ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Τα MBA που... διπλασιάζουν τους μισθούς

Ποια μεταπτυχιακά «εγγυώνται» πολλαπλασιασμό αποδοχών ακόμα και εν μέσω κρίσης; Δείτε τη λίστα με τα 100 καλύτερα MBA στον κόσμο και τις απολαβές που εξασφαλίζουν.

Τα MBA που... διπλασιάζουν τους μισθούς

Οι απόφοιτοι προγραμμάτων MBA των καλύτερων επιχειρηματικών σχολών στον κόσμο είδαν τις αποδοχές τους να εκτινάσσονται τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά την παγκόσμια οικονομική κάμψη, σύμφωνα με στοιχεία των F.T. για την αξιολόγηση του 2014.

Οι φοιτητές στα 100 κορυφαία προγράμματα MBA, οι οποίοι ξεκίνησαν στις αρχές της κρίσης το 2008 και το 2009 και αποφοίτησαν το 2010, στο αποκορύφωμα της ύφεσης, είδαν τους μισθούς τους να διπλασιάζονται τα τελευταία πέντε χρόνια. Η άνοδος αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου πολλά στελέχη στη Β. Αμερική και στην Ευρώπη βλέπουν τους μισθούς τους να έχουν παγώσει.

Περίπου το 94% των αποφοίτων που απάντησαν στην έρευνα των συντακτών των F.T. Della Bradshaw και Laurent, ανέφερε πως πέτυχε τις μισθολογικές αυξήσεις που προσδοκούσε όταν είχε υποβάλει αιτήσεις για το MBA.

Oι απόφοιτοι του 2010 που είχαν τους μεγαλύτερους μισθούς τρία χρόνια μετά την αποφοίτηση σπούδασαν στις δύο κορυφαίες σχολές της λίστας. Οι απόφοιτοι του Stanford Graduate School of Business κέρδισαν τις υψηλότερες ετήσιες αποδοχές, με μέσο όρο στην τριετία τα $182.000.

Την ίδια ώρα οι φοιτητές του Harvard έλαβαν $176.000, αν και η σχολή τους βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε την λίστα με τα 100 καλύτερα MBA στον κόσμο στο Euro2day.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v