Τι λες, θα πάμε καμιά εκδρομή τον Ιανουάριο;

Κάνουμε όνειρα, που μπορεί και να γίνουν σχέδια, δεν ξέρεις ποτέ, για τις εκδρομές που θα κάνουμε με το που μας το επιτρέψουν.
Τι λες, θα πάμε καμιά εκδρομή τον Ιανουάριο;
Απ’ ό,τι φαίνεται, τις χριστουγεννιάτικες εκδρομές τις ξεχνάμε για φέτος. Μας πτοεί αυτό; Ναι εντάξει, λίγο μας πτοεί, αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω. Ειδικά όσοι απολαμβάνουμε ακόμα το (μέγιστο στις μέρες μας) προνόμιο κανονικού μισθού και δώρου Χριστουγέννων, θα σφραγίσουμε σε έναν κουμπαρά το ποσό που υπό κανονικότερες συνθήκες θα ξοδεύαμε σε ρεβεγιόν και χριστουγεννιάτικες εξόδους, για να το επενδύσουμε σε μια μετακίνηση εκτός νομού με τα όλα της, αμέσως μόλις την επιτρέψουν οι συνθήκες και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Όσο για το πού θα πάμε; Αυτό το αφήνεις όπως πάντα επάνω μας.

Στο Πήλιο…

Θα κλείσουμε ονειρεμένο δωμάτιο με τζάκι στην Ζαγορά ή στην Τσαγκαράδα (45€ το δίκλινο για το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου στο Olga Studios στην Τσαγκαράδα και στον Ξενώνα Ρούσση της Ζαγοράς) και θα βολτάρουμε ολημερίς σε πετρόχτιστα καλντερίμια ανάμεσα σε παραδοσιακά πηλιορείτικα αρχοντικά.



Θα πιάσουμε, επίσης, τραπέζι για λαχταριστή τοπική κουζίνα στα ταβερνάκια του Κισσού, θα ντυθούμε ζεστά και θα διασχίσουμε το φαντασμαγορικό μονοπάτι που ενώνει τη Ζαγορά με τα Χάνια, περνώντας μέσα από απέραντα δάση μηλιάς, και θα προσπαθήσουμε για άλλη μια φορά ανεπιτυχώς να καταλήξουμε αν τα ωραιότερα αρχοντικά συγκεντρώνονται στη Βυζίτσα ή στον Άγιο Λαυρέντιο.

Διαβάστε περισσότερα - 15 πράγματα που πρέπει να κάνεις τώρα στο Πήλιο

Στο Βελούχι…

Το μαγικό βουνό της Ευρυτανίας δεν εξαντλείται στο Καρπενήσι. Για την ακρίβεια, το Καρπενήσι είναι μόνο η αρχή: Από εκεί και πέρα, έχεις ένα σωρό γλυκύτατα χωριά, όπως το Βουτύρο, το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό και τα πιο απομακρυσμένα Φιδάκια, με φαντασμαγορικές διαδρομές να τα ενώνουν μεταξύ τους. Αν ο καιρός το επιτρέπει (έχει Αλκυονίδες ο Ιανουάριος κατά κανόνα) θα περπατήσουμε σε ένα από τα ωραιότερα φαράγγια της Ελλάδας, το μυθικό Πανταβρέχει, αλλά και σε μονοπάτια που είναι το ένα πιο όμορφο από το άλλο (λεπτομέρειες εδώ κι εδώ). 



Όσο για το πού θα μείνουμε; Στα 56€ βρήκαμε για τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου φανταστικά δίκλινα δωμάτια με πρωινό στο Ρίζωμα στο Μικρό Χωριό και στα 54€ στο Χάνι Μπαγασάκι στους Κορυσχάδες. 

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Καρπενήσι

Στην Ορεινή Κορινθία…

Μας έχει λείψει τόσο πολύ, που θα της συγχωρήσουμε ακόμα και τις τιμές που τραβούν κάθε χειμώνα την ανηφόρα, εξαιτίας της δημοφιλίας που της χαρίζει το γεγονός ότι απέχει απειροελάχιστα από την πόρτα του σπιτιού μας (μόλις μιάμιση ώρα, τόσο λίγο που γίνεται και μονοήμερη αν το μπάτζετ σου δεν σηκώνει δωμάτιο). Από τώρα ονειρευόμαστε τα πικνίκ που θα στρώσουμε αν πετύχουμε λιακάδες στις όχθες της χιλιοτραγουδισμένης λίμνης Δόξας, τις βόλτες στα δρομάκια της Καστανιάς και της Γκούρας, τα τσιμπούσια στο ταβερνάκι του Μιχάλη στην Αρχαία Φενεό και τις πεζοπορίες στα ειδυλλιακά μονοπάτια που ανεβοκατεβαίνουν τις πλαγιές της (λεπτομέρειες εδώ).



Αν αποφασίσεις ότι δεν χωράνε όλα αυτά σε μια μονοήμερη, μη εξωφρενικές τιμές έχει για τον Ιανουάριο ο Ξενώνας Καστανιά στο ομώνυμο, αγαπημένο χωριό (70€ το δίκλινο) και αν είστε μεγάλη παρέα το Αγγελικά στα Ορεινά, σε απόσταση αναπνοής από τις όχθες της Στυμφαλίας, που φιλοξενεί 5 άτομα με 100€ τη βραδιά.

Διαβάστε περισσότερα - Τώρα είναι η ώρα να πας Ζήρεια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v