Σεμινάρια ενηλίκων: Τέχνες της… τελευταίας στιγμής

Δημιουργική γραφή, χειροποίητο κόσμημα, ζωγραφική, ηθοποιία, μαγειρική. Βάζετε την… όρεξη, βάζουμε τις διευθύνσεις και παρουσιάζουμε τα σεμινάρια της νέας σεζόν για να μάθετε τέχνη – και να την κρατήσετε.
Σεμινάρια ενηλίκων: Τέχνες της… τελευταίας στιγμής
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και το φθινόπωρο μας δείχνει τα… δόντια του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επιλέγουμε να μην το αφήσουμε να μας πάρει από κάτω και ξεκινάμε ήδη να σκεφτόμαστε τα resolutions για την αρχή της νέας χρονιάς (και ας αργεί ακόμα ο Ιανουάριος) δίνοντας έμφαση στη δημιουργική απασχόληση. Τώρα που οι περισσότεροι από τους «συνήθεις υπόπτους» διοργανωτές ξεκινούν νέους, ταχύρρυθμους κύκλους σεμιναρίων, είναι ευκαιρία να μετατρέψουμε τα χόμπι μας σε επαγγελματικό αποκούμπι. Πώς; Δηλώνοντας συμμετοχή σε κάποιο από τα δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια που ξεκινούν.
 
Μουσείο Μπενάκη
Εκμάθηση της τέχνης του κοσμήματος, της μεταλλοτεχνίας, της ζωγραφικής, της χαρακτικής, της τοιχογραφίας, της καλλιγραφίας και της Βυζαντινής Αγιογραφίας προσφέρει μέσα από τα φθινοπωρινά του σεμινάρια το Μουσείο Μπενάκη, τα οποία ξεκινούν από τις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 21 Δεκεμβρίου. Δείτε τα αναλυτικά εδώ μαζί με το κόστος του καθενός (κυμαίνεται από 240€ μέχρι 320€). Σημειώστε πως έκπτωση 20% δικαιούνται φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών και όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα παραπάνω από ένα εργαστήρια. 

Ash in Art (Λαχούρη 1 και Ηρακλέους 10, τηλ: 210 9216890)
Το «ό,τι να’ναι» (με την καλή έννοια) στέκι συνεχίζει ακάθεκτο τα μαθήματα και σεμινάρια τέχνης για ακόμα μια χρονιά, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους πληρώνοντας 60€ τον μήνα (και ετήσια εγγραφή 20€) να παρακολουθήσουν όσα τμήματα επιθυμούν. Τι τμήματα; Κολλάζ, σκηνοθετικά, φωτογραφικά και video arts τμήματα, θεατρικό παιχνίδι, οικολογικό κόσμημα, σχέδιο μόδας, χορούς από φλαμένκο μέχρι… λάτιν, γιόγκα, κομμωτική, κηπουρική και ένα σωρό ακόμα. Διαλέξτε εδώ αυτά που σας ενδιαφέρουν, κάντε εγγραφή και αναμένετε να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες. 

Μικρό Πολυτεχνείο (Πλ. Αγίων Ασωμάτων 7, Θησείο, τηλ: 210 3243306)
Σύνθετος πολυχώρος σεμιναρίων τέχνης για αρχαρίους και χομπίστες, το Μικρό Πολυτεχνείο έχει κερδίσει την καρδιά των Αθηναίων, ως ιδανικός τόπος καλλιτεχνικής δράσης, έκφρασης και δημιουργίας με στόχο την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Οι βασικοί τομείς επιμόρφωσης για την νέα σεζόν θα είναι μεταξύ άλλων το ραδιόφωνο, τα ΜΜΕ, η διαφήμιση, το e-marketing, η υποκριτική (pocket theater), το χοροθέατρο, η αφήγηση και συγγραφή παραμυθιού και η ψηφιακή φωτογραφία, ενώ θα υπάρξει νέος σεμιναριακός τομέας με τίτλο The Art of Nature, ο οποίος θα περιλαμβάνει σεμινάρια για την Φύση (μελισσοκομία, αμπελουργία, οινολογία). Για ημερομηνίες και κόστος σεμιναρίων κάντε κλικ εδώ. 

Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο, τηλ: 210 3461981)
Στο πλαίσιο της έκθεσης που παρουσιάζει με έργα των M.C.Escher και V.Vasarely, δύο καλλιτεχνών με έντονο μαθηματικό υπόβαθρο στις δημιουργίες τους, το μουσείο του όμορφου πεζόδρομου του Θησείου διοργανώνει και αντίστοιχου… ύφους σεμινάρια, με θέμα «Τέχνη και Μαθηματικά – Αισθητικές προκλήσεις και νοητικές αφαιρέσεις». Τα τρία σεμινάρια κοστίζουν 20€ έκαστο, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.  

ΕΚΕΒΙ (Αθανασίου Διάκου 4, Τηλ.: 210-9200300)
Το Εργαστήρι Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, «κουβαλώντας» εμπειρία οκτώ ετών με εξειδικευμένα και υψηλού επιπέδου σεμινάρια, προγραμματίζει και για το φθινόπωρο του 2012 Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής (μυθιστόρημα/διήγημα, πεζός λόγος, ποίηση, παιδικό βιβλίο), Διόρθωσης και Επιμέλειας Κειμένων σε τέσσερα επίπεδα και Λογοτεχνικής Μετάφρασης. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει, ενώ το κόστος διαμορφώνεται στα 380€. Για τα εξ’ αποστάσεως εργαστήρια (e-learning) το κόστος είναι 320€. Αναλυτικές πληροφορίες για ημέρες και ώρες εδώ. 

Test Kitchen (Ευσταθίου Λάμψα 19, τηλ: 217 7216288)
Περί ορέξεως… O Βαγγέλης Δρίσκας στην φιλόξενη κουζίνα του πραγματοποιεί σεμινάρια μαγειρικής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για παιδιά και ενηλίκους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Για τον Σεπτέμβρη έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια για το τέλειο… burger, για frozen yogurt και για δύο από τις πιο βασικές ζύμες, την σφολιάτα και τις πίτες. Το κόστος κυμαίνεται από 40€ μέχρι 60€ ανάλογα το σεμινάριο. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ

Film School 
Σας ιντριγκάρει η σκηνοθεσία και η 7η Τέχνη εν γένει; Το Filmschool σε συνεργασία με τους Palianthropoi Productions παρουσιάζουν από τον Οκτώβρη του 2012 και για τρίτη συνεχή χρονιά στο Booze Cooperativa ένα πρακτικό Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου- μύηση στην Έβδομη Τέχνη. Ο κάθε συμμετέχων μαθητής θα σκηνοθετήσει τέσσερα κινηματογραφικά πρότζεκτ και μια μικρού μήκους ταινία. Το σεμινάριο είναι κατά 70% πρακτική και 30% θεωρία, ενώ θα διαρκέσει 21 εβδομάδες (110 ώρες) και κοστίζει 600€ χωρίς ΦΠΑ. Για πλήρη ανάλυση του σεμιναρίου κάντε κλικ εδώ. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο 6974 867975. 

Πολυχώρος Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, τηλ.: 211 3003580)
Με μειωμένες τιμές σε σχέση με πέρσι, ο πολυχώρος του κέντρου της Αθήνας συνεχίζει την παράδοση που τον θέλει να προσφέρει σεμινάρια αυτομόρφωσης και δια βίου μάθησης. Έτσι φέτος θα διοργανώσει σεμινάρια Κατάρτισης Επιμελητών – Διορθωτών Κειμένων, Δημιουργικής Γραφής και Μετάφρασης Παιδικού Βιβλίου. Τα σεμινάρια ολοκληρώνονται συνήθως σε δώδεκα συναντήσεις ή είκοσι συναντήσεις (24-60 διδακτικές ώρες) και το κόστος τους κυμαίνεται από 200€ μέχρι 280€. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ. Σημειώστε επίσης, πως αν επιλέξετε να παρακολουθήσετε και δεύτερο σεμινάριο θα έχετε έκπτωση 10%. 

Κινητήρας Studio (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Τηλ: 210.9248 328)
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα «Κινητήρας για άνεργους», η ομάδα του «Κινητήρα» διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά τα πρωινά μαθήματα χορού, θεάτρου και yoga, που σχεδιάστηκαν ειδικά για όσους έχουν πληγεί από την κρίση (από 3€ έως 5€, με την επίδειξη κάρτας ανεργίας). Ο σταθερός Κύκλος Μαθημάτων 2012 ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου με ειδική προσφορά 10% έκπτωση και δωρεάν εγγραφή σε όλα τα μαθήματα μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στα μαθήματα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Χ και ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Θ άνθρωποι από διαφορετικά καλλιτεχνικά και μη, υπόβαθρα έρχονται κοντά για να γυμναστούν, να χορέψουν, να παίξουν θέατρο και στο τέλος της χρονιάς να δημιουργήσουν μια κοινή παράσταση με την υπογραφή των επαγγελματιών της Ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα. Επίσης, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της oμάδας, διδάσκονται μαθήματα για μικρούς και μεγάλους, όπως σύγχρονος χορός, αυτοσχεδιασμός, hatha yoga και feldenkrais. Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες των σεμιναρίων εδώ.

Ακαδήμεια (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600)
H νέα σεζόν βρίσκει το Ακαδήμεια με πληθώρα σεμιναρίων για κάθε γούστο. Σεμινάρια αφήγησης παραμυθιών με την Λίλη Λαμπρέλλη και την Νίκη Κάπαρη, σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας, Μουσικοθεραπείας, Παιγνιοθεραπείας, Μουσικής Αγωγής, καθώς και βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με προτάσεις διδασκαλίας. Περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς ημερομηνίες και το κόστος των σεμιναρίων στην σελίδα του Ακαδήμεια στο Facebook.

Πληρέστατο κατάλογο των σεμιναρίων που διοργανώνονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ο οποίος ανανεώνεται διαρκώς, θα βρείτε στα SemiFind.gr και AllSeminars.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v