ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Πότε θα πάρουμε τα 800 ευρώ;

Πότε ακριβώς θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ για τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εξήγησε ο Γιάννης Βρούτσης.

Πότε θα πάρουμε τα 800 ευρώ;

Δύο είναι οι κατηγορίες των εργαζομένων που δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ: Όσοι δουλεύουν σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή (μπαρ, café, εστιατόρια κλπ) και όσοι δουλεύουν σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, και ανέστειλαν την σχέση εργασίας του.

Σε δύο διαδοχικά «κύματα» θα γίνει η κατάθεση των 800 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων: Πρώτα για τους εργαζόμενους της πρώτης κατηγορίας (επιχειρήσεις που έκλεισαν) και μέχρι το τέλος Απριλίου για τους εργαζόμενους της δεύτερης κατηγορίας (επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα).

Αρκεί βέβαια οι αντίστοιχες αιτήσεις από εταιρείες και εργαζόμενους να ολοκληρωθούν έγκαιρα: «Μια επιχείρηση μπορεί να κάνει αίτηση μέχρι τις 20/4, που είναι η προθεσμία για τις πληγείσες επιχειρήσεις, οπότε ο εργαζόμενός τους μπορεί να τα πάρει και μετά τον Μάιο τα συγκεκριμένα χρήματα από τη δεύτερη κατηγορία επιχειρήσεων. Από τις πρώτες, θα τα πάρουν όλοι μέσα στον Απρίλιο, διευκρίνισε ο Υπουργός Εργασίας.

«Ο οικονομικός προγραμματισμός της κυβέρνησης γίνεται με σχέδιο και ευθύνη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το βάθος και την ένταση της κρίσης, που κάνεις δεν ξέρει ποια θα είναι... Ταυτόχρονα, η περίμετρος η χρονική θα διευρυνθεί και για τον Μάιο καθώς θα επεκταθεί η χρονική διάρκεια της κρίσης. Είμαστε έτοιμοι για Μάρτιο, Απρίλιο αλλά και για Μάιο», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης. «Εκτιμούμε ότι θα βγούμε από την κρίση, αλλά πρέπει να προσέχουμε, να μένουμε σπίτι, όσο πιο καλά συμπεριφερθούμε τόσο πιο σύντομα θα βγούμε από την κρίση», επισήμανε.

Σχετικά με το δώρο του Πάσχα, ο υπουργός σημείωσε πως «θα καταβληθεί κανονικότατα σε όλους τους εργαζομένους από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί (άνευ ΚΑΔ). Σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις μεταφέρουμε την καταβολή του μέχρι 30/6/20. Εξαγγείλαμε με τον κ. Σταϊκούρα ότι το συμπληρωματικό τμήμα του Δώρου που θα απολεσθεί από τους εργαζόμενους ως μη δεδουλευμένο για τμήμα Μαρτίου και Απρίλιο, θα καταβληθεί από τον προϋπολογισμό».

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε περισσότερα στο Euro2day.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v