Μια θάλασσα… καθόλου κακιά

Οι διακοπές μπορεί να τελείωσαν, το καλοκαίρι όμως είναι ακόμα εδώ και οι κοντινές παραλίες υπάρχουν για να μας το θυμίζουν, ακόμη και τις εργάσιμες. Ξέρετε ότι «παίζει» οργανωμένη παραλία με αποδυτήρια, πισίνα για παιδιά, καφετέρια και θερινό σινεμά, αλλά χωρίς είσοδο; Γνωρίστε την Κακιά Θάλασσα…
Μια θάλασσα… καθόλου κακιά
του Γιώργου Φλώκα

Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι πάντοτε μια επίπονη διαδικασία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπείτε και σε χειμερινούς ρυθμούς, μένοντας σπίτι, ιδίως με τέτοιες ζέστες, όπου οι τοίχοι που καίνε θυμίζουν έντονα ότι το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα μπανάκι, ιδίως τις εργάσιμες ημέρες που οι παραλίες δεν γεμίζουν ασφυκτικά από «ομοιοπαθείς» αποτελεί πάντοτε μια καλή διαφυγή από τη ρουτίνα, ιδίως όταν ο προορισμός απέχει αρκετά ώστε να ξεφύγει κανείς από το αθηναϊκό τοπίο, αλλά όχι τόσο ώστε ο παράγων «πού να τραβιέμαι τώρα» να είναι καταλυτικός.

Τα Μεσόγεια προσφέρουν τέτοιες επιλογές και μια από αυτές είναι και η παραλία της Κακιάς Θάλασσας. Μια παραλία που την «πιάνει» το κύμα, τα νερά είναι σχετικά καθαρά και δεν συγκεντρώνει μεγάλες μάζες τις εργάσιμες μέρες (τα Σαββατοκύριακα γίνεται ένας ψιλοχαμός, αλλά πού δεν γίνεται;).

Όμως το εντυπωσιακό με την Κακιά Θάλασσα είναι ότι με καφετέρια, θερινό σινεμά και ταβερνάκια, αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση για έξοδο. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει επίσης, με την ευγενική χορηγία του Δήμου Κερατέας, πισίνα για μικρούς, αποδυτήρια, τουαλέτες, γήπεδα μπάσκετ και τένις, αποτελώντας έτσι μια λύση και για τους οικογενειάρχες.

Στα συν της εν λόγω παραλίας είναι ακόμη το άνετο parking, αλλά και τα ταβερνάκια που βρίσκονται στη σειρά με ειδίκευση στο φρέσκο ψάρι, για όποιον αναζητά κάτι περισσότερο από τις κρύες γεύσεις της (δημοτικής) καφετέριας.

Στο θερινό σινεμά θα πετύχετε την Τετάρτη και την Πέμπτη (22-23/8, προβολές στις 20:30 - 22:30) το πολύ αξιόλογο politically correct καρτούν «Αζούρ και Ασμάρ», από Παρασκευή έως Κυριακή τη γαλλική εκδοχή της «Λαίδης Τσάτερλι» (μια προβολή στις 21:00), Δευτέρα και Τρίτη (27-28/8, προβολές στις 20:30 - 22:30) «παίζει» το «Paris je t’ aime», με 18 μικρά σκετς από 20 σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων ο Γκας Βαν Σαντ και οι αδελφοί Κοέν, για το Παρίσι ενώ από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου θα μπορείτε να δείτε το blockbuster «Πολύ σκληρός για να πεθάνει 4».

Παράλληλα, η Κερατέα δίνει έναν παραπάνω λόγο για να την επισκεφθείτε το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου, καθώς τότε πραγματοποιείται η γιορτή του μελιού στο Β’ Δημοτικό Σχολείο. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται συναυλία του Μανώλη Ρασούλη το Σάββατο (20:30), και των Μαχαιρίτσα, Μπουλά, Μιτζέλου, Σταρόβα, Ελεονώρας Ζουγανέλη την Κυριακή.

Στη βόλτα σας από την Κερατέα, αξίζει να επισκεφθείτε μια σειρά από γραφικά λιμανάκια όπως η Μπουκουρίμα, το Δασκαλειό (που αποτελείται από τέσσερα λιμανάκια: Αγία Μαρίνα, Ελιές, Βένιο ή Πύργος, Βίντζι) το Βγιέθι, το Εννιά (ή Αυλάκι) το Βρωμοπούσι, την Τσονίμα, τη Μπαμπακιά, το Τουρκολίμανο και το λιμάνι του Θορικού. Στην νότια πλευρά υπάρχει η παραλία του Χάρακα και το ιστορικό νησί του Πάτροκλου (Γαϊδουρονήσι) που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι επισκέψιμο για μπάνιο από καΐκι που εκτελεί δρομολόγια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v