Τα Σαββατοκύριακα είναι για εξορμήσεις στο βουνό

Καθαρό αεράκι στους πνεύμονες, ανάταση ψυχής από τη μιζέρια των ημερών και κοψίδια. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσεις το Σαββατοκύριακο;
Τα Σαββατοκύριακα είναι για εξορμήσεις στο βουνό

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι έκανες αυτό το Σαββατοκύριακο; Πήγες για ψώνια, κοιμήθηκες, σκρόλαρες στα σόσιαλ, βγήκες για ένα ποτό νωρίς, γύρισες σπίτι νωρίς και ξάφνου Δευτέρα. Μπράβο, καλά τα πήγες πάλι.

Για να γεμίσουν τα Σαββατοκύριακα σου θα πρέπει να κάνεις κάτι που γεμίζει και εσένα, κάτι που δεν έχεις ξανακάνει, κάτι που θα γεμίσει το κεφαλάκι σου όμορφες εικόνες και τον οργανισμό σου ορμόνες χαράς.

Πώς είπες; Θα κάνεις σεξ; Καλό και αυτό, όμως οι παρακάτω οργανωμένες ορεινές εξορμήσεις έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και προσφέρουν καλύτερες εικόνες.

Πεζοπορία στην Πάρνηθα με ηλιοβασίλεμα και Μπλε Πανσέληνο
Σάββατο 31 Οκτωβρίου



Και ηλιοβασίλεμα και μπλε πανσέληνο και Πάρνηθα έχει το πακέτο της Swen Travel η οποία πραγματοποιεί μια ξεχωριστή και συναρπαστική απόδραση στα ελατόφυτα δάση της Πάρνηθας. Η πεζοπορία ξεκινάει με το τελευταίο φως της ημέρας, συνεχίζει με ηλιοβασίλεμα, ύστερα με τη ζώνη του λυκόφωτος - τη περίοδο ανάμεσα στο ηλιοβασίλεμα και το σκοτάδι - και καταλήγει με πανσέληνο, την μπλε πανσέληνο.

Info:  5 χιλιόμετρα, περίπου 3 ώρες, εισιτήριο Early Bird 13,99€, περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διάσχιση του όρους Οξυά
Σάββατο 31 Οκτωβρίου



Χρώματα φθινοπώρου ανάμεσα σε πυκνές οξιές, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό με θέα που συνεπαίρνει. Σε ένα από πιο instagrammable φθινοπωρινά σκηνικά στην Ελλάδα, το δάσος με τις οξιές, μέσα από χαλαρή πεζοπορία, αλλά και στην κορυφογραμμή του θρυλικού όρους Οξυάς μας πηγαίνει η ομάδα Active Sundays σε μια ορειβατική διάσχιση, με άπλετη θέα στις τριγύρω κορυφές Βαρδούσια, Χελιδόνα, Καλιακούδα, Τυμφρηστό και Βελούχι.

Info: 20 χιλιόμετρα, 7 ώρες περίπου για τη διάσχιση της κορυφογραμμής, ή 10 χιλιόμετρα για τις χαλαρές πεζοπορίες, κόστος συμμετοχής 49,97€ - περισσότερα εδώ.

Φθινοπωρινός Πάρνωνας: Η Εποχή του Κάστανου
Κυριακή 1 Νοεμβρίου


Χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του βουνού και κρυμμένη από τα βλέμματα, η Καστάνιτσα «ανθίζει» το φθινόπωρο και η εποχή του κάστανου είναι ό,τι πρέπει για να την απολαύσουμε στα καλύτερά της. Το Δραστήριο Κατσίκι αναλαμβάνει να το κάνουμε όπως πρέπει, με μια πεζοπορία που ξεκινά από τον Πραστό, περνά από το φαράγγι της Μαζιάς και καταλήγει στην Καστάνιτσα για μάζεμα κάστανου.

Info: 8 χιλιομετρα, 3μιση ώρες περίπου, εισιτήριο 26€, περισσότερα εδώ

Ορεινή εξόρμηση στην Αγόριανη
Κυριακή 1 Νοεμβρίου



Ο πάντα δραστήριος Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας μας καλεί σε μια ωραιότατη πεζοπορία στο πανέμορφο μονοπάτι 22 από την Πολύδροσο προς την Αγόριανη, διασχίζοντας την καρδιά του Εθνικού Δρυμού του Παρνασσού. Η άφιξη στην Αγόριανη θα συνοδεύεται με το απαραίτητο γεύμα πριν την επιστροφή στην Αθήνα.

Info: 11,4 χιλιόμετρα, πέντε ώρες περίπου, κόστος εκδρομής 22€, περισσότερα εδώ

Αράχοβα Λακωνίας, το μονοπάτι της Καστανιάς
Κυριακή 15 Νοεμβρίου



Στα σύνορα ανάμεσα σε Αρκαδία και Λακωνία, οι Καρυές είναι χωριό πλημμυρισμένο από καστανιές και καρυδιές, παραδοσιακά πέτρινα σπίτια χτισμένα σχεδόν μέσα στο δάσος και μια πλατεία σκέτο διαμάντι. Η διαδρομή που θα κάνουμε με την Combo Trek στο μονοπάτι της Καστανιάς περνά μέσα από πυκνό δάσος ανατολικά από το χωριό και καταλήγει στην πλατεία για τα απαραίτητα κοψίδια.

Σημειώστε πως για τους φαν του mountain bike η ομάδα διοργανώνει ανάβαση σε χωματόδρομους στην ίδια περιοχή – δείτε εδώ

Info: 10 χιλιόμετρα, περίπου 4 ώρες, συμμετοχή 25€ για early booking, περισσότερα εδώ

Πεζοπορία στη Λίμνη Δόξα και ανάβαση στην Ντουρντουβάνα
Κυριακή 8 Νοεμβρίου



Η Youth Trekking μας καλεί στην «Ελβετία» της ορεινής Κορινθίας, με πεζοπορία για αρχάριους στην μαγευτική λίμνη Δόξα, Pilates stands, αλλά και μια… hardcore ανάβαση στην Ντουρντουβάνα. Μετά την ολοκλήρωση της κυκλικής διαδρομής της Λίμνης, θα συμμετάσχουμε σε ένα μάθημα Pilates stands 1 ώρας ή θα συνεχίσουμε μπαίνοντας στο δάσος με κατεύθυνση προς το διάσελο του Κυνηγού. Για τους φαν της ορειβασίας, υπάρχει και η επιλογή της ανάβασης προς το όρος Πεντέλεια μέχρι την κορυφή του, στα 2078 μέτρα, όπου η θέα προς την λίμνη, τον Χελμό, την Ζήρεια και τα βουνά της Πελοποννήσου είναι εντυπωσιακή.

Info: 5 χιλιόμετρα, 2 ώρες για την διαδρομή στη λίμνη, 12 χιλιόμετρα, 6,5 ώρες για την ορεινή ανάβαση, συμμετοχή 27€ συν 4€ για το μάθημα, περισσότερα εδώ.

Εξόρμηση στις πλαγιές του Πάρνωνα
Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Στον Πλάτανο Κυνουρίας, αμφιθεατρικά χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα του Ν. Αρκαδίας μάς πηγαίνει ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας. Εδώ η πεζοπορία ξεκινάει από το παλιό γεφύρι που βρίσκεται στο χωριό και έχει ανοδική πορεία έως το φαράγγι της Λεπίδας, μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Πάρνωνα με καταρράκτη 70 μέτρων και ένα μικρότερο 45 μέτρων και αντίστοιχες λιμνούλες ιδανικές για βουτιές των τολμηρών. Η κατάληξη της πεζοπορίας είναι το χωριό του Αϊ Γιάννη.



Info: Η διαδρομή διαρκεί 4 -4,5 ώρες, συμμετοχή 22€, περισσότερα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v