Tips για να «μαγειρέψεις» χωρίς ρεύμα

Βάλε στην άκρη τα τηγάνια και τις κατσαρόλες και σβήσε τους φούρνους. Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να «μαγειρέψεις» δίχως να χρησιμοποιήσεις ρεύμα.
Tips για να «μαγειρέψεις» χωρίς ρεύμα

Όσο ο καύσωνας τεστάρει τις αντοχές των θερμομέτρων της χώρας, τόσο πιο βασανιστικό φαντάζει το μαγείρεμα και δη το ψήσιμο, την ώρα που φασώνουμε το air-condition για να συνεχίσει να δουλεύει και να μην βαρέσει μπιέλες. Για αυτόν τον λόγο με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους όσους δεν θέλουν να ιδρώσουν την φανέλα στην κουζίνα αυτή την περίοδο, σκεφτήκαμε τρόπους για να μαγειρέψεις, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ρεύμα, βοηθώντας και τη φανέλα να μείνει στεγνή, αλλά και τον πλανήτη να πάρει μια ανάσα από την υπέρμετρη χρήση συσκευών ρεύματος, που δουλεύουν στα κόκκινα τα τελευταία χρόνια.

Γκαζάκι αγάπη μου έλα πάρε με από δω

Ξεκινάμε τη μέρα με ένα δυναμωτικό πρωινό, το οποίο θα μας κρατήσει για αρκετές ώρες. Γάλα και δημητριακά, κουλούρια και κέικ και φέτες ψωμιού με μαρμελάδα, βούτυρο ή μέλι μοιάζουν ιδανικές επιλογές. Αν θες κι έναν ελληνικό καφέ ή ένα βραστό αυγουλάκι, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γκαζάκι της μαμάς ή της γιαγιάς, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

Σάντουιτς γιατί έτσι μας αρέσει

Ανοίγεις το ψυγείο. Σκανάρεις με τα ματιά σου τα ράφια κι εντοπίζεις τυριά, αλλαντικά, λαχανικά αλλά και κετσαπομαγιονεζομουσταρδοσως. Κάνεις τους κατάλληλους συνδυασμούς ανάλογα με την όρεξη και μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχεις έτοιμο το κολατσιό σου, χωρίς να γράψει ούτε ένα έξτρα χιλιοστό της κιλοβατώρας το ρολόι σου. 

Ζήτησε κανείς σαλάτες;

Στο ίδιο μοτίβο με τα σάντουιτς, έτσι και εδώ το ψυγείο σου έχει τη λύση για άλλη μια φορά. Αν δεν βρεις εκεί ό,τι ζητάς, τότε στο γειτονικό σούπερ μάρκετ/ μανάβικο θα καλύψουν τις ανάγκες σου, προσφέροντας σου τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, για το οποίο δεν θα χρειαστείς φούρνους, ψηστιέρες και τηγάνια για να το ετοιμάσεις. Πάρε και λινκ, για να παίρνεις ιδέες.

Σαν το φρουτοσνάκ δεν έχει

Καλύτερο φαγητό- διάλειμμα από τα φρουτοσνάκ δεν υπάρχουν κι αυτά καλό είναι να λέγονται αρχικά κι έπειτα να τρώγονται. Συνοδεία γιαουρτιού μάλιστα ή ξηρών καρπών, ανεβαίνουν έξτρα λέβελ όσον αφορά τη γευστική μας απόλαυση.  

Για τον ηλιακό φούρνο ξέρεις;

Με τα 45αρια που χτυπάει ο υδράργυρος αυτές τις μέρες κανένα αυγό μπορείς να τηγανίσεις στην καυτή αθηναϊκή άσφαλτο, αλλά αν θες να κάνεις πραγματική δουλίτσα, τότε μπορείς να επενδύσεις σε έναν ηλιακό φούρνο για να γίνει σένια δουλειά.

To τζάκι ή ξυλόσομπες το χειμώνα θα δώσουν τη λύση

Κάποια στιγμή οι καύσωνες θα μας αποχαιρετήσουν και θα ξαναέρθει ο χειμώνας. Τότε λοιπόν θα μπορέσουμε να απολαύσουμε λουκανικάκια στη φωτιά τους, αλλά και λοιπές μεζεδολιχουδιές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v