5 παραλίες για τις βουτιές του Αγίου Πνεύματος

Πέντε υπέροχες εναλλακτικές προτάσεις για τις βουτιές όσων μείνουν στην Αθήνα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
5 παραλίες για τις βουτιές του Αγίου Πνεύματος
(Ξε)μείνατε στην Αθήνα το τριήμερο αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε τη βουτιά; Κανένα πρόβλημα: Έχουμε μια εναλλακτική λύση για κάθε γούστο. Πελώρια αμμουδιά και γαριδομακαρονάδες, απομονωμένο κολπίσκο για… μπανάκι χωρίς μαγιό, βουτιά και beach party μια ανάσα από το κέντρο, ηλιοθεραπεία σε λίμνη ή εξερευνήσεις σε ένα κοντινό νησάκι με τιρκουάζ νερά; Δείτε τις πέντε προτάσεις μας για «μονοήμερες» βουτιές στα πέριξ της Αθήνας και επιλέξτε μόνοι σας.

Βουτιά και καλό φαΐ στην Ψάθα

Απέχει 66 χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά μας αποζημιώνει με τα πεντακάθαρα νερά του Κορινθιακού, το ψιλό της βότσαλο και την χαλαρή ατμόσφαιρα – τόσο που θα σας βάλει σε πειρασμό να διανυκτερεύσετε εκεί. Θα την βρείτε λίγο πριν το Αλεποχώρι, ακολουθώντας τον δρόμο από τα Βίλια μέσα από το πευκόδασος της περιοχής, ενώ στην ψαροταβέρνα του Άγγελου, στην άκρη της παραλίας, σχεδόν πάνω στο κύμα, θα δοκιμάσετε εξαιρετικούς ψαρομεζέδες και, για τους απαιτητικούς, εξαιρετική γαριδομακαρονάδα – υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο.

Βουτιά χωρίς μαγιό στη Χιλιαδού

Αν είστε λάτρεις του γυμνισμού, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για την πρώτη σας βουτιά από την παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια. Θα την βρείτε ακολουθώντας την διαδρομή από Χαλκίδα προς Λάμαρη (μέσω Νέας Αρτάκης και Στροπώνων), κρυμμένη ανάμεσα σε καστανιές και πλατάνια. Αφού εντοπίσετε την «κυρίως» παραλία της Χιλιαδούς, ακολουθήστε το (σχετικά απότομο) μονοπάτι στην άκρη της, που θα σας οδηγήσει στο «καταφύγιο» όπου τα μαγιό είναι περιττά. Πριν επιστρέψετε στην Αθήνα, κάντε στάση στον Γλάρο, στην άκρη της παραλίας, για σπιτικά μαγειρευτά και ψαρομεζέδες (περί τα 15€ κατ’ άτομο).

Βουτιά με beach party στο Bolivar

Δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε με τεράστιες διαδρομές και είστε διατεθειμένοι να βάλετε λίγο νερό στο κρασί σας, όσον αφορά τα standards σας στις βουτιές; Η Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, θα σας δροσίσει… αξιοπρεπώς, αλλά ό,τι θα στερηθείτε σε τιρκουάζ και φαντασμαγορικά νερά, θα το αναπληρώσετε στο πάρτι που ακολουθεί: Το Bolivar Beach Bar έχει δημιουργήσει πάνω στην παραλία έναν εντυπωσιακό χώρο που θυμίζει εξωτικό νησί, και φροντίζει να τον «ντύσει» με δυνατές χορευτικές μουσικές, με δυνατά DJ sets τα βράδια, και με πάρτι ως το πρωί – αυτή την Παρασκευή υποδέχεται στα decks την Ms. Lefki, το Σάββατο την Maria Antwna, ενώ την Τρίτη, μια ημέρα μετά του Αγίου Πνεύματος, οργανώνει μεγάλο Full Moon Party για κοκτέιλ και χορό υπό το φως της Πανσελήνου.

Βουτιά στο νησί στην «εξωτική» Μονή 

Ξέρατε ότι μέσα στα όρια του νομού υπάρχει ένα νησάκι με τιρκουάζ νερά, φουντωτό δάσος από πεύκα και ελάφια και παγόνια να σας συντροφεύουν στις βουτιές σας; Αυτή η όαση βρίσκεται μία ώρα μακριά από τον Πειραιά (τόσο όσο χρειάζεται για να φτάσετε στην Αίγινα) και λίγα λεπτά βαρκάδας από το ψαροχώρι της Πέρδικας. Κάπως έτσι θα βρεθείτε στην οργανωμένη αμμουδιά της Μονής, που διαθέτει beach bar για να προμηθευτείτε καφέδες ή και ουζοποικιλίες. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο ήσυχο, ακολουθήστε το μονοπάτι που ξεκινά από την παραλία, για να βρεθείτε στην «πίσω παραλία», σε μια βραχώδη ακτή με κρυστάλλινα νερά ιδανικά για μακροβούτια. Μετά τις βουτιές, αξίζει να εξερευνήσετε το νησί ακολουθώντας τα πεζοπορικά του μονοπάτια – φροντίζοντας πάντα να μην τρομάζετε τα άγρια ζωάκια του νησιού, για τα οποίας σας λέγαμε προηγουμένως. Σημειώστε πως τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Αίγινα ξεκινούν από τις 7 το πρωί και επιστρέφουν μέχρι τις 9 το βράδυ περίπου, ενώ στοιχίζουν από 16€ μετ’ επιστροφής.

Βουτιά στη λίμνη… της γειτονιάς μας 

Στην καρδιά της αθηναϊκής ριβιέρας, στο ύψος του Ναυτικού Ομίλου της Βουλιαγμένης, κρύβεται μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις αλμυρές βουτιές των τοπικών πλαζ: Ακολουθήστε τη σήμανση προς Λίμνη Βουλιαγμένης, που θα σας οδηγήσει ανάμεσα στα επιβλητικά βράχια, εκεί όπου λαμπυρίζουν τα ζεστά νερά της λίμνης. Πρόκειται για έναν οργανωμένο χώρο, διαμορφωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσωστική και ιατρική κάλυψη, εστιατόριο, παιδότοπο, αποδυτήρια, μέχρι και μαθήματα yoga. Εδώ, αν είστε από αυτούς που… τρέμουν στην ιδέα της πρώτης παγωμένης βουτιάς, θα λατρέψετε την θερμοκρασία του νερού, καθώς δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 22 βαθμούς. Στα συν, το σκηνικό με το πολυδαίδαλο σπήλαιο, τα μυστηριώδη βράχια και τα δεντράκια που τα πλαισιώνουν, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Ο χώρος της λίμνης είναι προσβάσιμος από τις 7.00 το πρωί ως τις 20.00 το απόγευμα, με είσοδο 9€ (τα σαββατοκύριακα 10€) για τους ενήλικες και 6€ για τα παιδιά – υπάρχουν και ειδικά πακέτα για οικογένειες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v