Πάμε μονοήμερη για μπάνιο και φαγητό;

Τρεις προορισμοί, τρεις ταβέρνες, τρεις αφορμές για μπανάκι, ηλιοθεραπεία και γευστική αποθεραπεία.
Πάμε μονοήμερη για μπάνιο και φαγητό;

Σούνιο και ψαρομεζέδες ή Αλεποχώρι και φρέσκο ψαράκι; Μήπως Σέσι και αργεντίνικες μπριζόλες;

Χμ.

Αυτό το Σάββατο λέμε να βουτήξουμε, να ξαναβουτήξουμε, να στεγνώσουμε να λιαστούμε και να πάμε βουρ σε ταβέρνες για τα πιο νόστιμα μεταθαλάσσια τσιμπούσια.

Σούνιο και το βράδυ στη… Μαρίδα

Sounio

Για μπανάκι: Η «σουνιακή» ακτογραμμή περιλαμβάνει μπόλικες επιλογές για να βουτήξετε σε ωραία νερά. Αν στο ΚΑΠΕ γίνεται το έλα να δεις, δοκιμάστε στην παραλία κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα. Αν και εκεί γίνεται το αδιαχώρητο, τότε στα Λεγραινά θα βρείτε σειρά παραλιών με άμμο ή χαλικάκι για να κάνετε το μπανάκι σας χωρίς πολυκοσμία.

Για φαγάκι: Πιάστε τραπεζάκι στη Μαρίδα, την ξακουστή ψαροταβέρνα στον κεντρικό δρόμο για το Σούνιο στα Λεγραινά, η οποία σερβίρει στην καταπράσινη αυλή της σπιτική μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή, μύδια αχνιστά γαύρο μαρινάτο, χόρτα εποχής, γαρίδες ψητές, χταπόδι στα κάρβουνα, γαρίδες σαγανάκι, καραβίδες ψητές, αθερίνα, γαύρο καλαμαράκια και φρέσκο ψάρι. Ο λογαριασμός με κρασί στα 20€/ άτομο.

Αλεποχώρι καλοί χωράνε (και τρώνε)

Focus Point Game

Οι βουτιές: Όμορφη μεγάλη, άνετη, μεθανιώτικη που θα'λεγε και ο Παρασκευάς (ή κορινθιανή για την ακρίβεια), παραλία με φόντο το καταπράσινο βουνό, η οποία είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της, όμως το μεγαλύτερο είναι ελεύθερο για να απλώσετε πετσέτα, ομπρέλα, το κορμάκι σας ή ό,τι άλλο έχετε μαζί. Τα νερά είναι καθαρά, ενίοτε βγάζουν λίγο φύκι, ενώ το πάρκινγκ είναι αρκετά εύκολο ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Ναι, ωραία όλα αυτά αλλά πού τρώμε; Φυσάει νόστιμος αέρας εκεί κοντά, στο Μελτέμι συγκεκριμένα, το οποίο απολαμβάνει όμορφη θέα θάλασσα και σερβίρει νοστιμότατους και μοντέρνους ψαρομεζέδες για τσιμπολόγημα όπως γαύρο μαρινάτο με ρόκα και τουρσί λαχανικά, καρπάτσιο τσιπούρας με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, χταποδάκι ξυδάτο με λευκό βαλσάμικο, μύδια αχνιστά με λαχανικά και μοσχοφίλερο, φάβα παντρεμένη με κρόκο Κοζάνης, ταραμοσαλάτα, σαγανάκι, τηγανιτά κολοκυθάκια και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κρασί.

Σέσι κι εγώ, μόνοι πάνω στη γήηηηη

Sesi beach, Greece

Πού βουτάμε; Θα το βρείτε στο Γραμματικό, είναι σχετικά μεγάλο και έχει ωραία καθαρά νερά, βοτσαλάκι, κάποια αρμυρίκια για ίσκιο (αν τα προλάβετε) και προσεγγίζεται από έναν αρκετά βατό χωματόδρομο. Το Σέσι έχει και το μικρό του αδερφάκι πιο δίπλα, το οποίο όμως λόγω μεγέθους «φουλάρει» εύκολα τα Σαββατοκύριακα. Διαλέγετε και παίρνετε. Σε κάθε περίπτωση θα αποζημιωθείτε με ωραίες βουτιές σε όμορφο σκηνικό.

Μαμ και νάνι: Ξεφεύγουμε λίγο από την ψαροκατάσταση και το παίζουμε εναλλακτικά με γιγαντιαίες μπριζόλες στην Αρτζεντίνα στο Καλέντζι, η οποία σερβίρει πάσης φύσεως κρεατοφαγικά εδέσματα, αρκεί να πάρετε ένα τηλεφωνάκι εγκαίρως να κρατήσετε το… T-Bone σας. Τα κρέατα εδώ ψήνονται με τον παραδοσιακό αργεντίνικο τρόπο και συνδυάζονται με συνοδευτικά όπως πατάτες, κολοκυθάκια και λουκάνικα και μερικές σαλάτες. Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο.

Ν. Γ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v