Μονοήμερες ψυχαγωγικές αποδράσεις στην αττική φύση

Έχετε διάθεση… διακοπών αλλά η άδειά σας ακόμα αργεί; Δείτε πώς θα γεμίσετε τα επόμενα σαββατοκύριακά σας στην πόλη με διασκεδαστικές δραστηριότητες στην -κοντινότερη δυνατή- φύση.
Μονοήμερες ψυχαγωγικές αποδράσεις στην αττική φύση
της Έλενας Μπούλια

Τριήμερο τέλος. Από σήμερα και μέχρι την επίσημη καλοκαιρινή μας άδεια απομένουν μερικά ακόμα σαββατοκύριακα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να περάσουμε στριμωγμένοι σε κάποια πλαζ της παραλιακής ούτε φυσικά κάτω από το κλιματιστικό βλέποντας επαναλήψεις στην tv. Ενημερωνόμαστε, λοιπόν, για τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στα ορεινά και τα… θαλασσινά της Αττικής και «κλείνουμε» εγκαίρως θέση στα προγράμματα που μας ταιριάζουν καλύτερα. Δείτε σε ποια και με πόσα χρήματα.

*Mountain Bike και πεζοπορία στην Πάρνηθα και αναρρίχηση στη Βαρυμπόμπη
Η Trekking συνεχίζει τις δραστηριότητές της στην Πάρνηθα καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ για την Πέμπτη 15/6 και το Σάββατο 18/6 έχει προγραμματιστεί έκτακτη βραδινή πεζοπορία, υπό το φως της Πανσέληνου. Κατά τα άλλα, οι «πρωινές» πεζοπορίες συνεχίζονται κάθε πρώτο και τρίτο σαββατοκύριακο του μήνα. Το πρόγραμμα απαιτεί συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων για να πραγματοποιηθεί, ενώ το κόστος του είναι 15 ευρώ κατ’άτομο. Η διάρκεια των πεζοποριών είναι 4 με 5 ώρες.

Επιπλέον, συνεχίζεται το πρόγραμμα mountain bike το τελευταίο σαββατοκύριακο κάθε μήνα, στα οποία επίσης απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων, ενώ το κόστος είναι 22 ευρώ κατ’άτομο (διάρκεια προγράμματος 2-3 ώρες). Τέλος, το πρόγραμμα αναρρίχησης στη Βαρυμπόμπη πραγματοποιείται κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο του μήνα, χωρίς να υπάρχει υποχρεωτικός αριθμός συμμετεχόντων, με κόστος 35 ευρώ κατ’άτομο (διάρκεια προγράμματος: 4-5 ώρες).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Trekking Hellas.

*Kitesurf στις παραλίες της Αττικής
Στη Λούτσα, το Χαλκούτσι, τον Σχοινιά και τον Φλοίσβο διοργανώνονται τακτικά μαθήματα Kitesurf για αρχάριους, ενώ εκεί μπορεί να απολαύσει το αγαπημένο του hobby και ο έμπειρος kitesurfer. Επικοινωνήστε με την Kiteboarding Academy ή το Nissakia Wave Society στην Λούτσα και ενημερωθείτε αναλυτικά για το πότε γίνονται μαθήματα και τι χρειάζεστε για να παρακολουθήσετε. Ενδεικτικά, πάντως, αναφέρουμε ότι το εκπαιδευτικό μάθημα μίας ώρας για τους «πρωτάρηδες» κοστίζει 50 ευρώ.

*Windsurfing στις ακτές της Αττικής
Από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά σπορ, με αμέτρητους fan, τo Windsurfing αποτελεί τον καλύτερο λόγο να βρεθείς στην θάλασσα όταν φυσάει πολύ και να κάψεις θερμίδες «δαμάζοντας» τα κύματα. Αν και μαθήματα παραδίδονται από αρκετές σχολές στην Αττική, χρειάζονται περισσότερα από ένα για να θεωρήσετε τον εαυτό σας ικανό να νοικιάσετε μόνοι σας εξοπλισμό και να ανοιχτείτε στα βαθιά. Ωστόσο, μία καλή αρχή, κάποιο από τα ερχόμενα σαββατοκύριακα, μπορείτε να κάνετε στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, με τον όμιλο Surfsail (κόστος: 120 ευρώ για 6 μονόωρα μαθήματα), στην παραλία Σχοινιά με την ομάδα Wind Therapy (κόστος 250 ευρώ για 5 δίωρα ή 50 ευρώ για ένα μόνο μάθημα) ή στην παραλία Μαραθώνα με το Moraitis Sports Center (κόστος: 30 ευρώ για ένα μονόωρο μάθημα).

*Scuba Diving στις υποβρύχιες ομορφιές του Σαρωνικού
Όπως ισχύει για τα περισσότερα σπορ, έτσι και για το Scuba Diving, προκειμένου να αποκτήσει κανείς μία σχετική πείρα πρέπει να παρακολουθήσει μία σειρά μαθημάτων και -εφόσον το επιθυμεί- να αποκτήσει και το σχετικό δίπλωμα. Ο καθένας, όμως, έχει τη δυνατότητα για να ένα δοκιμαστικό μάθημα, το λεγόμενο Trial Dive, το οποίο συνήθως πραγματοποιείται σε βάθος δύο μέτρων συνοδεία εκπαιδευτή και διαρκεί δύο με τρεις ώρες. Trial Dives μπορείτε να δοκιμάσετε στην σχολή Aqua Divers, στην Ανάβυσσο, όποιο Σάββατο ή Κυριακή προτιμάτε, με κόστος 60 ευρώ κατ’άτομο. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε το Divers Club, στον Μαραθώνα, όπου το δοκιμαστικό κοστίζει 50 ευρώ.

*Κατάβαση σπηλαίων και φαραγγιών
Ανακαλύψτε τα κρυμμένα βάθη των σπηλαίων, δείτε σταλακτίτες και σταλαγμίτες μοναδικής ομορφιάς και, γιατί όχι, αναρριχηθείτε σε όσα από αυτά επιτρέπεται. Όλα αυτά στις τακτικές αποστολές που διοργανώνουν σπηλαιολογικοί σύλλογοι όπως ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. (τηλ. 210 64 38 308) και ο Σ.ΕΛ.Α.Σ (Σπηλαιολογικός Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος, τηλ. 210 90 20 171) –επικοινωνήστε στα τηλέφωνα για να ενημερωθείτε για τις κατά καιρούς δραστηριότητές τους. Οι σύλλογοι αυτοί διοργανώνουν κατά καιρούς και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως η 8η Πανελλήνια Συνάντηση Κατάβασης Φαραγγιών στο Ξυλόκαστρο στις 8-10 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

*Paintball στην Μαλακάσα, στην Παλλήνη ή στην Κηφισιά 
Τα λιγότερο ζεστά σαββατοκύριακα έχετε τη δυνατότητα να επιδοθείτε σε έναν αγώνα paintball, σε κάποιον από τους κατάλληλα οργανωμένους χώρους της πρωτεύουσας. Προετοιμαστείτε κατάλληλα με «σκληρά» ρούχα που καλύπτουν όλο το σώμα και πολλά μπουκάλια νερού, μαζέψτε όλη την παρέα, και επικοινωνήστε με τα παρακάτω κέντρα για να προγραμματίσετε την… χρωματομαχία σας. Πού; Στο Bouncing Betty στην Κάντζα (κόστος: 25 ευρώ κατ’άτομο), στο Πάρνηθα Paintball Club που απέχει δέκα λεπτά από το κέντρο της Κηφισιάς (32 ευρώ κατ’άτομο), στο Greek Paintball στη Μαλακάσα (κόστος: 24 ευρώ κατ’άτομο) ή στο Sniper Club στην Παλλήνη (κόστος: 20 ευρώ κατ’άτομο).

*Birdwatching στον Σχοινιά
Πιθανότατα αγνοείτε το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά με τις μικρές λίμνες, το πευκοδάσος και την ακτή που συναποτελούν εξαιρετικά σημεία παρατήρησης πουλιών (είδη που συναντώνται εκεί συχνά: Κρυπτοτσικνιάς, Αετογερακίνα, Ασπροκωλίνα, Υφάντρα, Αμπελουργός). Το πάρκο αποτελεί ιδανικό προορισμό για μονοήμερη, για να απολαύσετε την βόλτα σας σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, συνεχίζοντας έπειτα σε κάποιο από τα συμπαθέστατα παραθαλάσσια ταβερνάκια της περιοχής.


*Αλεξίπτωτο πλαγιάς στις Πλαταιές ή στο Καντήλι
Η αίσθηση της πτήσης είναι ασύγκριτη, πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται απλά με την υποβοήθηση ενός μικρού αλεξίπτωτου, βάρους 10 κιλών, το οποίο βρίσκεται στην πλάτη μας και «ενεργοποιείται» την κατάλληλη στιγμή, για να μας κρατήσει για ώρα στους αιθέρες. Για μία extreme δραστηριότητα, η οποία μπορεί να σας γίνει αγαπημένο σας hobby, επικοινωνήστε με την Αερολέσχη Freedom Paragliding. Εκεί μπορείτε να προγραμματίσετε μία διθέσια πτήση (το δεύτερο άτομο θα είναι ο εκπαιδευτής), η οποία έχει διάρκεια 15 με 20 λεπτά. Οι πτήσεις λαμβάνουν χώρα είτε στις Πλαταιές Θήβας είτε στο Καντήλι Μεγάρων και έχουν κόστος 70 ευρώ κατ’άτομο. Μαζί σας θα χρειαστεί να έχετε μόνο ένα ζευγάρι μποτάκια και ένα αντιανεμικό μπουφάν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v