Απόμερα και ήσυχα μέρη στην Αθήνα για να χαλαρώσεις

Απόμερα, κάποια απόκοσμα, με υπέροχη θέα και ατμόσφαιρα, αυτά τα μέρη της πόλης είναι ό,τι ζητάς για να ηρεμήσεις – χωρίς να αγριευτείς.
Απόμερα και ήσυχα μέρη στην Αθήνα για να χαλαρώσεις

Το σπίτι σου μοιάζει φυλακή, το μυαλό σου θέλει αποσυμφόρηση, το σώμα σου το ίδιο. Πάρε το αγαπημένο σου βιβλίο ή πάρε απλά τις σκέψεις σου και ακολούθησε μας σε ήσυχα, όμορφα και συνήθως απόμερα μέρη της πόλης που αγαπάμε.

Στον Λόφο του Στρέφη, για αέρα εξαρχειώτικο και υπέροχη πανοραμική θέα στην πόλη από την κορυφή του. Πιάσε πεζουλάκι και άσε την άδεια Αθήνα να σου «μιλήσει» με την βουβή της γοητεία.



Στα βραχάκια πάνω από το Θέατρο του Λυκαβηττού. Η Αθήνα ξανά στο πιάτο και αν συγκεντρωθείς λιγάκι κλείνοντας τα μάτια, ίσως ακούσεις να ηχούν μελωδίες από τις συναυλίες που κάποτε γίνονταν εδώ – σνιφ.



Σε κάποιο από τα δεκάδες μονοπατάκια του Εθνικού Κήπου. Είναι τόσο πολλά που σίγουρα θα βρεις ένα απόμερο για να αράξεις σε παγκάκι με την ηρεμία σου και να σκεφτείς τι θα κάνεις με τη ζωή σου από δω και στο εξής. Λέμε τώρα.

Στο «Άλσος της Μίας Νυκτός», όπως ονομαζόταν παλαιότερα η Πλατεία Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, που βρίσκεται στον κόμβο των Αμπελοκήπων, απέναντι από τον κινηματογράφο Αθήναιον. Διακριτικό και απομονωμένο, όσο πρέπει.

Πλατεία Ευαγγελικής Σχολής (Το άλσος της μιας νυκτός)

Στη Θέα Βύρωνα με την Αθήνα στα πόδια σου και την γαλήνη στην καρδιά σου. Φρόντισε να μην αφήσεις σκουπίδια όμως γιατί το πράγμα έχει παραγίνει.



Στην Καλοπούλα, εντός του Αισθητικού Δάσος της Καισαριανής, για χαλάρωση με φόντο την ηρεμία και το ζεν που μόνο η φύση μπορεί να σου προσφέρει.

Στο Μπαρουτάδικο για τους «ντόπιους» ή Άλσος Αιγάλεω για εμάς τους υπόλοιπους, μία μικρή όαση δροσιάς και χαλάρωσης στα δυτικά προάστια, ιδανικό και για να κάνεις έναν ήσυχο περίπατο με τις σκέψεις σου ή να βολτάρεις με το ποδήλατο.

Πάρκο Μπαρουτάδικο

Στα Νταμάρια Ψυχικού, ένα «φάντασμα» στην καρδιά της πόλης, απόκοσμο μα και γαλήνιο, γεμάτο στάχυα αγριοβρόμης στις πλαγιές του και εξίσου δυνατό στο να προσφέρει απλόχερα θέα στην πόλη – κι ας μην βλέπεις Ακρόπολη.

Στο λοφάκι του Λογγίνου στο Μετς, τη νότια συνέχεια του λόφου του Αρδηττού, στα μονοπατάκια του οποίου θα βρεις την ησυχία σου, αλλά και αρκετά απομονωμένα παγκάκια για να κάτσεις και να χαθείς στις σκέψεις σου.

ΑΛΣΟΣ ΛΟΓΓΙΝΟΥ

Στην πλαγιά πάνω από την Πετρούπολη, εκεί που είναι το Terra Petra και το Θέατρο Πέτρας δίπλα του. Η θέα από εδώ πάνω στα φώτα της πόλης είναι συγκλονιστική, ενώ αν θες και λίγη πρασινάδα, αρκετά κοντά θα βρεις το μικρό Δασάκι Κονδύλη. https://tinyurl.com/yd857cro

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v