Φεστιβάλ και συναυλίες κοντά στην Αθήνα

Vodka Juniors και Χατζηφραγκέτα στη Ζήρεια, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Σωκράτης Μάλαμας στον Ωρωπό. Και άλλες αφορμές για αυγουστιάτικες εκδρομές.
Φεστιβάλ και συναυλίες κοντά στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Παραδοσιακά κάθε Αύγουστο στη γκρίνια για τις διακοπές που τελείωσαν/ αργούν/ δεν προβλέπονται καν, έρχεται να προστεθεί και η ξηρασία μουσικής που μαστίζει την Αθήνα. Μην απελπίζεστε, όμως, λύσεις υπάρχουν, αρκεί να ξέρει κανείς πού να ψάξει. Στην περίπτωσή μας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, όπου τα φεστιβάλ καλά κρατούν και τον Αύγουστο –ή μάλλον ειδικά τον Αύγουστο. Η αφρόκρεμα της ελληνικής και όχι μόνο μουσικής σκηνής πιάνει… stage σε βουνά, παραλίες και λαγκάδια, κι εμείς χορεύουμε στη δροσιά της εξοχής, πολλές φορές χωρίς να χρειαστεί καν να πληρώσουμε εισιτήριο.

Ziria Music Festival στα Τρίκαλα Κορινθίας
Πότε: 25-27 Αυγούστου
Είσοδος ελεύθερη

Στη δροσιά του υψομέτρου των 1.550 μέτρων, στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας, το Ziria Music Festival συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της ανερχόμενης ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής, με ονόματα σαν αυτά των Χατζηφραγκέτα, Vinyl Suicide, Puta Volcano, Vodka Juniors, Balkan Riddims, Sons of Zevedeus και πολλά ακόμα. Δείτε το πλήρες line up εδώ και περισσότερα νέα και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις στη σελίδα τους στο Facebook.

Estella Festival στο Άστρος
Πότε: 18-20 Αυγούστου
Είσοδος ελεύθερη

Δυο ωρίτσες μακριά από την Αθήνα, στο Παράλιο Άστρος και τα ερείπια του κάστρου του, πραγματοποιείται ένα μαγικό φεστιβάλ, που φέτος θα συμπέσει και με την Πανσέληνο του Αυγούστου. Εκδηλώσεις και ονόματα συμμετεχόντων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ξέρουμε πάντως πως θα ακούσουμε πολλή και καλή μουσική, και πως θα υπάρχουν επίσης ενδιαφέρουσες εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα. Μείνετε συντονισμένοι στο επίσημο site και στη σελίδα τους στο Facebook.

FSI Dance Festival στο Γαλαξίδι
Πότε: 19-23 Αυγούστου
Τιμή εισιτηρίου: 90€ και για τις 5 ημέρες, μαζί με κάμπινγκ

Ένα μεγάλο dance festival πλάι στη θάλασσα, στο Delphi Beach Camp, στα πόδια του Παρνασσού, με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς house, techno, ambient και trance σκηνής. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Aioaska, Anasa, Animato, Avalon, Cydelix, Juno Reactor, Kingpink, Inner State, Upgrade, Vini Vici, Always Late, Cj Giovanni, Jay Madox, Kondak. Δείτε εδώ το πλήρες line up

Odyssia Festival στην Αγία Σωτήρα (στην Κορινθία)
Πότε: 30 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου
Τιμή εισιτηρίου: 30€ το ημερήσιο, 55€ το τριημέρου

Δίπλα στη θάλασσα του Σχoίνου Κορινθίας, το πρώτο Odyssia Festival καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής, και απογειώνεται με τον θρύλο Gilles Peterson, τους Body & Soul στα πλαίσια του 20th Anniversary World Tour, τον FrançoisKevorkian με το Cielo’s Deep Space Party Live για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τον ζωντανό θρύλο DJ Harvey, ο οποίος επίσης έρχεται για πρώτη φορά. Πλήρες line up και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, εδώ και στο Facebook.

Oropos Summer Fest
Πότε: Στις 10 και 14 Αυγούστου
Εισιτήρια: 14€ (περιλαμβάνει μεταφορά από και προς την Αθήνα)

Επάνω στην παραλία του Ωρωπού, το ολοκαίνουριο φεστιβάλ της Αττικής που έχει ήδη ξεκινήσει από τον Ιούλιο (όπως σας έχουμε ξαναπεί) ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα με δύο από τα πιο δυνατά ονόματα του line up του: Τον Σωκράτη Μάλαμα στις 10 Αυγούστου και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στις 14/08. Λεπτομέρειες εδώ και στην σχετική σελίδα στο Facebook.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v