Ένα Σαββατοκύριακο για κανό στο Μεσολόγγι

Μια σούπερ δελεαστική πρόταση εκδρομής έχει ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, που διοργανώνει εξορμήσεις με κανό στη λιμνοθάλασσα από 10€ το άτομο.
Ένα Σαββατοκύριακο για κανό στο Μεσολόγγι

Βάζουμε στοίχημα ότι την πρόταση του τίτλου δεν την είχατε σκεφτεί ποτέ. Η αλήθεια να λέγεται, ούτε κι εμείς. Την πρωτότυπη ιδέα μας έβαλε ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, που προτείνει εκδρομές και δραστηριότητες με κανό-καγιάκ για μικρούς και μεγάλους, στην ανεξερεύνητη εν πολλοίς λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Κανό που ελίσσονται στα σχεδόν ακίνητα νερά ανάμεσα σε ερωδιούς και φλαμίνγκο, υδάτινα μονοπάτια με θέα ένα απέραντο γαλάζιο εντελώς διαφορετικό από εκείνο της θάλασσας που έχουμε συνηθίσει, και ονειρική ησυχία συνθέτουν ένα Σαββατοκύριακο διαφορετικό απ’ τα άλλα. Εκτός από τις περιηγήσεις με τα κανό, τακτικά διοργανώνονται και ημερήσιες εξορμήσεις σε όλη τη λιμνοθάλασσα και τις μοναδικές της αμμονησίδες, αλλά και διανυκτερεύσεις στο νησάκι του φάρου του Άη-Σώστη για παρατήρηση του έναστρου ουρανού μακριά –πολύ μακριά– από τα φώτα της πόλης.



Μπορώ να κάνω κανό όλο τον χρόνο;

Ναι, εφ’ όσον ο καιρός το επιτρέπει. Οι εξορμήσεις στη λιμνοθάλασσα διοργανώνονται όλον τον χρόνο, και απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα κωπηλατών –δεν χρειάζεται να έχετε ξανακάνει κανό. Η βόλτα διαρκεί κάτι παραπάνω από δύο ώρες, και είναι ιδανική για birdwatching. Τα κανό είναι μονοθέσια ή διθέσια, για προχωρημένους και αρχάριους αντίστοιχα, και το κόστος συμμετοχής είναι 10€ το άτομο.

Αν δεν… χορταίνετε με τίποτα, υπάρχει και δεύτερη, 4ωρη διαδρομή με κανό, η οποία καταλήγει σε μίνι πικνίκ στο νησάκι του Άη-Σώστη. Το κόστος γι’ αυτήν είναι 15€ το άτομο, ενώ το καλοκαίρι υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης σε σκηνές στο νησί.



Τέλος, μια τρίτη πρόταση είναι η άλλη 4ωρη διαδρομή (πάντα με κανό-καγιάκ) που καταλήγει στο νησάκι του Αιτωλικού, μετά από 14 χιλιόμετρα μέσα στη λιμνοθάλασσα. Η διαδρομή περνά μέσα από τον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου, και κάνει στάσεις σε μικρές νησίδες και παλιές πελάδες (ξύλινα σπιτάκια που στηρίζονται με πασάλους μέσα στο νερό). Οι άνθρωποι του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου υπόσχονται ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα πάνω από τη λιμνοθάλασσα σε αυτήν την διαδρομή, η οποία πραγματοποιείται επίσης όλο τον χρόνο. Το κόστος της είναι 20€ το άτομο, με ελαφρύ γεύμα.

Πληροφορίες και κρατήσεις πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 26310 26970, και στο email [email protected]

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v