Oι καλύτερες παραλίες της Αττικής για να δροσιστείς

Πήγαμε, βουτήξαμε, λιαστήκαμε και σου προτείνουμε τις πιο ωραίες και ελεύθερες παραλίες της Αττικής για να κάνεις τις βουτιές σου.
Oι καλύτερες παραλίες της Αττικής για να δροσιστείς

Σαράντα βαθμοί, λιώνει το κορμί, η λύση είναι μία.



Τέλοσπάντων το ζήτημα είναι ότι αυτό το Σαββατοκύριακο, και όπως φαίνεται τις περισσότερες ημέρες από τούδε και στο εξής ο υδράργυρος θα βαράει σαραντάρια και εμείς θα λιώνουμε.

Βρήκαμε τη λύση και θα πάμε παραλία, στις πιο όμορφες και καθαρές της Αττικής. Αμέ!

ΚΑΠΕ

Η καλύτερη ίσως παραλία της Αττικής σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Τα social media την έκαναν διάσημη με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όμως δε γίνεται να μην συνεχίσεις να την αγαπάς για τα όμορφα νερά της. Καλύτερα να την επισκεφτείς πάντως καθημερινές. Ωραίο και το μπητσόμπαρο ακριβώς από πάνω.



Παραλία Γλυφάδας (Ακτή Α)

Καθαρή και περιποιημένη, η… ανακαινισμένη παραλία της Γλυφάδας διαθέτει δωρεάν ομπρέλες του δήμου, κάδους, ντουζιέρα, αποδυτήρια και αρκετά καθαρά νερά, σχετικά βαθιά με βότσαλα και άμμο στην παραλία.



Μικρό Καβούρι

Δίπλα στη δημοφιλή Apollon Beach, το Μικρό Καβούρι έχει ωραιότατη, παχιά άμμο μέσα και έξω από το νερό, κάποιες ψάθινες ομπρέλες για σκιά (δωρεάν, τοποθετημένες μόνιμα εδώ από τον Δήμο) και ωραία, ρηχά και καθαρά νερά, ιδανικά για οικογένειες.



Θυμάρι

Αυτή η παραλία είναι… δύο σε ένα: Ελεύθερη εντελώς στην αριστερή πλευρά, οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bar στην δεξιά, με βραχάκια ανάμεσα στις δύο παραλίες, αλλά όχι και εκεί που κολυμπάς. Σχετικά αμμουδερή μέσα, με ψιλό βοτσαλάκι έξω.



Σέσι



Μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του αθηναϊκού βορρά, που πρέπει να την επισκεφτείς νωρίς αν θες να βρεις… θέση. Έχει, πάντως, άφθονα φουντωτά αρμυρίκια για σκιά, ψιλό βοτσαλάκι και σούπερ καθαρά νερά. Πιο δίπλα, το Μικρό Σέσι είναι εξίσου όμορφο, και πλέον κοσμοπλημμυρισμένο.

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου



Μας αρέσει για την ωραία αμμουδιά με λίγο βοτσαλάκι εκεί που σκάει το κύμα. Είναι οργανωμένη σε ένα κομμάτι της, έχει όμως και ένα τμήμα ελεύθερο για να απλώσεις την ψάθα σου στη σκιά των αρμυρικιών της. Το εκκλησάκι ενδείκνυται για ρομαντικές φωτογραφίες.

Λιμανάκια



Σειρά διαδοχικών κολπίσκων ανάμεσα στη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη, με όμορφα γαλαζοπράσινα νερά, ό,τι πρέπει για βουτιές από τα βράχια. Ο πιο δημοφιλής με το θρυλικό μπητσόμπαρο είναι ο δεύτερος κολπίσκος-λιμανάκι, ενώ οι υπόλοιποι (Λιμανάκι 0, Πρώτο Λιμανάκι και Τρίτο Λιμανάκι), ενδείκνυνται για γυμνισμό. 

Αλθαία



Μια μικρή ανοργάνωτη παραλία, με ψιλή άμμο, βότσαλο και καθαρή θάλασσα χωρίς κύμα σε περιμένει στον Άγιο Δημήτριο για να κάνεις τις βουτιές σου. Το πάρκινγκ είναι συνήθως γεμάτο, αλλά αν πας καθημερινή δε θα συναντήσεις πρόβλημα. Εξοπλίσου πάντως με τα απαραίτητα για ενυδάτωση και μάσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v