Βρείτε τα με το αφεντικό σας

Οι καυγάδες με το αφεντικό είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην δουλειά. Επειδή όμως, για ευνόητους λόγους, δεν σας συμφέρει να διαιωνίζετε τέτοιες έριδες, προσπαθήστε να αποκαταστήσετε τις καλές σχέσεις με μερικές απλές "τεχνικές".
Βρείτε τα με το αφεντικό σας
Είτε σας αρέσει είτε όχι το αφεντικό σας, κρατάει το «κλειδί» της επαγγελματικής σας επιτυχίας. Τα μπόνους, οι ευκαιρίες ανέλιξης, όλα παιρνάνε από το χέρι του. Είναι κρίμα λοιπόν, να αφήσετε μια αψιμαχία ή παρεξήγηση να «κόψει» αυτό το χέρι! Άλλωστε, σε μια τέτοια περίπτωση η πλάστιγγα δεν θα γείρει ποτέ προς το μέρος σας: το αφεντικό είναι εκείνο που θα έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και φυσικά δεν σας συμφέρει να του πάτε κόντρα. Αν η κόντρα παραμείνει για αρκετό καιρό, το αφεντικό είναι εκείνο που μπορεί να σας εκδικηθεί ευκολότερα...

Για να μην φτάσετε σε τέτοιο σημείο επομένως, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τα ξαναβρείτε μαζί του, χωρίς να γίνετε «γλείφτες».

Μιλήστε του face to face
Βρείτε μία κατάλληλη στιγμή της ημέρας για να του πιάσετε κουβέντα. Αποφύγετε να κάνετε συζήτηση με τους συναδέλφους σας πριν του μιλήσετε και μην προσπαθήσετε να το παίξετε υπεράνω. Ο εργασιακός χώρος είναι ιδανικός για κουτσομπολιά και ίντριγκες και το τελευταίο που θέλετε είναι να φτάσουν στα αυτιά του αφεντικού σας διαστρεβλωμένες πληροφορίες. Κρατώντας λοιπόν μυστικά τα προβλήματά σας, μιλήστε του εκφράζοντας την δυσαρέσκειά σας, αλλά ακούστε και την δικιά του πλευρά. Σε περίπτωση που δείχνει ανένδοτος μην επιμείνετε. Αν μη τι άλλο, θα ικανοποιηθεί με την στάση σας και σύντομα οι έχθρες θα πάψουν από πλευράς του.

Μην το παίρνετε προσωπικά
Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το αφεντικό σας τσακώνεται με κάποιον στην δουλειά. Κάτι τέτοιο είναι συχνό φαινόμενο.Αξίζει όμως να κάνετε μια αναδρομή: Σας έδωσε ρεπό όταν το χρειαζόσασταν; Ήταν ικανοποιητική η άυξηση της προηγούμενης χρονιάς; Είναι πρόθυμος να σας επιβραβεύει όποτε το αξίζετε; Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετική, τότε ίσως πρέπει να ρίξετε λίγο νερό στο κρασί σας. Θα χάσετε κάτι, θα κερδίσετε κάτι άλλο...

Γίνετε καλύτεροι
Οι αυξήσεις και οι έπαινοι του αφεντικού σας βασίζονται στην απόδοσή σας εν ώρα εργασίας. Αν «ανεβάσετε στροφές» και γίνετε περισσότερο αποδοτικοί, αυξάνοντας τις επιδόσεις σας, τότε οι σχέσεις σας με το αφεντικό θα βελτιωθούν αρκετά. Οι πράξεις υπερτερούν των λόγων. Τα κούφια λόγια είναι η έυκολη λύση, ενώ η θέληση για σκληρή δουλειά και φυσικά τα καλά αποτελέσματα, θα απομακρύνουν οποιεσδήποτε έριδες μια για πάντα.

Μην κρατάτε μούτρα
Η μνησικακία δεν ωφέλησε κανέναν και σίγουρα δεν θα ωφελήσει εσάς. «Κάθε εμπόδιο για καλό» λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Μην επιμένετε σε μικροπρέπειες και προσπαθήστε να «γυρίσετε» την κατάσταση προς όφελός σας. Κρατώντας αδιάλλακτη στάση μόνο εμπόδια θα συναντήσετε στις σχέσεις σας με το αφεντικό, αλλά και στην μετέπειτα καριέρα σας. Εξομαλύνετε την κατάσταση, ακόμα και αν χρειαστεί να «πατήσετε» τον εγωισμό σας και δεν θα χάσετε.

Με λίγα λόγια, ο μόνος τρόπος για να συσφίξετε τις σχέσεις με το αφεντικό σας, είναι να υποχωρήσετε σε ορισμένα σημεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας παρακαλέσει γονυπετής για συγχώρεση. Δουλεψτε σκληρά, μείνετε ήρεμος και παραδεχτείτε τα λάθη σας. Μην αφήσετε τα συναισθήματά σας να σας καταβάλλουν, αλλίως το χάσμα ανάμεσα σε σας και το αφεντικό σας θα μεγαλώνει συνέχεια... Καλή τύχη!

Ν. Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v