κοντός. Αφού ο ίδιος δεν ξεπερνά το σύμπλεγμά του, πως θα το ξεπεράσουν όσοι τον βλέπουν; Το οριακό σημείο εδώ είναι στο από πότε και μετά κάποιος «δείχνει ότι προσπαθεί». Εδώ θα γίνουμε σεξιστές:

Για άνδρες ουσιαστική ανάμιξη των παπουτσιών δεν μπορεί να υπάρξει. Τα τακούνια φυσικά αποκλείονται, εκτός από τις μπότες, οι οποίες αποκλείονται από μόνες τους. Μια λύση θα μπορούσε να είναι- αν δεν υπάρχει θέμα επαγγελματικού dress code- να επιλεγούν ημιαθλητικά παπούτσια δραστηριοτήτων, που αναγκαστικά είναι ογκώδη, όπως επί παραδείγματι τα ορειβατικά. Όχι, τα παγοπέδιλα δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Για τις γυναίκες το πράγμα είναι πιο περίπλοκο. Λίγο τακούνι βοηθά όχι τόσο στην αύξηση του ύψους όσο στο να φαίνονται ομορφότερα τα πόδια. Αρα εδώ δε μπορεί να αποκλειστεί. Επιλέξτε χαμηλά σχετικά τακούνια. Θα καταλάβετε ότι το έχετε παρακάνει, αν νιώθετε καλύτερα ως ψηλότερη, λόγω των τακουνιών. Φλατ παπούτσια με λίγο πιο παχιές από το κανονικό σόλες, είναι ίσως καλύτερη λύση.

Σακάκια. Επιλέξτε σακάκι που φτάνει ακριβώς κάτω από τους γοφούς. Όχι μακρύτερο ή κοντύτερο. Συνδυάστε το σακάκι με επίπεδο στο μπροστινό μέρος παντελόνι. Λεπταίνει, και άρα μακραίνει τη φιγούρα.

Παλιό, αλλά καλό: Μην φοράτε οριζόντιες ρίγες. Κάθετες, και αυτές με φειδώ.

Προτιμήστε ρούχα με καλή εφαρμογή επάνω σας. Τα «χαχόλικα» έχουν την τάση να φαίνονται πιο πλατιά και αυτό είναι κάτι που αφαιρεί ύψος.

Μια καλή επιλογή είναι τα σκουρόχρωμα τζην «σωλήνας». Αποφύγετε οπωσδήποτε τα υπερστενά τζην, εκτός αν φοράτε νούμερο 36 ή μικρότερο, οπότε πρώτο σας μέλημα πρέπει να είναι να παχύνετε λίγο.

Οι γυναίκες, προτιμήστε μακριά κολιέ. Προσθέτουν ύψος στην ίδια λογική με τα “V”.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v