Πώς θα κάνεις τις βιντεοκλήσεις σου διασκεδαστικές

Νιώθεις μίζερος/η στην τοποθεσία βιντεοκλήση; Εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε ιδέες και παιχνίδια που ίσως σε βοηθήσουν.
Πώς θα κάνεις τις βιντεοκλήσεις σου διασκεδαστικές
Η αλήθεια είναι πως ελάχιστα πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι πιο μίζερα από μια βιντεοκλήση με φίλους που υπό κανονικές συνθήκες θα τα λέγατε σε ένα café στην Πλάκα. Ίσως μόνο αυτές οι έτοιμες σούπες με noodles από το σούπερ μάρκετ να τις συναγωνίζονται σε μιζέρια. Απεγνωσμένοι καιροί, απεγνωσμένες λύσεις όμως, που λένε κι οι φίλοι μας οι Βρετανοί, και αυτό το ελάχιστο που έχουμε θα το εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Καν’ τις θεματικές

Από το να ρωτάτε ο ένας τον άλλον «τι άλλα;» ή να επαναλαμβάνετε «τι ζούμε» λες κι έχουμε ξανά 2015, συμφωνήστε με την παρέα να διαβάσετε όλοι ένα βιβλίο, ή να δείτε μια συγκεκριμένη ταινία ή σειρά, και να μιλήσετε μόνο γι’ αυτή στην επόμενη βιντεοκλήση σας.

Δείτε όλοι μαζί μια ταινία ή σειρά

Ακόμα καλύτερο από το να τη συζητάτε κατόπιν εορτής, είναι να την βλέπετε ταυτόχρονα. Και αν δεν είστε από αυτούς που το έχουν ρίξει στα sleepover κατεβάστε μία από αυτές τις εφαρμογές που συγχρονίζουν τις οθόνες σας (και κάνουν παύση για όλους όταν ο ένας σηκωθεί για refill στα ποπκόρν του) και σας επιτρέπουν να κάνετε chat ή/και κανονική βιντεοκλήση κατά τη διάρκεια της ταινίας –ή της σειράς.

Παίξτε drinking games

Το πιο κλασικό απ’ όλα είναι το never have I ever, στο οποίο ο καθένας με τη σειρά λέει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ (όσο αθώο ή όσο πικάντικο θέλει) και όποιος το έχει κάνει πρέπει να πιει ένα σφηνάκι –ή μια γουλιά από το ποτό του, αν δεν θέλετε να το λήξετε μεθυσμένοι στο μισάωρο. Διασκεδαστική παραλλαγή είναι και αυτή που συνδυάζεται με την προηγούμενη παράγραφο: Βλέπετε, ας πούμε, όλοι μαζί Queen’s Gambit, και πίνετε μια γουλιά κάθε φορά που εμφανίζεται σκακιέρα στη σκηνή. Ή βλέπετε Lupin, και πίνετε κάθε φορά που εμφανίζεται τρύπα στο σενάριο.

Παίξτε Codenames

Το ξέρεις το Codenames; Αν όχι, ετοιμάσου να εθιστείς: Χωρίζεστε σε δύο ομάδες, η καθεμία με τον αρχικατάσκοπό της. Ο αρχικατάσκοπος λέει μια λέξη στους παίκτες της ομάδας του, με σκοπό να τους κάνει να μαντέψουν μία ή περισσότερες από τις κάρτες του χρώματος της ομάδας του που βρίσκονται στον πίνακα –αποφεύγοντας όμως τις κάρτες με το χρώμα της αντίπαλης ομάδας, και την μαύρη κάρτα-δολοφόνο. Για παράδειγμα, στον παρακάτω πίνακα, ο αρχικατάσκοπος της Μπλε ομάδας λέει στους συμπαίκτες του «Λάνθιμος, 2» και ελπίζει να καταλάβουν πως εννοεί τις κάρτες Στέκα και Άλπεις.Για να παίξετε online, κάνεις κλικ εδώ, διαλέγεις τη γλώσσα ή τις γλώσσες που μιλάτε όλοι, πατάς Go και στέλνεις σε όλους το λινκ από το επόμενο παράθυρο.

Παίξτε Heads Up

Μια παραλλαγή του γνωστού ποιος/ποια είσαι (στο οποίο όλοι προσπαθούμε μέσα από ερωτήσεις να μαντέψουμε ποιος υπαρκτός ή φανταστικός χαρακτήρας έχουν αποφασίσει οι άλλοι ότι είμαστε) το Heads Up είναι μια εφαρμογή που την κατεβάζετε ο καθένας στο κινητό του. Όταν ξεκινήσετε να παίζετε τοποθετείτε την οθόνη του κινητού ώστε να τη βλέπουν οι άλλοι αλλά όχι εσείς, και προσπαθείτε να μαντέψετε τη λέξη που γράφει. Ο κανόνας λέει «το κινητό στο κούτελο» (όπως είχαν τις κάρτες στη σκηνή του παιχνιδιού στο Inglourious Basterds) αλλά επειδή θα πιαστείτε να το κρατάτε μέχρι να μαντέψετε σωστά τη λέξη, μπορείτε απλώς να το τοποθετήσετε κάπου μπροστά σας, αρκεί να μη βλέπετε την οθόνη. Προφανώς, τη βιντεοκλήση θα χρειαστεί να την κάνετε από το λάπτοπ, και όχι από το κινητό.

Παίξτε Pictionary

Το ξέρεις, υποθέτουμε, οπότε το θυμίζουμε στα γρήγορα: Χωρίζεστε σε ομάδες, η κάθε ομάδα έχει τον «ζωγράφο» της σε κάθε γύρο, ο οποίος καλείται να ζωγραφίσει κάτι και οι υπόλοιποι θα βρουν τι είναι για να κερδίσει η ομάδα τον γύρο. Generator λέξεων ή πραγμάτων που καλείται να σχεδιάσει ο ζωγράφος, χωρισμένων μάλιστα σε επίπεδα easy-medium-hard, θα βρείτε online εδώ

Παίξτε παντομίμα

Εδώ θα βρείτε ιδέες για να βάλετε στην αντίπαλη ομάδα –μπορείτε μάλιστα να διαλέξετε κατηγορία από τίτλους ταινιών, βιβλίων, σειρών, ονόματα συγκροτημάτων, ηθοποιούς, αθλητές ή τίτλους τραγουδιών. Αν είστε αρχάριοι και θέλετε κάτι εύκολο, εδώ θα βρείτε απλές λέξεις, χωρισμένες ανά επίπεδο δυσκολίας. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v