Οι καλύτερες μονοήμερες για να φας καλά

Παϊδάκια του Θεού, λαχταριστοί ψαρομεζέδες και γιγαντιαίες μπριζόλες σε περιμένουν στις πιο νόστιμες μονοήμερες για καλοφαγάδες.
Οι καλύτερες μονοήμερες για να φας καλά

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σου αρέσουν οι εκδρομές; Κι εμάς. Σου αρέσει το καλό φαΐ; Κι εμάς. Γι’ αυτό μαζέψαμε και σου προτείνουμε τα καλύτερα μέρη για να πεταχτείς αυθημερόν, να φας καλά, να ρίξεις και καμιά βουτιά ενίοτε και να γυρίσεις πίσω χορτασμένος και χαρούμενος.

Δερβενάκια Κορινθίας


Βουρ για κρεατικά στο Χάνι του Ανέστη, ιστορική ταβέρνα της περιοχής για επικά φαγοπότια κάτω από τα πλατάνια με σάουντρακ το ρυάκι που την περικυκλώνει. Αρνίσια παϊδάκια για να κλάψουν τα παιδάκια, μπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια που’ναι μπρος και πίσω ίσια, λουκάνικο χωριάτικο, φιλετάκι κοτόπουλο για γράμμωση και χορταστικό μπιφτέκι με πατάτες τηγανιτές. Περί τα 15€ το άτομο, για ένα γεύμα με κρασί. Δίπλα είναι και η Νεμέα, αν θες να κάνεις και μια οινική εξόρμηση.

Κάνδυλα Αρκαδίας


Ακόμα ένα Χάνι που προκοπή θα κάνει, το Χάνι της Κανδύλας είναι σταθερή αξία για παραπάνω από 20 χρόνια στην περιοχή, με νοστιμότατες τοπικές λιχουδιές και κορυφαία παϊδάκια. Πλην αυτών, εξαιρετικές επιλογές αποτελούν η «καπακωτή» μελιτζάνα με φρέσκια ντομάτα, (ψητή στον φούρνο), το αρνάκι λαδορίγανη, το χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο και το γεμιστό μπιφτέκι με κεφαλοτύρι. Εξαιρετικό και το ζυμωτό ψωμί με προζύμι. Στα 15-20€/ άτομο με κρασί, ο λογαριασμός.

Mάνδρα



Πιο κοντά στους εν Αθήναις κατοίκους, η Μάνδρα Αττικής φημίζεται για τους κρεατοφαγικούς… ναούς της και όχι αδίκως. Στην θρυλική ταβέρνα Κριεκούκης στην πλατεία, τα κοψίδια είναι σήμα κατατεθέν, ενώ αν δηλώνεις πιστός προβατοφάγος, τότε σίγουρα θα βρεις την αγάπη σου (την προβατίνα) ψημένη υπέροχα. Κατά τα λοιπά, θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων φανταστικά παϊδάκια, ωραιότατο κοκορέτσι, ζουμερό μπιφτέκι για όσκαρ, χοιρινά μπριζολάκια και φοβερό τυροπιτάρι για συνοδευτικό. Οι τιμές – το πολύ – στα 15€/ άτομο.

Νέα Αρτάκη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τέσκος Ουζερί (@teskosouzeri)


Ας φύγουμε λίγο από τη ξηρά και ας πάμε θάλασσα ναι; Πορεία προς το παραθαλάσσιο χωριό λίγο έξω από την Χαλκίδα, το οποίο προσφέρεται για χαλαρές βολτούλες με φόντο τον Ευβοϊκό και ακατάσχετη ψαροφαγία, στον Τέσκο, για ουζομεζέδες και φρέσκο ψάρι. Φοβερός γαύρος τηγανιτός, ψητή σαρδέλα, πετροσωλήνες σαγανάκι, προσφυγάκια, γαριδούλες πανέ, ποικιλίες από όστρακα και μαλάκια σε κάθε πιθανό συνδυασμό για τους φαν και σταθερά νόστιμα καλαμαράκια. Ο λογαριασμός για ένα τίμιο ψαρο-γεύμα στα 20-25€/ άτομο, με ουζάκι.

Σούνιο

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PAK SISTERS (@pak.sisters)


Μια ωρίτσα δρόμος, και βρίσκεσαι να κολυμπάς σε κρυστάλλινα νερά, να χαζεύεις ηλιοβασίλεμα από τον Ναό του Ποσειδώνα και να τρως υπέροχα. Το Σούνιο το αγαπάμε για το ΚΑΠΕ, αλλά και για το Θόδωρος και Ελένη στα Λεγραινά, μία από τις κορυφαίες ψαροταβέρνες στην Αττική. Σκέτα ή με κρασί και σκόρδο ή με φέτα αχνιστά ή σαγανάκι ή μυδοπίλαφο, τα μύδια εδώ έχουν την τιμητική τους, αλλά και τα λοιπά ψαρικά είναι πεντανόστιμα: σαρδέλες ψητές, καλαμαράκια, γαρίδες σαγανάκι, καραβίδες ψητές.  Έχει αποκτήσει και αδερφάκι το «κάτω» όπως λέγεται, με τον ίδιο γευστικό προσανατολισμό. Ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με ουζάκι.

Καλέντζι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Theodora Kapralou🐞 (@theodorakapralou)


Αρτζεντίνα λέμε και κλαίμε: το αργεντίνικο steakhouse- «ναός» για τους κρεατοφάγους της Αθήνας και των προαστίων σερβίρει επικών διαστάσεων και γεύσης κρέας. Εδώ θα φας τη μεγαλύτερη, παχύτερη, μαλακότερη και ζουμερότερη μοσχαρίσια μπριζόλα, αργοψημένη σε σχάρα με Αργεντίνικο τρόπο για περίπου μια ώρα, την οποία όπως πρέπει πρώτα να παραγγείλεις τηλεφωνικά. Τα ορεκτικά λίγα, αλλά τίμια: πατάτες, τζατζίκι, κολοκύθια, λουκάνικο και μερικές σαλατούλες για δροσιά. Λίγο πιο πέρα, το Σέσι είναι ωραία επιλογή για βουτιά πριν τη μάσα.

Καλύβια


Και εδώ φουλ της κρεατοφαγίας, και ωραιότατη στάση για φαγητό μετά από μπάνιο στο Πόρτο Ράφτη ή το Σούνιο. Μουρούζης, Χριστόφορος, Τρίγωνο, Κόλλιας και Αλώνια σερβίρουν σούπερ κρεατικά όπως μπιφτέκια απλά ή γεμιστά, αρνάκι στη σούβλα, κοκορέτσι, συκωτάκι, μπριζόλες και σπαλομπριζόλες με κανένα… έλεος σε μερίδες. Είναι τεράστιες, και αν παραγγείλεις πεινασμένος το σίγουρο είναι ότι θα πάρεις πακέτο και για το σπίτι. Όσον αφορά τις τιμές, υπολόγισε περί τα 15-20€ το άτομο για σούπερ χορταστικό γεύμα, με κρασί δικό τους.

Αρτέμιδα


Ολοκληρώνουμε με ψαρικά, καλοκαίρι γαρ. Στον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδας, δίπλα στις παραλίες που ενδείκνυνται για water sports λόγω ανέμων, ο Ξυπόλητος απλώνει τραπεζάκια σαν σε ελληνική ταινία σε νησί των 60s πάνω στο κύμα και σερβίρει ολόφρεσκο ψάρι, και τα κλασικά μιας παραδοσιακής ψαροταβέρνας, νόστιμα μαγειρεμένα. Καλαμαράκια, χταποδάκι, βλίτα, γαύρο μαρινάτο, γαριδούλες, σαγανάκι και τα συναφή. Ο λογαριασμός στα 25-30€, το άτομο, με ουζάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v