Πώς θα εκμεταλλευτείς σωστά τα 2 τριήμερα του Μαρτίου

Ο Μάρτιος μας έφτασε κι έφερε μαζί του όχι ένα, αλλά δύο τριήμερα, γιατί είναι άδικο να προϋπαντούμε μόνο τον Μάιο στην εξοχή.

της Ηρώς Κουνάδη

Μας το χρωστούσε αυτός ο χειμώνας, να τελειώσει με μήνα που φέρνει δύο σχεδόν απανωτά (μεσολαβεί μια εβδομάδα) τριήμερα στις ζωές μας. Η Καθαρά Δευτέρα πέφτει 11 Μαρτίου, και μετά Δευτέρα είναι επίσης η 25η Μαρτίου. Το θέμα είναι, πού θα βρούμε λεφτά για δύο απανωτές εκδρομές, χωρίς να καταφύγουμε στην παρανομία; Δύσκολο. Λύσεις, όμως, υπάρχουν. Να μερικές.

Κατ’ αρχάς, τσεκάρουμε ευλαβικά τις προσφορές. Στο Ekdromi.gr, για παράδειγμα, έχουν ήδη φτιάξει δύο ξεχωριστές κατηγορίες στο μενού «Προσφορές Καθαράς Δευτέρας» και «Προσφορές 25ης» με δελεαστικότατα πακέτα, που περιλαμβάνουν 2 διανυκτερεύσεις για τρία άτομα στη Μονεμβασιά (όχι μέσα στο κάστρο) με 59€ για την 25η Μαρτίου.

Στο Booking.com, αν κάνεις μια πολύ γενική αναζήτηση, ας πούμε «Πελοπόννησος» και επιλέξεις ταξινόμηση αποτελεσμάτων ανά τιμή, θα βρεις μερικές απίστευτες τιμές, που προφανώς δεν θα αφορούν ξενώνες στην Ορεινή Κορινθία, όμως ίσως σου συστήσουν χωριουδάκια στα οποία δεν είχες σκεφτεί να πας. Το υπέροχο Κυπαρίσσι της Λακωνίας, ας πούμε, όπου βρήκαμε τρίκλινο για την 25η με 27€ την ημέρα, στο ωραιότατο Kyfanta Hotel.

Αν το budget είναι ακόμα χαμηλότερο, μια από τις δύο αργίες μπορεί να γίνει απλά μονοήμερη. Ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που ξυπνούν νωρίς το πρωί, έχεις στη διάθεσή σου μια ολόκληρη μέρα, χωρίς τα έξοδα της διανυκτέρευσης. Όσο για το πού θα πας, προτάσεις κοντινές και (λίγο πιο) μακρινές έχουμε εδώ - 5 ωραίες ιδέες για μονοήμερες εκδρομές και εδώ - Τέλειες εκδρομές μία μόνο ώρα μακριά από την Αθήνα.

Μονοήμερες πεζοπορίες στη φύση έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν και για τα δύο τριήμερα διάφοροι σύλλογοι: Η Trekking της Εύβοιας, ας πούμε, έχει την 25η family friendly πεζοπορία και τοξοβολία στο Ξεροβούνι και την Καθαρά Δευτέρα στην Κύμη, τον Μύλο του Σαντά και το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, για την Κυριακή 24 Μαρτίου η Ομάδα Περι.πολ.ο Αττικής προγραμματίζει πεζοπορία στα αρχαία μονοπάτια του Αρτεμίσιου, στην Αρκαδία.

Αν πάλι το σχέδιο είναι «μένουμε Αθήνα» κι εδώ έχουμε ωραιότατα μέρη για ημι-ανοιξιάτικες βόλτες, να θυμίσουμε: Ο λόφος του Φιλοπάππου, οι αρχαιολογικοί χώροι του κέντρου που θα είναι ανοιχτοί την Καθαρά Δευτέρα (αλλά όχι την 25η Μαρτίου), η Πλάκα και τα Αναφιώτικα, το ΚΠΙΣΝ που έχει και τέλειο πάρκο να αράξεις στο γκαζόν, ο Υμηττός, η Πεντέλη και άλλα ωραία που έχουμε συγκεντρώσει εδώ - 10 τέλεια μέρη για περπάτημα στην Αθήνα και εδώ - Δέκα μέρη στην Αθήνα που θυμίζουν… εξοχή.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v