ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Μήπως ήρθε η ώρα να καθαρίσεις τον φούρνο;

Αν το εσωτερικό του φούρνου σας θυμίζει έργο του Πόλοκ, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να τον καθαρίσετε. Μη φοβάστε, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαίνεται.

Μήπως ήρθε η ώρα να καθαρίσεις τον φούρνο;

Το πολύ μαγείρεμα στο σπίτι έχει και τις επιπτώσεις του στο εσωτερικό του φούρνου. Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνετε επιτέλους αυτό που πάντα αναβάλλατε; Στην τελική χρόνο έχετε. Αν τώρα σας απασχολεί η διαδικασία, τότε είναι πολύ πιο απλή από όσο νομίζετε.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ξύδι, νερό, σφουγγαράκι ή πανί και μαγειρική σόδα.

Βήμα 1

Βγάλτε τις σχάρες από τον φούρνο και πλύντε τις σε ζεστό νερό με σαπούνι. Κάποιες σχάρες πλένονται σε πλυντήριο πιάτων κάποιες όχι, οπότε τσεκάρετε πρώτα το φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης του φούρνου. Στεγνώστε τις και αφήστε τις στην άκρη

Βήμα 2

Καθαρίστε τα υπολείμματα τροφών με ένα πανάκι.

Βήμα 3

Φτιάξτε ένα δικό σας καθαριστικό φούρνου χρησιμοποιώντας τρία μέρη μαγειρικής σόδας καιένα μέρος νερό. Μπορείτε να «παίξετε» με τις δοσολογίες και να προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας το πόσο πηχτή θα είναι η πάστα που θα φτιάξετε.

Βήμα 4

Εφαρμόστε το μείγμα στα εσωτερικά τοιχώματα του φούρνου. Αν σε κάποια σημεία υπάρχει μπόλικη βρωμιά, εφαρμόστε περισσότερη πάστα σε αυτά. Αποφύγετε να βάλετε το μείγμα στις αντιστάσεις και άλλα θερμαντικά σημεία του φούρνου.

Βήμα 5

Κλείστε τον φούρνο και αφήστε το μείγμα να κάνει τη δουλίτσα του για ένα βράδυ.

Βήμα 6

Βρέξτε ένα σφουγγάρι ή πανί καθαρισμού με ζεστό νερό και καθαρίστε το μείγμα από τα τοιχώματα. Ίσως χρειαστεί να ξεπλύνετε το σφουγγάρι μερικές φορές για να φύγει τελείως η πάστα.

Βήμα 7

Φτιάξτε ένα μείγμα με ξύδι βάζοντας ένα μέρος ξύδι και ένα μέρος νερό σε μπουκαλάκι με ψεκαστικό και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα υπολείμματα μαγειρικής σόδας με το σφουγγάρι ή το πανί.

Βήμα 8

Τοποθετήστε τις σχάρες στη θέση τους και ξεκινήστε το μαγείρεμα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v