Καλοκαιρινά weekends με αιτία

Βουτιές στο Νεστόριο, ολονύχτια πάρτι στην Καλαμάτα, ξενύχτια παραμυθένια στην Τζια και άλλες αφορμές για τα καλοκαιρινά μας Σαββατοκύριακα.
Καλοκαιρινά weekends με αιτία
της Ηρώς Κουνάδη 

Ωραίες μουσικές και δροσερές βουτιές σε ένα ποτάμι με κρυστάλλινα νερά. Οι παραστάσεις που γεμίζουν τα θέατρα της Ευρώπης σε ένα κάστρο πάνω από τη θάλασσα. Βραδιές με παραμύθια για δράκους και νεράιδες σε μια κυκλαδίτικη Χώρα. Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις αφορμές για τα ωραιότερα Σαββατοκύριακα του φετινού καλοκαιριού.

Στο Νεστόριο της Καστοριάς για το River Party
Πότε: Τρίτη 18 έως Κυριακή 23 Αυγούστου
Αν και η φωτογραφία επάνω λέει περίπου χίλιες λέξεις, ας πούμε κι εμείς μερικές ακόμα: Σε ένα πιο-ειδυλλιακό-δεν-γίνεται σκηνικό πλάι στο ποτάμι, συμβαίνει εδώ και 37 χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ελλάδας. Φέτος το River Party μοιράζεται σε τέσσερα διαφορετικά stages, έχει δύο very special guests από το εξωτερικό, τον Grammatik και τον James Arthur (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) και πολλούς αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες στο line up του.

Βαθιά ανάσα και: Monika, Φοίβος Δεληβοριάς, Ζωντανοί Νεκροί, Leon of Athens, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Λεωνίδας Μπαλάφας, Μαρίζα Ρίζου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Δήμητρα Γαλάνη, Παύλος Παυλίδης, Μελίνα Ασλανίδου, Μύρωνας Στρατής, Ησαΐας Ματιάμπα, Τάνια Τσανακλίδου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Ανδρέου, Maraveyas Ilegal, Δήμος Αναστασιάδης, Θανάσης Αλευράς, Active Member, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Rous, Γιάννα Βασιλείου, Xenia Ghali, Γιώργος Μαζωνάκης, Σταμάτης Κραουνάκης-Σπείρα Σπείρα, Νίκος Πορτοκάλογλου, Imam Baildi, Angelika Dusk. Τα εισιτήρια κοστίζουν 50€ για όλες τις ημέρες, μαζί με το κάμπινγκ. Διαβάστε περισσότερα για το River Party εδώ.

Στην Καλαμάτα για το Φεστιβάλ Χορού
Πότε: Παρασκευή 17 έως Παρασκευή 24 Ιουλίου

Ίσως το καλύτερο ελληνικό φεστιβάλ που γίνεται εκτός Αθήνας, τόσο από άποψη διοργάνωσης όσο και παραστάσεων και χώρων στους οποίους πραγματοποιείται (τι να συγκριθεί με το Κάστρο της Καλαμάτας και τη φαντασμαγορική του θέα στα φώτα της πόλης και στη θάλασσα!) το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας γίνεται φέτος 21 ετών. Εκτός από το Κάστρο, οι παραστάσεις, σπουδαίες διεθνείς παραγωγές όλες τους, φιλοξενούνται στο ολοκαίνουριο καμάρι της πόλης, το Κέντρο Χορού Καλαμάτας, και σε άλλα σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Τα δε εισιτήρια κυμαίνονται στα 15€-20€ ανά παράσταση. Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ και για την Καλαμάτα εδώ.

Στην Καλοσκοπή για τους Ήχους του Δάσους
Πότε: Παρασκευή 24 έως Κυριακή 26 Ιουλίου
Για 14η συναπτή χρονιά το μουσικό φεστιβάλ Ήχοι του Δάσους μας περιμένει με τις σκηνές μας να… πάρουμε τα βουνά και να απολαύσουμε τις καλύτερες μουσικές της ελληνικής σκηνής με φόντο την φύση της ορεινής Φωκίδας και το πανέμορφο οροπέδιο της Αγίας Τριάδας. Στο line up του τριήμερου φεστιβάλ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα των Σωκράτη Μάλαμα, Φοίβου Δεληβοριά, Μίλτου Πασχαλίδη, Imam Baildi, Planet of Zeus και Beyond this Earth. Επιπλέον, DJ sets, περιβαλλοντικές δράσεις, εικαστικά εργαστήρια, σεμινάρια χειροτεχνίας και κοσμημάτων, φουσκωτά παιχνίδια και τραμπολίνο, τοξοβολία, γιγάντια Jenga, ποδηλασία και μαθήματα yoga συμπληρώνουν το απολαυστικό πρόγραμμα.

Ο κατάφυτος από έλατα χώρος του φεστιβάλ παρέχει όσα χρειάζεστε για ένα αξέχαστο τριήμερο στη φύση: εστιατόριο, μπαρ, τουαλέτες, ντους, parking, ιατρείο και φαρμακείο. Αν πάλι δεν είστε λάτρης του κάμπινγκ, στη γύρω περιοχή θα βρείτε ωραιότατους και οικονομικούς ξενώνες και ξενοδοχεία. Διαβάστε περισσότερα για το Φεστιβάλ Ήχοι του Δάσους εδώ και για την περιοχή γύρω του εδώ.

Στην Άνδρο για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Πότε: Όλο το καλοκαίρι, μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου
Ένα από τα ωραιότερα Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης στην Ελλάδα, αυτό του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, φιλοξενεί στους φωτεινούς του χώρους τα εκπληκτικά πορτρέτα ενός από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, του νεοϋρκέζου Man Ray. Η έκθεση, με τίτλο τα Πρόσωπα της Γυναίκας, μας συστήνει τις ανορθόδοξες τεχνικές του εικαστικού που έλεγε ότι «φωτογραφίζει τα οράματά του». Το Μουσείο βρίσκεται στη Χώρα της Άνδρου και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης 11.00-15.00 και 18.00-21.00. Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση εδώ και για την Άνδρο εδώ κι εδώ.

Στην Τζια για τη Γιορτή Παραμυθιών
Πότε: Παρασκευή 17 έως Κυριακή 26 Ιουλίου
Δεκατρία χρόνια ζωής μετρά το παραμυθένιο φεστιβάλ της Κέας, που προσκαλεί αφηγητές παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο να μας ταξιδέψουν με τις διηγήσεις τους σε κόσμους μαγικούς. Θέατρο σκιών, μουσικές εκδηλώσεις και βέβαια βραδιές με αφήγηση παραμυθιών από την Ισπανία, την Αγγλία, την Αυστρία, την Κορέα και άλλες χώρες του κόσμου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε χωριά, παραλίες, πλατείες και αυλές σε όλο το νησί. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ και διαβάστε περισσότερα για την Τζια εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v