ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Τα MBA που... διπλασιάζουν τους μισθούς

Ποια μεταπτυχιακά «εγγυώνται» πολλαπλασιασμό αποδοχών ακόμα και εν μέσω κρίσης; Δείτε τη λίστα με τα 100 καλύτερα MBA στον κόσμο και τις απολαβές που εξασφαλίζουν.

Τα MBA που... διπλασιάζουν τους μισθούς

Οι απόφοιτοι προγραμμάτων MBA των καλύτερων επιχειρηματικών σχολών στον κόσμο είδαν τις αποδοχές τους να εκτινάσσονται τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά την παγκόσμια οικονομική κάμψη, σύμφωνα με στοιχεία των F.T. για την αξιολόγηση του 2014.

Οι φοιτητές στα 100 κορυφαία προγράμματα MBA, οι οποίοι ξεκίνησαν στις αρχές της κρίσης το 2008 και το 2009 και αποφοίτησαν το 2010, στο αποκορύφωμα της ύφεσης, είδαν τους μισθούς τους να διπλασιάζονται τα τελευταία πέντε χρόνια. Η άνοδος αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου πολλά στελέχη στη Β. Αμερική και στην Ευρώπη βλέπουν τους μισθούς τους να έχουν παγώσει.

Περίπου το 94% των αποφοίτων που απάντησαν στην έρευνα των συντακτών των F.T. Della Bradshaw και Laurent, ανέφερε πως πέτυχε τις μισθολογικές αυξήσεις που προσδοκούσε όταν είχε υποβάλει αιτήσεις για το MBA.

Oι απόφοιτοι του 2010 που είχαν τους μεγαλύτερους μισθούς τρία χρόνια μετά την αποφοίτηση σπούδασαν στις δύο κορυφαίες σχολές της λίστας. Οι απόφοιτοι του Stanford Graduate School of Business κέρδισαν τις υψηλότερες ετήσιες αποδοχές, με μέσο όρο στην τριετία τα $182.000.

Την ίδια ώρα οι φοιτητές του Harvard έλαβαν $176.000, αν και η σχολή τους βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε την λίστα με τα 100 καλύτερα MBA στον κόσμο στο Euro2day.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ο πιο σίγουρος τρόπος να τελειώσεις έναν πόλεμο είναι να ηττηθείς."

Τζωρτζ Όργουελ, Βρετανός συγγραφέας

  • 1885 – Πραγματοποιείται η πρώτη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στην Αϊόβα των ΗΠΑ.
    1892 – Γενιέται ο συγγραφέας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν.
    1911 – Πεθαίνει ο Έλληνας λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
    1958 – Καταπέφτει στη Γη μετά την ολοκλήρωση της τροχιάς του το σοβιετικό διαστημόπλοιο Σπούτνικ 1.
    1974 – Ο 37ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, αρνείται να παραδώσει υλικό που ζητήθηκε με κλήτευση από την επιτροπή της Γερουσίας για το σκάνδαλο Watergate.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v