Τα αγαπημένα μας μπαράκια στα νησιά

Οι αιώρες του Que, η αυλή της Αργούς, η κλασική μουσική του Franco’s, και όλα τα μπαράκια που κάνουν τα καλοκαίρια μας ακόμα καλύτερα.
Τα αγαπημένα μας μπαράκια στα νησιά
της Ηρώς Κουνάδη

Υπάρχουν μπαράκια που είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό ποτάκι πριν το βραδινό μπάνιο, αν σε βγάλει ο δρόμος στην πόρτα τους. Και μετά, υπάρχουν μπαράκια-θρύλοι, μπαράκια-προορισμοί, μπαράκια που είναι ένας από τους (πολλούς, εντάξει) λόγους να πας στο νησί που έχει να τα καμαρώνει. Μπαράκια σαν αυτά:

Το Que στην Αιγιάλη της Αμοργού



Δεν είναι μπαρ, είναι θεσμός. Επάνω στην παραλία της Αιγιάλης, με αιώρες, καφεδάκια και τάβλι από το πρωί, μοχίτο και ψημένες ρακές και βουτιές στο φεγγαρόφωτο το βράδυ.

Η Αργώ στην Απολλωνία της Σίφνου



33 χρόνια ζωής μετρά το μπαράκι, περισσότερα από 200 το κουκλίστικο διατηρητέο που το στεγάζει. Έχει μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών που απλώνεται σε διαφορετικά επίπεδα, και μια σούπερ λίστα κοκτέιλ από τα οποία ξεχωρίζει το Αργώ Coffee με ρούμι, εσπρέσο και φρούτα εποχής.

Το Click στην Ίο



Ένα από τα λίγα μπαράκια της Χώρας που ξεκινούν τη δράση από νωρίς, ανεβάζει τους τόνους όσο παίρνει να ξημερώνει, αλλά παραμένει χαλαρό με ωραία κοκτέιλ και τσιμπολογήματα μέχρι εκεί γύρω στα Μεσάνυχτα.

Ο Κήπος του Αλή Βαφή στο Ρέθυμνο



Ο κήπος του σπιτιού ενός πλούσιου οθωμανού εμπόρου έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο sui generis μπαράκια της Κρήτης: Καναπέδες-κρεβάτια, χαλίκι στο έδαφος, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί από φαναράκια που κρέμονται από τα δέντρα, απίθανα κοκτέιλ, σούπερ παγωμένο ρακόμελο και ωραίο αυστηρά κρητικό τσιμπολόγημα –ντάκοι, απάκι και πάει λέγοντας.

Η Συναγωγή στα Χανιά



Δίπλα στη συναγωγή της παλιάς πόλης, σε ένα βενετσιάνικο κτίριο χωρίς οροφή –και με τους μισούς του τοίχους– η Συναγωγή παίζει τέλειες ροκ μουσικές, φτιάχνει και φανταστικά κοκτέιλ, ανοίγει και από το πρωί για καφεδάκι, τάβλι και συμπάθεια.

Το Bee’s Knees στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς



Διεκδικεί επάξια το βραβείο του καλύτερου ονόματος για μπαρ, αγαπά τις jazz, soul και funk μουσικές, κι έχει μια πολύ δυνατή λίστα κοκτέιλ, από τα οποία ξεχωρίζουμε το Yo soy Maria, με τεκίλα αρωματισμένη με βανίλια, mango, chili και σιρόπι μπαχαρικών.

Το Agosta της Πάρου



Σταθερή αξία εδώ και χρόνια στη Νάουσα, απλώνεται σε επίπεδα που περιλαμβάνουν αυλές, μπαλκόνια, ταράτσες και τραπεζάκια πλάι στο κύμα για να διαλέξετε ανάλογα με τη διάθεση αν θέλετε να αράξετε ή να παρτάρετε. Φτιάχνει και εξαιρετικά κοκτέιλ, πολλά από αυτά με ελληνικά αποστάγματα.

Το Franco’s της Σαντορίνης



Σαντορινιός θρύλος, ένα μπαράκι κρεμασμένο πάνω από την Καλντέρα, απολαμβάνει την καλύτερη θέα στον κόσμο, παίζει κλασική μουσική, φτιάχνει και κοκτέιλ σαν το σαμπανιζέ Maria Callas –αλλά σερβίρει και τέλειο Vinsanto σε ποτήρι, γι’ αυτό που οι βρετανοί αποκαλούν “sun downer”.

Το Castro της Αστυπάλαιας 



Σκαρφαλωμένο στο πιο ψηλό σημείο της Χώρας βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα μπαρ των Δωδεκανήσων. Φτιάχνει κοκτέιλ αυστηρά και μόνο με φρέσκα φρούτα, παίζει ωραίες μουσικές, έχει δροσιά ακόμα και στο απόγειο του χειρότερου καύσωνα. Τι άλλο να θέλει κανείς;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v