Οκτώ λάθη που κάνετε καθημερινά στη δουλειά

Βλέπετε ότι δεν αποδίδετε τα μέγιστα στον εργασιακό σας χώρο; Δείτε οκτώ πράγματα που πιθανώς κάνετε λάθος και πώς θα τα διορθώσετε.
Οκτώ λάθη που κάνετε καθημερινά στη δουλειά
Μπορεί να νομίζετε ότι με το να δουλεύετε 12ωρα σαν το σκυλί, να μην κάνετε ούτε ένα διάλλειμα, να απαντάτε αμέσως σε όλα σας τα e-mail και να δίνετε νέο νόημα στον όρο multitasking σας καθιστά αυτόματα τον «τέλειο εργαζόμενο», όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Δείτε παρακάτω οκτώ συνηθισμένα λάθη που ενδεχομένως κάνετε στον εργασιακό σας χώρο και τα οποία μειώνουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά σας.

Πάτε αργά
Όχι με το πάσο σας, αλλά αργά εννοώντας όχι αρκετά νωρίς. Ακόμα και αν το αφεντικό σας είναι χαλαρό όσον αφορά το ωράριο, το καλύτερο θα ήταν να πηγαίνατε στη δουλειά νωρίς. Ο λόγος; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι εργαζόμενοι που πάνε νωρίς στη δουλειά τους είναι περισσότερο παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι σε σχέση με αυτούς που έρχονται… καθυστερημένα, ακόμα και αν δουλεύουν τις ίδιες ώρες.

Τσεκάρετε πρώτα τα e-mail σας
Μπορεί να σας φανεί αντιφατικό, αλλά το να διαβάζετε τα e-mail το πρωί πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο στο γραφείο μπορεί να «φρενάρει» την παραγωγικότητά σας. Σκεφτείτε ότι το να διαβάζετε/απαντάτε σε δεκάδες e-mail σας βάζει αυτόματα σε κατάσταση άγχους και δυσκολεύει τη συγκέντρωσή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια σημαντική υποχρέωση η οποία απαιτεί συγκέντρωση και μετά να συνεχίσετε με τα λιγότερο σημαντικά πράγματα, όπως το να απαντήσετε στα email.

Τα email που στέλνετε είναι τεράστια
Χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός επιτυχημένου εργαζόμενου είναι η ικανότητα του να στέλνει μικρά και συνοπτικά mail. Σκεφτείτε πόσα μηνύματα λαμβάνετε καθημερινά και αναλογιστείτε πόσα από αυτά που ήταν μακροσκελή τα παρακάμψατε ενδεχομένως λέγοντας από μέσα σας «TL;DR» . Επομένως γιατί να περιμένετε από τους παραλήπτες σας να διαβάσουν τα δικά σας μακροσκελή μηνύματα; Το ιδανικό θα ήταν κάθε σας mail να μην έχει παραπάνω από πέντε προτάσεις.

Κάθεστε συνέχεια
Το καθισιό, πέρα από τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει στην υγεία, μπορεί να σας κάνει λιγότερο ενθουσιώδεις και συγκεντρωμένους στη δουλειά. Μια σχετικά πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι το να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ δουλεύετε μπορεί να σας κάνει περισσότερο δημιουργικούς, ενθουσιώδεις, λιγότερο επιφυλακτικούς απέναντι σε μια καλή ιδέα και με περισσότερη διάθεση για συνεργασία με τους συναδέλφους σας.

Παλεύετε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα
Κατά πάσα πιθανότητα, ενώ διαβάζετε αυτές τις γραμμές έχετε άλλα έξι tab ανοικτά, θεωρώντας πως όλα τους είναι εξίσου σημαντικά. Επίσης, μιλάτε στο τηλέφωνο και τρώτε το μεσημεριανό/πρωινό σας. Όμως σύμφωνα με έρευνες, θα πρέπει να εστιάζετε κάθε φορά σε μία υποχρέωση έτσι ώστε να καταφέρετε να την φέρετε εις πέρας. Σίγουρα ο εγκέφαλός μας μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά οι υποχρεώσεις που απαιτούν αρκετή φαιά ουσία χρειάζονται την πλήρη αφοσίωσή σας.

Μπαίνετε συνέχεια στο Facebook
Ή σε οποιοδήποτε άλλο social network μπορεί να σας αποσπάσει τη προσοχή από μερικά λεπτά, μέχρι μερικές… ώρες. Είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσι πως «Από τη στιγμή που το Facebook μπήκε από την πόρτα, η παραγωγικότητα των υπαλλήλων γραφείου έφυγε από το παράθυρο». Εκτός λοιπόν και αν η δουλειά σας είναι να διαχειρίζεστε μια social σελίδα, προσπαθήστε να περιορίσετε τις ώρες που σπαταλάτε στο stalking.


Τρώτε πολλούς υδατάνθρακες
Έχετε παρατηρήσει πως μετά από μια γενναία μερίδα ζυμαρικών ή ενός γλυκού ή ενός μουσακά ή οτιδήποτε έχει πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, νοιώθετε κάπως ληθαργικοί; Σα να θέλετε να βρείτε το συντομότερο έναν καναπέ και να ρίξετε έναν σύντομο υπνάκο; Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι το ζάχαρο στο αίμα σας ανεβαίνει και αναλαμβάνει δράση η ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της προκαλεί αυτό το αίσθημα νύστας. Τι να κάνετε; Αποφύγετε όσο μπορείτε τα γλυκά και τους υδατάνθρακες (ρύζι, ψωμί, μακαρόνια) κατά τη διάρκεια της δουλειάς και προτιμήστε φαγητά τα οποία περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο πρωτεΐνη (άπαχο κρέας, αυγά, γαλοπούλα, κοτόπουλο κτλ.).

Δεν κάνετε ένα διάλειμμα
Ένα μικρό διάλειμμα από το στρες της δουλειάς είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Τώρα το τι θα είναι αυτό το διάλειμμα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Για κάποιον μπορεί να είναι μια ωριαία προπόνηση στο γυμναστήριο δίπλα στη δουλειά, για κάποιον άλλον μια βόλτα στον κοντινότερο φούρνο ή μια παγωμένη μπύρα από το κοντινότερο μπαράκι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v