Πού να φάμε μετά το μπάνιο;

Από τον Μαραθώνα ως την Ανάβυσσο και από τη Νέα Μάκρη μέχρι το Πόρτο Γερμενό. Τα καλύτερα ταβερνάκια γύρω από τις παραλίες της Αττικής.
Πού να φάμε μετά το μπάνιο;
Μετά τα Λεγραινά, το ΚΑΠΕ και τον Χάρακα…

Στο Θόδωρος & Ελένη στα Λεγραινά για καταπληκτικά μύδια αχνιστά με φέτα, φρέσκο καλαμαράκι τηγανιτό, χταποδάκι ψητό στα κάρβουνα, φοβερή γαριδομακαρονάδα και σούπερ γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι και ελαφριά σως σκόρδου. Ό,τι στερείται σε θέα θάλασσα το αναπληρώνει σε φανταστικές γεύσεις –γεγονός που έχει εκτοξεύσει την φήμη του τόσο ώστε η κράτηση να είναι απαραίτητη τα Σ/Κ. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 22€ το άτομο, με τα απαραίτητα ουζάκια.



Στον Φόρο στο Λαύριο θα πιάσετε τραπεζάκι με θέα θάλασσα, και θα το φορτώσετε με όλα τα «κλασικά» πιάτα της τίμιας ψαροταβέρνας: ολόφρεσκα μικρά και μεγαλύτερα ψαράκια, φρέσκες γαρίδες, καλαμάρι γεμιστό, σουπιές, χταποδάκι στα κάρβουνα και πάει λέγοντας. Συνοδεύετε με ουζάκι που ταιριάζει γάντι, και υπολογίζετε γύρω στα 20€ το άτομο, ή και λιγότερα αν αρκεστείτε σε μικρά ψαράκια και θαλασσινά.

Μετά από τις βουτιές στην Ανάβυσσο…

Στην Ψαρού (46ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σαρωνίδα, τηλ: 22910 55171) για αχνιστά μύδια, λαχταριστή γαριδομακαρονάδα, χταποδάκι ξιδάτο, σαρδέλες στη σχάρα, ωραία σπιτική μελιτζανοσαλάτα και την κυκλαδίτικη εκδοχή του ντάκου, που λέγεται παριανό λαδοβρόχι και φτιάχνεται με κριθαροκουλούρα, τριμμένη ντομάτα, κάππαρη και ξινομυζήθρα. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο, με το απαραίτητο ουζάκι.

Αν είστε στην Ψάθα ή το Πόρτο Γερμενό…



Στον Σακελλάρη (τηλ.: 2296 052184) στην Ψάθα θα καθίσετε σε ένα γαλάζιο τραπεζάκι εκεί που σκάει το κύμα, και θα δοκιμάσετε ολόφρεσκο ψαράκι (καταπληκτική η τσιπούρα του) ψημένο στα κάρβουνα, καλαμάρι ψητό ή τηγανισμένο, και όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά –δροσερή χωριάτικη, χόρτα, φάβα, κομμένες στο χέρι τηγανιτές πατατούλες και πάει λέγοντας. Για ένα σούπερ χορταστικό γεύμα με φρέσκο ψάρι και ουζάκια θα υπολογίσετε περί τα 30€ το άτομο –αν αρκεστείτε σε μικρότερα ψαράκια και θαλασσινά γύρω στα 20€.

Στον Μάκη (τηλ.: 2263 041392) στο Πόρτο Γερμενό, ακριβώς πάνω από τη μεσαία παραλία, πιάνουμε τραπεζάκι με θέα θάλασσα, και δοκιμάζουμε σούπερ ψαρομεζέδες: χιτ αποτελούν οι ψητές σαρδέλες και ο μπακαλιάρος στη σχάρα, ενώ ωραιότατη και αρκούντως χορταστική είναι και η ποικιλία θαλασσινών, για να δοκιμάσετε… λίγα απ’ όλα. Για τους αντιφρονούντες, υπάρχουν και κρεατο-επιλογές. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 17€ το άτομο, με τα απαραίτητα ουζάκια.

Γύρω από τον Μαραθώνα, τον Σχινιά, το Σέσι ή τα Δικαστικά…



Στον Φάρο (Περικλέους 22, Παραλία Μαραθώνα, τηλ: 22940 56164) μια από τις πιο παλιές ψαροταβέρνες του Μαραθώνα, που απλώνει τραπεζάκια στην ξύλινη βεράντα της, αλλά και πάνω στην αμμουδιά, ακριβώς από κάτω. Σερβίρει μεζεδάκια όπως μελιτζανοσαλάτα, χειροποίητη ταραμοσαλάτα, γαρίδες σαγανάκι, συμιακό γαριδάκι, γαύρο μαρινάτο, φρέσκια συναγρίδα. Συνοδεύουμε με το απαραίτητο ουζάκι και υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο για τον λογαριασμό στο τέλος.

Στον Κόλλια, στο Σέσι (τηλ.: 2294061230) που σερβίρει από το 1978 φανταστικά θαλασσομεζεδάκια σε τραπεζάκια πλάι στο κύμα. Εξαιρετικά τα φρέσκα ψαράκια του στα κάρβουνα ή στο τηγάνι (δοκιμάστε αν τα πετύχετε το φαγκρί και την τσιπούρα), αλλά και σπιτικές πίτες επίσης ψημένες στα κάρβουνα. Για άφθονο τσιμπολόγημα με ουζάκι ή κρασί, υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Μετά τις βουτιές στο Ζούμπερι ή το Μάτι…



Στον Χοντρό (Λεωφόρος Ποσειδώνος 36, Παραλία Νέας Μάκρης, τηλ: 22940 93644) που απλώνει τραπεζάκια έξω και σερβίρει μεταξύ άλλων μια χορταστική ψαροποικιλία για δύο άτομα με γαύρο, μπακαλιάρο, καλαμαράκια, χταποδάκι, σκορδαλιά και γιαούρτι και σούπερ γαρίδες σαγανάκι σε ελαφριά πικάντικη σάλτσα. Για ένα πλήρες θαλασσο-γεύμα με κρασάκι, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Στα Καβούρια του Ασημάκη (Λιμάνι Ραφήνας, τηλ: 22940 24551) για σούπερ γαύρο μαρινάτο, σαλατούρι (σαλάχι τεμαχισμένο με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο), χταποδάκι ψητό, μπακαλιαράκια τηγανιά και πεντανόστιμη σαλάτα σταμναγκάθι, και όλα αυτά με θέα στα πλοία που έρχονται και φεύγουν. Εξυπακούεται ότι σε καθημερινή βάση φέρνει και φρέσκο ψάρι, επομένως ρωτήστε τους για να σας προτείνουν το ψάρι της ημέρας. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ ανά άτομο (εκτός και αν πάρετε φρέσκο ψάρι) συνοδεία ούζου.

Στον Βασίλη (Λεωφόρος Μαραθώνος 26, Μάτι, τηλ.: 2294 079075) που αναπληρώνει την θέα θάλασσα με μια πανέμορφ, σκιερή αυλίτσα και ένα μενού… γροθιά στο κατεστημένο των θαλασσομεζέδων μετά το μπάνιο. Εδώ θα δοκιμάσετε τέλειο γουρουνόπουλο στη σούβλα, ζουμερά μπιφτεκάκια και μπριζόλες, και μερακλίδικα κοκορετσάκια. Συνοδεύετε με κρασί και υπολογίζετε περί τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v