Πως να αντιμετωπίσεις τους ανυπόφορους ανθρώπους γύρω σου;

Ένας οδηγός με εύκολες λύσεις, ώστε να αποφύγεις όλους εκείνους που με την αρνητικότητα τους κάνουν τη μέρα σου πιο δύσκολη.
Πως να αντιμετωπίσεις τους ανυπόφορους ανθρώπους γύρω σου;

Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και οφείλουμε να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις, προκειμένου να τη βγάλουμε καθαρή το 2020, ελπίζοντας πως το ‘21 θα μας κάτσει το μπλακ τζακ, μπας κι ισορροπήσουμε την κατάσταση. Ωστόσο, είναι μια καλή ευκαιρία μέρες που είναι να αποφύγουμε- κι ακόμη καλύτερα να βγάλουμε από τη ζωή μας- όλους αυτούς τους ανυπόφορα κακούς ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν και ρουφάνε, γραμμάριο- γραμμάριο λίγη από την ψυχούλα μας. Πριν όμως τους στείλουμε στο πυρ το εξώτερον, καλό είναι να τους αντιμετωπίσουμε, κάνοντας τη ζωή μας λίγο πιο ευχάριστη.

Χιούμορ

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει αστείο λέει ένα παραλλαγμένο αρχαίο ρητό κι εμείς είμεθα φανατικοί θιασώτες του. Το χιούμορ και τα πετυχημένα αστεία, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να αφοπλίσεις εκείνον που μεταφέρει τα αρνητικά vibes και τη χαιρεκάκια του πάνω σου. Άνοιξε λοιπόν το μπαούλο με εκείνες τις γελοίες ιστορίες και τα απονενοημένα ανέκδοτα και παίξε μπάλα, δίχως να φοβάσαι την αντίδρασή του. Αν θες να αποφορτίσεις την κατάσταση, τότε θα χρειαστεί να ψάξεις καλά στα αστεία σου και θα βρεις τη λύση. Άλλωστε, στο τέλος της ημέρας όλοι έχουν ανάγκη να γελάσουν.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να λύσεις τα προβλήματα τους

Προφανώς και δεν πρέπει να μπεις στη διαδικασία να βρεις μια λύση στα προβλήματα τους. Δεν είναι δουλειά σου ούτε σε πληρώνουν ώστε να κάνεις έναν άνθρωπο που είναι δυστυχισμένος, ευτυχισμένο. Όσο είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αν βγάζεις αυτοπεποίθηση τότε είναι σίγουρο ότι ακόμη και όποιος ψάχνεται για το που θα διοχετεύσει την αρνητικότητά του, θα σε προσπεράσει.

Να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να κάνει ένα διάλειμμα

Καθημερινά δεν είναι μία ούτε δύο δυστυχώς οι φορές κατά τις οποίες θα βρεθούμε σε πίεση, νιώθοντας την υποχρέωση να απαντήσουμε σε μια επαναλαμβανόμενη ερώτηση, την οποία δεν γνωρίζουμε και δεν μας εξήγησε ποτέ κανείς. Δεν είναι αντίστοιχα λίγες οι φορές που κάποιος σε φέρνει επαναλαμβανόμενα σε δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τον διαχειριστείς. Εκεί είναι που χρειάζεται να δηλώσεις την ανάγκη σου για διάλειμμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φέρνεις συνέχεια τον εαυτό σου στα όρια του, για χάρη κανενός, πόσο μάλλον ενός ανυπόφορου συναδέλφου ή αφεντικού.

Μην ενδώσεις στον θυμό που νιώθεις

Ο θυμός δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος. Επομένως, δεν πρέπει ποτέ να παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ. Είναι λογικό όταν αυτό το τόσο έντονο αίσθημα σε κυριεύει να μην μπορείς να διαχειριστείς κάποιες φορές τα νεύρα σου. Για αυτό τον λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσπαθείς να πάρεις λίγο χρόνο όπως αντίστοιχα κι απόσταση από περιστατικά, ή ακόμη και ανθρώπους που σε φέρνουν σε αυτή την κατάσταση. Όσο πιο ψύχραιμος είσαι, τόσο πιο εύκολο θα είναι να μην ενδώσεις στην αρνητικότητα και να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις σωστά τους φορείς της.

Αγκάλιασε την θετικότητα σου, απόβαλλε την τοξικότητα.

Η λύση πολλές φορές κρύβεται μέσα μας. Όταν το αντιληφθούμε θα κάνουμε ίσως το σημαντικότερο βήμα, προκειμένου να απελευθερωθούμε όχι μόνο από τα δεσμά που βάζουν οι άλλοι στον εαυτό μας, αλλά και από τα δεσμά που βάζουμε εμείς οι ίδιοι. Κάθε ένας από μας κρύβει μέσα του δύναμη όπως και φως. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, είναι χρήσιμο να αγκαλιάσουμε τη θετικότητα και να αποβάλουμε την τοξικότητα από τις σχέσεις μας, το εργασιακό μας περιβάλλον, την καθημερινότητά μας και στο τέλος τη ζωή μας. Εκπέμποντας θετικά vibes θα βρούμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε κι όλους εκείνους γύρω μας, που μας ποτίζουν ηθελημένα ή και αθέλητα με αρνητικότητα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v