8 ιδέες για Φωτισμένα τριήμερα

Έχουμε καλά και κακά νέα. Τα κακά είναι ότι έχετε αργήσει χαρακτηριστικά, κι η διαθεσιμότητα είναι από καιρό περιορισμένη. Τα καλά είναι ότι έχουμε οκτώ εξαιρετικές low budget προτάσεις, που ξεκινούν από 50€ για δίκλινο δωμάτιο.
8 ιδέες για Φωτισμένα τριήμερα
της Ηρώς Κουνάδη

Θα ήταν ψέμα αν λέγαμε πως δεν μας εξέπληξε ευχάριστα η έλλειψη διαθεσιμότητας δωματίων για το προσεχές τριήμερο. Ειδικά οι επιλογές κοντά στην Αθήνα –βλέπε Ορεινή Κορινθία, Αρκαδία, Αράχωβα και πέριξ– ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, αν αφήσουμε απέξω οτιδήποτε ξεπερνά τα 100€ για μία διανυκτέρευση. Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες γεμίζουν για το πρώτο τριήμερο του 2012, κι εμείς χαιρόμαστε. Όχι γιατί τρέφουμε αυταπάτες πως ξαφνικά ο κόσμος απέκτησε λεφτά, αλλά γιατί πιστεύουμε πως οτιδήποτε ελάχιστο καταφέρνει κανείς να εξοικονομήσει από το budget των γιορτών (αυτό που γέμιζε το μάτι αλλά όχι και τα φωτογραφικά μας άλμπουμ άλλες χρονιές) αξίζει να το ξοδεύει σε ταξίδια, έστω και μέχρι την Αράχωβα.

Ίσως, βέβαια, αν δεν είχαμε καταφέρει να βρούμε τελικά έστω και λίγα διαθέσιμα δωμάτια σε καλές τιμές για το τριήμερο να μην χαιρόμασταν και τόσο πολύ. Με τη διαθεσιμότητα εξασφαλισμένη, όμως, μπορούμε να επιμείνουμε στις αλτρουιστικές μας θεωρίες. Παίξτε το κι εσείς υπεράνω μαζί μας, αφού κάνετε πρώτα τις κρατήσεις σας.

Bacchus, Αρχαία Πίσσα
Τιμή:
από 55€ το δίκλινο, αν κάνετε την κράτηση μέσω του Booking.

Ο ξενώνας: Μεγάλα, φωτεινά δωμάτια διακοσμημένα σε business chic ύφος, με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τα καταπράσινα τοπία γύρω τους και εστιατόριο που σερβίρει τοπικές λιχουδιές.
Η περιοχή: Sightseeing στην Αρχαία Ολυμπία –αν φαντάζεστε έναν ακόμα βαρετό αρχαιολογικό χώρο, σας περιμένει τεράστια έκπληξη– φυσιολατρικές διαδρομές στο γιγάντιο (αν και ομολογουμένως εντυπωσιακότερο την άνοιξη) δάσος της Φολόης, και βόλτες σε ορεινά χωριουδάκια μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας, όπως η Ανδρίτσαινα. Η Ηλεία δεν είναι μόνο οι απέραντες παραλίες της, αλλά αυτό ελάχιστοι το γνωρίζουν.

Hotel Erotas, Μούρεσι, Πήλιο
Τιμή: από 50€ το δίκλινο, ή 60€ με τζάκι και θέα στη θάλασσα (κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ)

Ο ξενώνας: Παραδοσιακά σφυρήλατα έπιπλα, ρομαντικές λεπτομέρειες στη διακόσμηση, τζάκι πλάι στο κρεβάτι και δωρεάν wi-fi σε μια από τις πιο value for money επιλογές διαμονής στο Πήλιο.
Η περιοχή: Το Μούρεσι βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, τη ρομαντική Τσαγκαράδα, και προσφέρεται για εξερευνήσεις στην πανέμορφη πηλιορείτικη φύση. Η συγκλονιστική τοπική κουζίνα είναι ένας ακόμη λόγος για να κλείσετε άλλο ένα τριήμερο στο Πήλιο, όσες φορές και αν έχετε πάει –δείτε άλλους 30 καλούς λόγους εδώ.

Althea Village, Πύργος Διρού, Μάνη
Τιμή:
65€ το δίκλινο αν κάνετε την κράτηση μέσω του Booking.

Ο ξενώνας: Πέτρινοι τοίχοι, παραδοσιακή διακόσμηση, μπαλκονάκια που αγναντεύουν από ψηλά τη θάλασσα και παροχές που περιλαμβάνουν DVD player, δωρεάν wi-fi και κουζινάκι.
Η περιοχή: Αν πιστεύετε ότι η Μάνη είναι αμιγώς καλοκαιρινός προορισμός, δεν έχετε βολτάρει χειμώνα στα λιθόκτιστα δρομάκια χωριών όπως η Αρεόπολη. Οι λάτρεις της οδήγησης θα βρουν εδώ τον παράδεισό τους, απολαμβάνοντας διαδρομές από καστροπολιτεία σε καστροπολιτεία, ενώ τα Σπήλαια του Διρού προσφέρουν το απαραίτητο sightseeing με μια δόση απόκοσμης ατμόσφαιρας.

Αγνάντι Ζίτσας, Ζίτσα, Ήπειρος
Τιμή:
60€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό (κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ)

Ο ξενώνας: Ξύλινα πατώματα, παραδοσιακό τζάκι σε όλα τα δωμάτια, μπαλκονάκια που αγναντεύουν το πράσινο της Πίνδου και παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση και mini bar. Έξτρα πόντοι για το εστιατόριο, που σερβίρει παραδοσιακές λιχουδιές.
Η περιοχή: Η Ζίτσα είναι ένα από τα πιο ανεξερεύνητα χωριά της Ηπείρου, ανάμεσα στα Τζουμέρκα και το Κεντρικό Ζαγόρι –που απέχει από εδώ 33 χιλιόμετρα. Αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τόσο τις μυστικές ομορφιές της περιοχής, όσο και τα διάσημα highlights της: από τα Ζαγοροχώρια και την Κόνιτσα, μέχρι τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο.

Αρχοντικό Γεροφώτη, Λάκκα Αιγίου
Τιμή: 60€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό (κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ)

Ο ξενώνας:
Ένα πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα αναπαλαιώθηκε για να μετατραπεί σε παραδοσιακό ξενώνα, που ισορροπεί μεταξύ… ουρανού και θάλασσας. Κτισμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων, ανάμεσα σε ελαιώνες, προσφέρει παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με τζάκι και DVD player –μεταξύ πολλών άλλων παροχών– και πλούσιο, σπιτικό πρωινό.
Η περιοχή: Η Λάκκα είναι ένα κουκλίστικο, όσο και άγνωστο χωριό κοντά στο Αίγιο, που προσφέρεται για περιηγήσεις στα δρομάκια του, αλλά και βόλτες στη γύρω περιοχή: από την Ορεινή Αρκαδία μέχρι τα Καλάβρυτα, και από την ανεξερεύνητη Ορεινή Αχαΐα μέχρι το κάστρο της Ναυπάκτου, τίποτα δεν είναι αρκετά μακριά από εδώ.

Τζιβαέρι, Λυκοδρόμιο, Θράκη
Τιμή:
72€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι (κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ)

Ο ξενώνας:
Αυτόνομα διαμερίσματα σε έναν καταπράσινο κήπο έκτασης 7.000μ² με λίμνες, πέτρινα γεφύρια και ένα καταρρακτάκι. Πέτρινοι τοίχοι, ζεστά χρώματα, χειροποίητα έπιπλα, διακόσμηση βγαλμένη από κουκλόσπιτο, τζάκι και παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση και κουζινάκι στα δωμάτια.
Η περιοχή: Οι φυσιολατρικές διαδρομές ξεκινούν από τον Νέστο και τους μαιανδρισμούς τους, και καταλήγουν στα sui generis Πομακοχώρια, σε αιωνόβια δάση όπως η Χαϊντού, παγωμένους καταρράκτες εξήντα μέτρων και χιονισμένα τοπία. Θέλετε κι άλλα; Η παλιά πόλη της Ξάνθης απέχει μόλις 13 χιλιόμετρα από εδώ.

Κτήμα Μουσών, Ευαγγελίστρια, Αλίαρτος
Τιμή:
65€ το δίκλινο με πρωινό (κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ)

Ο ξενώνας: Ζεστά χρώματα, ατμοσφαιρικός φωτισμός, μεγάλα δωμάτια με παροχές που περιλαμβάνουν wi-fi και μικρή κουζίνα, μπαλκόνια με θέα στην κοιλάδα κι ένα cozy σαλόνι με τζάκι όπου σερβίρεται το σπιτικό πρωινό.
Η περιοχή: Δίπλα στην Αθήνα, 12 χιλιόμετρα από την Αλίαρτο, στους πρόποδες του Ελικώνα, η Ευαγγελίστρια είναι ο προορισμός σας αν ονειρεύεστε ένα τριήμερο απόλυτης χαλάρωσης, και δεν έχετε όρεξη να οδηγήσετε πολύ. Αν, πάλι, δεν θέλετε να περάσετε όλο το τριήμερο… χαλαρώνοντας, οι επιλογές για βόλτες δεν θα σας λείψουν: τα χωριουδάκια του Παρνασσού, η πολύβουη Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο και τα ταβερνάκια γύρω από τη Λιβαδειά απέχουν όλα λιγότερο από μία ώρα.

Plastiras Hotel, Νεράιδα, Λίμνη Πλαστήρα
Τιμή: 70€ το δίκλινο με πρωινό και θέα στη λίμνη (κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ)

Ο ξενώνας:
Ζεστός και «χουχουλιάρικος», με ξύλινα πατώματα και ταβάνια στα δωμάτια, παροχές που περιλαμβάνουν mini bar και πρωινό στο δωμάτιο (η αγαπημένη μας λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά).
Η περιοχή: Σε υψόμετρο 1.250 μέτρων, στην καρδιά ενός καταπράσινου ελατοδάσους, η Νεράιδα μοιάζει να κρέμεται πάνω από την ειδυλλιακή Λίμνη Πλαστήρα. Οι λάτρεις της πεζοπορίας και της ιππασίας θα βρουν εδώ τον παράδεισό τους. Οι δε βόλτες στις όχθες της λίμνης παραμένουν σταθερή αξία όλο τον χρόνο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v