BGS: Ημερίδα για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Ημερίδα με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα διοργανώνει το BGS Economics Group, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
BGS: Ημερίδα για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
Στο British Graduates Society, που ιδρύθηκε το 1958 και τελεί υπό την αιγίδα του εκάστοτε Βρετανού Πρέσβη, λειτουργούν και παράγουν έργο αρκετές επιστημονικές ομάδες, τα μέλη των οποίων εργάζονται σε εθελοντική βάση. Μια από αυτές τις ομάδες είναι η "BGS EconomicsGroup", που έχει στόχο να οργανώνει δραστηριότητες (παρουσιάσεις, ομιλίες, ημερίδες, σεμινάρια, εκδόσεις, κ.α.) σε αντικείμενα συναφή με το χώρο της. Η ομάδα έχει στελεχωθεί από υψηλού επιστημονικού επιπέδου μέλη του BGS από αλληλοσυμπληρούμενες θεματικές περιοχές.

Σε συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας που είχε τόσο η έρευνα που διεξήχθη το 2012 από την ομάδα του “BGS Economics Group” για την “επιχειρηματικότητα και καινοτομία”, όσο και οι δύο ημερίδες που ακολούθησαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, το BGS πρόκειται να διοργανώσει ημερίδα (forum) με θέμα: “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Entrepreneurs”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, διεξάγεται μια έρευνα με συγκεκριμένες εν ενεργεία γυναίκες επιχειρηματίες (διαφόρων δραστηριοτήτων και κλάδων) που δραστηριοποιούνται τα τελευταία 15 περίπου χρόνια και ξεκίνησαν μια επιχειρηματική δραστηριότητα τουλάχιστον πριν από το 2009.

Στόχος είναι, καταρχήν, η εξαγωγή σημαντικών στοιχείων που απορρέουν από την εμπειρία και κεκτημένη γνώση γυναικών επιχειρηματιών και (μέσω της ημερίδας που θα ακολουθήσει) η μετάδοση αυτής της πλούσιας επιχειρηματικής εμπειρίας, στις γυναίκες που έχουν πρόσφατα ξεκινήσει (start-ups) ή προγραμματίζουν να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της προσπάθειας για τη δημιουργία και την επιτυχία.

Στην πραγματοποίηση του “μεγάλου σχεδίου” για την κρίση η επιχειρηματικότητα πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες και η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στην προγραμματιζόμενη ημερίδα και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου της BGS.

Στην ημερίδα η οποία προγραμματίζεται για τα τέλη Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καθώς και ανερχόμενοι επιχειρηματίες, θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ και στον ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και σε επιλεγμένους φορείς και οργανώσεις κοινωνικής δικτύωσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα αυτή, θα είναι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v