Έξυπνοι τρόποι να μειώσεις τα σκουπίδια σου

Ψάχνεις tips για να μειώσεις τα άπειρα σκουπίδια που πετάς; Σου έχουμε έτοιμα κάποια εξ αυτών, πριν από σένα, για σένα.
Έξυπνοι τρόποι να μειώσεις τα σκουπίδια σου
Είναι πολύ πιθανό να έχεις παρατηρήσει τον εκθετικό ρυθμό με τον οποίο αυξάνονται τα οικιακά σου σκουπίδια το τελευταίο διάστημα. Μαζί με τον κάδο σου, βαρυγκομά κι ο πλανήτης, μιας και η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει, αφού το ανθρώπινο είδος παράγει πολλά περισσότερα σκουπίδια από όσα μπορείς να «καταναλώσει».

Για αυτόν τον λόγο σου παρουσιάζουμε κάπoιους έξυπνους τρόπους προκειμένου να μειώσεις τα σκουπίδια στο σπίτι σου, πριν παραγίνει το κακό.

Αποχαιρέτα τις πλαστικές σακούλες που ήξερες

Προτίμησε πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων ή κάποια όμορφη totebag για να κάνεις τα ψώνια σου, αντί για τις πλαστικές σακούλες που συσσωρεύονται στα σκουπίδια σου, κάνοντας παράλληλα ανυπολόγιστο κακό στο περιβάλλον.

Μην προτιμάς συσκευασμένα φρούτα και λαχανικά

Η λαϊκή στη γειτονιά σου προσφέρει καλύτερη ποιότητα φρούτων και λαχανικών, ενώ περιορίζεις τις συσκευασίες, με τις οποίες τυλίγονται τα προαναφερθέντα στα σούπερ μάρκετ. Το ίδιο ισχύει για ξηρούς καρπούς και ζαχαρώδη, τα οποία καλό θα ήταν να αγοράζεις χύμα από τούδε και στο εξής, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα σκουπίδια σου.

Μην στοκάρεις διαφημιστικά φυλλάδια και καταλόγους

Άνθρωπος είσαι και θες να παραγγείλεις το κατιτίς σου. Το καταλαβαίνουμε αυτό. Ωστόσο, το ίντερνετ σου δίνει τη δυνατότητα, απλά και μόνο πληκτρολογώντας, να βρεις ό,τι θες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα γεμίζεις σακούλες ολόκληρες με διαφημιστικά φυλλάδια και εκτυπωμένους καταλόγους.

Μην πετάς τα ρούχα σου ελαφρά τη καρδία

Προτίμησε την ανακύκλωση τους, ή ακόμη καλύτερα την επιδιόρθωση αυτών που σώζονται σε κάποιον/α μεταποιητή/τρια αντί να γεμίζεις τον κάδο των σκουπιδιών σου, με όσα ρούχα δεν μπορείς να φορέσεις πια.

Το σαπούνι και τα μάτια σου

Όσο μπορείς περιόρισε τη χρήση κρεμοσάπουνων αλλά και αφρόλουτρων και προτίμησε αντ’ αυτών χύμα σαπούνι. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι συσκευασίες τους που καταλήγουν στα σκουπίδια σου.

Πάρε καφέ και τσάι χύμα

Υπάρχουν ευτυχώς πολλά μαγαζιά, στα οποία μπορείς να προμηθευτείς χύμα τσάι, καφέ και λοιπά αφεψήματα, αντί να τα αγοράζεις σε συσκευασίες από το σούπερ μάρκετ.

Μην πετάς φαγητό για κανέναν απολύτως λόγο

Σύμφωνα με έρευνες μια μέση τετραμελής οικογένεια στην Ελλάδα πετά στα σκουπίδια περισσότερα από 100 κιλά φαγητό τον χρόνο. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να οργανώνουμε καλύτερα τις μερίδες που μοιράζουμε το φαγητό μας και να τρώμε ή να δίνουμε σε κάποιον που έχει ανάγκη, ό,τι περισσεύει τις επόμενες μέρες;.

Πάρε ένα θερμός και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο

Αντί να χαλάς κάθε μέρα κι από ένα ή περισσότερα πλαστικά ποτήρια με καφέ ή πλαστικά μπουκάλια με νερό, προτίμησε να αγοράσεις ένα θερμός που επαναχρησιμοποιείται μειώνοντας κατά πολύ τα σκουπίδια της εβδομάδας σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v