ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Πώς να δουλέψω από το σπίτι;

Δέκα ιδέες για να αυξήσετε το εισόδημά σας, μέσα από δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε από την άνεση του σπιτιού σας.

Πώς να δουλέψω από το σπίτι;

Χρειάζεστε κι εσείς – όπως σχεδόν όλοι μας – ενισχυτικές ενέσεις στο εισόδημά σας; Μπορείτε να τις έχετε δουλεύοντας από το σπίτι. Παρακάτω συγκεντρώνουμε δέκα δραστηριότητες που μπορεί να μην αποτελέσουν την κύρια πηγή εισοδήματός σας, αλλά σίγουρα θα σας δώσουν μικρές οικονομικές ανάσες με εξτρά ευρώ, που θα αποκτήσετε χωρίς να το… κουνήσετε από τον χώρο σας.

*Freelance αρθρογραφία
Αν σας αρέσει να γράφετε – και έχετε ταλέντο σε αυτό – στείλτε δείγμα της δουλειάς σας στα αγαπημένα σας online περιοδικά και ιστοσελίδες. Πότε δεν ξέρετε πότε θα δημιουργηθεί η ανάγκη σε κάποιο από αυτά για μία καινούρια στήλη που θα ταιριάζει με το περιεχόμενο και το στιλ της δικής σας γραφής.

*Πώληση φωτογραφιών
Χρειάζεται να είστε πολύ καλοί στον χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής και να έχετε συγκεντρώσει πολλές καλές λήψεις από ενδιαφέροντα τοπία, πόλεις, πρόσωπα ή οποιεσδήποτε άλλες εικόνες. Αυτές λοιπόν, μπορείτε να τις «πουλήσετε» μέσω ιστοσελίδων-τραπεζών φωτογραφιών όπως το Shutterstock και το Ghetty. Η διαδικασία είναι η εξής: Εγγράφεστε στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στέλνετε δείγμα φωτογραφιών σας, και αν οι ιθύνοντες κρίνουν ότι πληρούν τις προδιαγραφές τους, γίνεστε μέλη τους και τα διάφορα περιοδικά, sites, δημιουργικά γραφεία κλπ έχουν πρόσβαση στο υλικό σας. Αν τους αρέσει κάποια φωτογραφία σας, την αγοράζουν και εσείς παίρνετε ένα ποσοστό. Τι έχετε να χάσετε;

*Φιλοξενήστε ταξιδιώτες
Μέσω της δημοφιλέστατης πλατφόρμας του AirBnb μπορείτε να διαθέσετε τον χώρο σας για την διαμονή επισκεπτών στην πόλη σας, επί πληρωμή. Η καλά οργανωμένη ιστοσελίδα σας δίνει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια της «συνεργασίας» με διασταυρωμένα προφίλ μελών, ώστε να μην φοβάστε μήπως οι άγνωστοι φιλοξενούμενοί σας… αλώσουν το σπίτι σας. Μπορείτε να διαθέσετε από ένα κρεβάτι ή ένα δωμάτιο μέχρι ολόκληρο το σπίτι σας, εφόσον εσείς θα λείπετε.

*Φτιάξτε το δικό σας e-shop
Έχετε «τρέλα» με τις χειροτεχνίες και τα χειροποίητα προϊόντα; Αφού συγκεντρώσετε αρκετό «υλικό», φτιάξτε το δικό σας e-shop με φωτογραφίες των κοσμημάτων/πλεκτών/δημιουργιών σας και προωθήστε το στα social media για να συγκεντρώσει views και υποψήφιους πελάτες. Αν δεν «το έχετε» με το στήσιμο ιστοσελίδων και την προώθηση, μπορείτε να τα διαθέσετε σε έτοιμες πλατφόρμες ηλεκτρονικής αγοράς, όπως το Craftzbay, το Jamjar.gr ή το Etsy

*Μαγειρική
Μπορείτε να βγάλετε χαρτζιλίκι μαγειρεύοντας; Εύκολα: Οι σπιτικές μαρμελάδες σε ωραία βαζάκια, τα χειροποίητα λικέρ, τα λαχταριστά cookies και άλλα εδέσματα που φτιάχνετε μπορούν να γίνουν πηγή επιπλέον εισοδήματος. Αρκεί να κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα, μέσω συγγενών, συναδέλφων κλπ ότι φτιάχνετε υπέροχο γλυκό κυδώνι και σύντομα είναι πιθανό να έχετε πολλές παραγγελίες. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο οργανωμένο, μπορείτε να γίνετε μέλη στην κοινότητα των Spoonmates, στην οποία κάθε μέλος μπορεί να οργανώσει το δικό του event, να μαγειρέψει δηλαδή και να καλέσει τα υπόλοιπα μέλη, χρεώνοντας αν θέλει κάποιο ποσό για τον κόπο και τα υλικά του. Μάθετε περισσότερα εδώ

*Blogging
Ποιο είναι το ενδιαφέρον σας; Η μαγειρική; Μήπως η φωτογραφία; Τα ταξίδια; Ή η ξυλογλυπτική; Φτιάξτε ένα blog με την αντίστοιχη θεματική, και έχοντας υπομονή (και τα απαραίτητα χαρίσματα διαδικτυακού marketing), μπορείτε να το δείτε να αποκτά φανατικό κοινό και να λαμβάνουν ολοένα και περισσότερα κλικ οι διαφημίσεις της Google στο ιστολόγιό σας – κάτι που μεταφράζεται σε χρήματα για εσάς. Αν το blog πάει ακόμη καλύτερα, σύντομα μπορείτε να κάνετε κρούσεις και μόνοι σας σε εταιρίες για να τοποθετήσουν διαφημίσεις και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

*Προώθηση καλλυντικών
Πόσο καλοί είστε στην προώθηση και τις δημόσιες σχέσεις; Εταιρίες όπως οι Avon και Oriflame υποδέχονται συνεχώς freelance συνεργάτες που επιθυμούν να προωθήσουν τα καλλυντικά τους, κρατώντας ένα ποσοστό από τις πωλήσεις.

*Πωλήσεις στο eBay
Αντίκες, σπάνιες εκδόσεις, τα συλλεκτικά σας comics, τα vintage ρούχα που δεν σας χωρούν, και ό,τι μικροπράγμα μπορείτε να φανταστείτε βρίσκει τη δική του θέση στις «βιτρίνες» των online δημοπρατηρίων. Ψάξτε στο σπίτι και στα πατάρια σας όσα δεν χρειάζεστε και σκεφτείτε τι από αυτά μπορεί να… μοσχοπουληθεί. 

*Social media management
Ασχολείστε ολημερίς με το Facebook και παίζετε στα δάχτυλα Twiiter και Pinterest. Προβλέπετε από μίλια μακριά το επόμενο trending topic και έχετε τις απαραίτητες γνώσεις Επικοινωνίας και marketing. Είστε ωραιότατοι υποψήφιοι για να αναλάβετε τα social media μιας επιχείρησης έναντι αμοιβής – δεν είναι μυστικό άλλωστε πως στη χώρα μας είναι ακόμα μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου που δεν έχει ιδέα από νέες τεχνολογίες και δεν έχει φροντίσει για την αποτελεσματική του παρουσία στο διαδίκτυο. Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας σε εταιρίες ή να ξεκινήσετε εθελοντικά από μια επιχείρηση γνωστών σας – συμφωνήστε για παράδειγμα να αναλάβετε τα social media για λίγους μήνες, και αν δουν αύξηση στις πωλήσεις ή την πελατεία τους, να τα αναλάβετε μόνιμα έναντι κάποιας αμοιβής. Το καλό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι μπορείτε να αναλάβετε πολλές επιχειρήσεις ταυτόχρονα.

*Παροχή (οποιωνδήποτε) υπηρεσιών
Στην ιστοσελίδα Microdeals ο καθένας μπορεί να ανεβάσει την αγγελία του, στην οποία προσφέρει κάθε είδους υπηρεσία με την αμοιβή που ζητά. Θα δείτε για παράδειγμα ανθρώπους που αναλαμβάνουν να γράψουν άρθρα για 3€, που επεξεργάζονται εικόνες στο Photoshop για 5€, που φτιάχνουν flyers για εταιρίες ή events με 10€, που μπορούν να φτιάξουν blogs για λογαριασμό οποιουδήποτε με 50€ κ.ο.κ. Σκεφτείτε τις υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε εσείς, ανεβάστε την αγγελία σας και… αναμείνατε στον υπολογιστή σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2